Nenechte si ujít v týdnu od 12. do 18. května 2014

Nenechte si ujít
Druhý květnový týden se pyšní celou řadou literárních akcí. Na některé z nich bychom vás rádi pozvali. Čekají na vás besedy, autogramiády, křty zajímavých knih a především veletrh!

Začátek týdne bude mít francouzský nádech. Francouzský institut v Praze pořádá v pondělí 12. května od 17 hodin literární večer věnovaný knize Staši Fleischmannové nazvané Vrstvami. Autorka, která se pohybovala v mimořádném prostředí předních tvůrčích osobností první československé republiky, bude vyprávět o setkáních se svými pařížskými i českými přáteli. Publikaci vydalo nakladatelství Torst.

Ve středu 14. května máme nabídku na skvělou akci pro všechny příznivce Zdeňka Pohlreicha. V Paláci knih Luxor v Praze bude křtít svoji novinku Rozpal to, šéfe!, která má podtitul 91 skvělých grilovacích receptů od snídaně po drinky. Vydejte se v ní grilovat do přírody masa, delikátní ryby nebo mořské plody. Knihu pokřtí Česká Miss 2013 Gabriela Kratochvílová a Česká Miss 2014 Gabriela Franková. Známý kuchař se zapsal do literatury již několika knihami. Můžete si přečíst například recenzi na jeho knihu Prostřeno bez servítků.

Na středu máme pozvánku kromě Prahy také do Brna. Od 17 hodin v brněnském knihkupectví na Joštově proběhne autogramiáda a beseda s Ladislavem Špačkem, kterého možná znáte jako mluvčího Václava Havla. Přední muž české etikety zde představí svou novou knihu Tereza – etiketa pro dívky. Vydalo ji letos v dubnu nakladatelství Mladá fronta. Čtení se ujme herec Jan Grygar. Pokud se chcete dozvědět o Ladislavu Špačkovi více, na našich stránkách najdete reportáž o jeho dětské knize Dědečku, vyprávěj.

K literárnímu dění bezesporu patří také knižní veletrhy. Proto bychom vás rádi pozvali na 20. mezinárodní knižní veletrh a literární festival  Svět knihy Praha 2014.

Hlavními tématy budou: Čteme jedním dechem II. –- Fantasy & Sci-fi , Kolik podob má kniha? a Odraz historie v literatuře. Od čtvrtku do neděle budete moci navštívit tuto literární akci, a pokud je vám přesně dvacet let, budete mít navíc slevu na vstupném.

Mnohem více akcí a pozvánek najdete v našem Kalendáři akcí. Pozvánku na literární akci, o níž víte, můžete vložit i sami přes tento formulář.

Doporučení:
Share

Napsat komentář