Etiketa pro nejmenší

aa
Známý spisovatel, novinář a moderátor Ladislav Špaček napsal knihu o etiketě pro děti od tří let.

Ladislav Špaček: Dědečku, vyprávěj

Také máte problém svým ratolestem vysvětlit, že mají zdravit, říkat „prosím“ nebo „děkuji“ a umývat si ruce před jídlem a zuby po něm? O něco náročnější to může být ve všemi rodiči tolik oblíbeném období „Proč…?“.

Na pomoc přichází osoba nejpovolanější, která etiketu všedního dne i tu slavnostní, přiblížila nám dospělým. Ladislav Špaček už naučil manažery oblékat se na obchodní jednání i večeři s prezidentem, vysvětlil, jaké záludnosti mohou čekat na rautu, a poradil, jak elegantně vyklouznout z trapné situace. Teď vám pomůže vštípit základní pravidla chování vašim dětem prostřednictvím knížky Dědečku vyprávěj. Na pomoc si vzal kouzelného dědečka, který sice neumí přičarovat princeznu nebo začarovat zlého čaroděje, ale poradí vnučce Viktorce, jak se chovat k rodičům i ostatním dětem.

S dětmi bychom si měli povídat, vyprávět jim příběhy vymyšlené, i ty skutečné. Jenže to je jako s tím chováním. Upřímně – všichni to víme, ale málokdo se tím skutečně řídí. Knížka Dědečku vyprávěj vám usnadní i tuhle nelehkou situaci. Je jenom na vás, jestli děti necháte číst samotné, jestli jim budete předčítat kapitolu po kapitole nebo si společně budete prohlížet obrázky a vymýšlet si příběhy vlastní… A pokud zrovna vaše děti u knížky příliš dlouho nevydrží, nezoufejte. Dědečkova vyprávění jim můžete pustit i jako audioknihu.

Dědečku, vyprávěj

Autor: Ladislav Špaček

Vazba: pevná bez přebalu

Formát: 217 x 220 mm

Počet stran: 104

Cena: 289 Kč

ISBN: 978-80-204-2810-3

Knihu Dědečku, vyprávěj vydává nakladatelství Mladá fronta.

O autorovi:

Ladislav Špaček (17.8.1949) je známý český novinář, spisovatel, pedagog  a znalec společenské etikety. Studoval Pedagogickou fakultu v Ostravě a Filosofickou v Praze. Býval tiskovým mluvčím prezidenta Václava Havla.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDědečku, vyprávěj
Etiketa pro kluky a holčičky od tří let

Špaček, Ladislav

Mladá fronta, 2012

Napsat komentář