Nechte si přečíst Malého prince

maly-princ-CD
Klasický příběh nejen pro děti, ale především pro dospělé – to je  Malý princ od francouzského autora Antoine de Saint-Exupéry. Příběh pilota, malého prince, lišky a růže tentokrát vychází jako audiokniha. Stačí se jen zaposlouchat…

Malý princ – audiokniha obsahuje jedno z nejslavnějších děl moderní světové literatury, jehož autorem je Antoine de Saint-Exupéry.

Čte Gabriela AL Dhábba

Havárie letadla donutí vypravěče příběhu, který je zároveň autorovým alter egem, k přistání uprostřed pouště. Má zásobu pitné vody sotva na týden a proto musí opravit motor pokud možno co nejrychleji. Prvního dne ulehne unaven po celodenní práci a za úsvitu, stále tisíc kilometrů od nejbližšího lidského obydlí, ho probudí zvláštní hlásek, který ho žádá, aby nakreslil beránka… Alegorická pohádka pro děti i pro dospělé, kteří přemýšlí o ztraceném mládí a hledají životní moudrost, patří mezi nejvýznamnější díla svého druhu.

 

Malý princ

Autor: Antoine Saint-Exupéry

Čte: Gabriela AL Dhábba
Vazba: CD
Formát: 125 × 142 mm
ISBN: 8594176570020
Doporučená cena: 149 Kč

Knihu Malý princ vydalo nakladatelství Omega.

 

O autorovi

antoine-de-saint-exuperyAntoine de Saint-Exupéry se narodil ve francouzské šlechtické rodině v Lyonu. Ve dvanácti letech poprvé letěl jako pasažér letadlem a tento zážitek ho tak zasáhl, že dokonce ke svému kolu přidělal křídla. Fascinace létáním způsobila, že později opustil studia architektury a místo toho získal diplom civilního a vojenského letce. V šestadvaceti letech debutoval povídkou Letec. S ocelovými ptáky spojil svůj život a láska k létání mu byla osudná. Během druhé světové války vzlétl z Korsiky nad okupovanou Francii a z této průzkumné výpravy se již nevrátil. Trosky jeho letounu byly nalezeny až v roce 2000 poblíž Marseille. Světová literatura mu vděčí za nesmrtelný příběh Malého prince.

(Zdroj fotografií a informací: nakladatelství Omega)


Nakladatelství Omega vydává především klasickou českou a světovou literaturu. Vychází tak vstříc všem, kteří marně shánějí své oblíbeného spisovatele. Zaměřuje se také na studenty, kteří potřebují klasickou četbu do školy. Věnují se také novým autorům a knihám, které dosud u nás nevyšly.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMalý princ (audiokniha)

Saint-Exupéry, Antoine de

Edice Knihy Omega, 2015

Napsat komentář