Jsou to vraždy, napsaly

krimi-nahled
Jussi Adler-Olsen, Henning Mankell nebo Jo Nesbø – to jsou jména současných velikánů světové krimi. Spolu s nimi ale tomuto žánru vládne také mnoho žen! A píšou stejně neskutečně napínavé knihy. Nevěříte? Přesvědčte se sami!

Začněme s knihou autorky Lisy Jackson vydanou v oblíbené edici Napětí nakladatelstvím Domino. Kdo je vrah, který chladnokrevně zabíjí Caitlyniny blízké? Není to sama Caitlyn, již v mysli pronásledují děsivé střípky vzpomínek? A komu vůbec může věřit?

Noc předtím

Caitlyn Montgomery Bandeauxová se probudila zbrocená krví. Nevzpomíná si na jediný okamžik předešlé noci, kdy byl brutálně zavražděn její manžel. Ví jen to, že stejným způsobem zemřelo až příliš mnoho lidí, které dobře znala. Pro policii je hlavní podezřelá, což je samo o sobě děsivé. V naprostém zoufalství se obrátí na psychologa Adama Hunta, ale do jaké míry mu může důvěřovat?

Přečtěte si víc o knize Noc předtím a prolistujte si ukázku z ní 

––––––––––––––––––––

Knihu Úkryt ve Villete vydalo nakladatelství Knižní klub a je již třetím příběhem švédské autorky Ingrid Hedströmové, zasazeným do belgického městečka Villette.

Úkryt ve Villette

Na lodi s nákladem železné rudy je nalezena mrtvola mladého novináře, v ruce svírá útržek ze švédských novin. Chtěl sepsat historii důlní katastrofy, při níž v padesátých letech zemřelo 162 horníků. Patrně však odhalil, co mělo zůstat skryto. Vyšetřující soudkyně Martine Poirotová je opět na stopě dalšího případu, během nějž se sama octne v ohrožení života…

Přečtěte si víc o knize Úkryt ve Villette a prolistujte si ukázku z ní 

––––––––––––––––––––

O zapeklitém případu postupně mizejících malých chlapců, s nímž se proplétá rozpad manželství Reinhardta a Kristiny Risových, si můžete přečíst v norské krimi spisovatelky Karin Fossumové z nakladatelství Host.

Kdo miluje jinak

Manželé Reinhardt a Kristina najdou při nedělní procházce lesem tělo mrtvého chlapce a uvědomí si, že na parkovišti zahlédli podezřele se chovajícího muže. Vyšetřovatelé Konrad Sejer a Jacob Skarre začnou pátrat v nedalekém městečku Huseby. Ale pak zmizí další chlapec a rozuzlení případu se náhle zdá být v nedohlednu. Reinhardtova posedlost tragickým případem navíc zapřičiní rozpad jejich manželství.

Přečtěte si víc o knize Kdo miluje jinak a prolistujte si ukázku z ní, na našich stránkách o knize vyšel článek, ukázka i recenze!

––––––––––––––––––––

Psychologicky laděný thriller americké autorky Koethi Zanové z nakladatelství Host je jejím jediným dílem, po celém světě včetně České republiky však slaví velký úspěch. Dokáže se trýznivým zážitkem poznamenaná Sára definitivně osvobodit od minulosti a svého pronásledovatele?

Následky

Před třinácti lety strávila dnes jednatřicetiletá Sára Farberová tři roky zavřená ve sklepě se třemi dalšími dívkami. Jednou z nich byla její nejlepší přítelkyně, která věznění nepřežila. Sára, která se snaží vyléčit z posttraumatické stresové poruchy, se dozvídá, že její únosce by mohl být propuštěn. Z vězení jí posílá dopisy a Sára je nyní nemůže nadále ignorovat.

Přečtěte si víc o knize Následky a prolistujte si ukázku z ní, na našich stránkách o knize vyšel článek i recenze!

––––––––––––––––––––

Na závěr se s knihou Mileny Mathausové z nakladatelství MOBA vrátíme o několik století do minulosti. Když je na vinici v pražské Michli v šestnáctém století nalezen mrtvý hlídač, rozhoří se tradiční válka mezi konkurenčními vinaři. Celý případ se však ještě mnohonásobně zkomplikuje…

Mrtví na vinici

Na vinici v Michli je nalezen mrtvý hlídač. Rychtářovi muži Prokop a Hanuš pátrají nejprve po zlodějích vína, když ale najdou pod vinicí zahrabanou mrtvolu mladého muže, zdá se, že půjde o komplikovanější zločin. Nezemřel hlídač jako náhodný svědek tohoto mordu? A je mladík, který nedávno přijel za rychtářem, skutečně jeho synovcem? Pomalu se začíná skládat mozaika celého příběhu…

Přečtěte si víc o knize Mrtví na vinici 


Dnešní krimi tipy jsou u konce. Zaujala vás některá z těchto knih? Napište nám!

Tyto knihy a spoustu dalších si můžete vydražit také v našich aukcích!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNásledky
Útěk je jen začátek

Zanová, Koethi

Host, 2013

zobrazit info o knizeÚkryt ve Villette

Hedströmová, Ingrid

Knižní klub, 2013

zobrazit info o knizeNoc předtím

Jackson, Lisa

Domino, 2014

zobrazit info o knizeKdo miluje jinak

Fossumová, Karin

Host, 2014

zobrazit info o knizeMrtví na vinici

Mathausová, Milena

Moravská Bastei MOBA, 2014

Napsat komentář