Malý princ nebo noční letec?

Povidky_Exupery
Patříte k příznivcům Malého price, lišky a růže? Nebo je pro vás tento pohádkový román příliš filozofický a chcete se seznámit s Exupéryho dílem prostřednictvím jiného žánru? Exupéry miloval létání. Lehkost pobytu v oblacích spolu se zážitky válečného pilota se táhne celým jeho dílem.

A shledal jsem, že Lisabon je pod svým úsměvem smutnější než má vyhaslá města. (str. 6)

 

Ať už jste fanouškem Malého prince, nebo jste se s Exupéryho dílem dosud nesetkali, v nakladatelství Omega vychází soubor jeho textů pod všeříkajícím názvem Povídky.

Jednoho z nejvýznamnějších francouzských spisovatelů a humanistů dvacátého století Antoine de Saint-Exupéryho znají naši čtenáři především díky neobyčejné knize Malý princ. Poetické poselství příběhu o setkání chlapce s realitou strohého světa má platnost i kouzlo, které prověřil čas: Malý princ se pro mnohé z nás stal součástí duše. Ale spojovat Exupéryho pouze s jedním dílem by bylo nespravedlivé. Do světové literatury se zapsal i příběhy, ve kterých dokonale skloubil zkušenosti z dobrodružného života pilota, víru v nesmrtelnost lidství tváří v tvář válce a postřehy o dokonalosti a slabostech člověka. S trojicí jeho nejzajímavějších povídek se nyní můžeme seznámit díky edici Omega.

 

Povídky

Autor: Antoine de Saint-Exupéry
Přeložil: Jiří Konůpek

Počet stran: 224
Vazba: vázaná
Formát: 130×200 mm
ISBN: 978-80-7390-146-2
Doporučená cena: 249 Kč

Knihu Povídky vydalo nakladatelství Omega.

 

Ukázka z knihy

Lisabon vděčil za své smuteční ovzduší také přítomnosti některých uprchlíků. Nemíním tím štvance, kteří tu hledali útočiště. Nemíním ani přistěhovalce, kteří se snažili najít neobdělanou půdu, aby na ní pracovali. Míním ty, kteří opustili vlast i s utrpením svých krajanů, aby zachránili své peníze. (str. 6)

Pokračujte ve čtení ukázky!

 

Antoine de Saint-Exupéry

antoine-de-saint-exuperyAntoine de Saint-Exupéry se narodil 29. 6. 1900 ve francouzské šlechtické rodině v Lyonu. Ve dvanácti letech poprvé letěl jako pasažér letadlem a tento zážitek ho tak zasáhl, že dokonce ke svému kolu přidělal křídla. Fascinace létáním způsobila, že později opustil studia architektury a místo toho získal diplom civilního a vojenského letce. V šestadvaceti letech debutoval povídkou Letec. S ocelovými ptáky spojil svůj život a láska k létání mu byla osudná. Posledního července 1944, během druhé světové války, vzlétl z Korsiky nad okupovanou Francii a z této průzkumné výpravy se již nevrátil. Trosky jeho letounu byly nalezeny až v roce 2000 poblíž Marseille. Světová literatura mu vděčí za nesmrtelný příběh Malého prince.
(Zdroj fotografie a informací: nakladatelství Omega)

 

————————————————–

Zdá se vám autorův osud zajímavý a chcete se dozvědět víc? Kniha Pilot a malý princ vám podá mnohá vysvětlení a nabídne vám podrobnosti z autorova života.

Populární kniha Malý princ vyšla i v audioverzi. V době prázdnin je to ideální varianta třeba pro dlouhé cesty autem.


Nově vzniklé nakladatelství Omega se zaměřuje především na vydávání klasických děl české a světové literatury. Specialitou mezi edicemi je regionální literatura a především příběhy týkající se města Brna.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePovídky

Saint-Exupéry, Antoine de

Edice Knihy Omega, 2015

Napsat komentář