Další případy vyšetřovatele Konrada Sejera

PerexKdoMilujeJinak
Nenechte si ujít další z detektivních knih norské spisovatelky Karin Fossumové. Konrad Sejer v něm bude pátrat po vrahovi chlapce.

Je tu další pokračování případů vyšetřovatele Konrada Sejera a jeho spolupracovníka Jacoba Skarreho, empatický a strhující portrét společnosti, viděný z úhlu slabých a odstrkovaných, z pera norské „královny detektivního žánru“ Karin Fossumové.

Manželé Reinhardt a Kristina Risovi najdou při nedělní procházce lesem tělo mrtvého chlapce a uvědomí si, že na parkovišti zahlédli podezřele se chovajícího muže. Během čekání na příjezd policie si Reinhardt ke Kristininu zděšení dětské tělo vyfotografuje mobilním telefonem. Vyšetřovatelé Konrad Sejer a Jacob Skarre začnou pátrat v nedalekém městečku Huseby. Ale pak zmizí další chlapec a rozuzlení případu se náhle zdá být v nedohlednu. Se vzrůstající Reinhardtovou posedlostí tragickým případem a vlastní rolí v něm se stupňuje i Kristinin pocit odcizení, jenž má za následek postupný rozpad jejich manželství.

Napsali o knize

Kniha Kdo miluje jinak vynikajícím způsobem vykresluje obraz společnosti ovládané podezřívavostí. Nález mrtvého chlapce má negativní dopad na nefunkční, bezdětné manželství Reinhardta a Kristiny. Také na dosud oblíbeného učitele Alexe Meyera, extrovertního gaye žijícího ve stálém vztahu, je najednou pohlíženo zcela jinak. A v neposlední řadě Fossumová vytváří pronikavý portrét matky, jejíž obézní syn zmizel.

 Paul Binding­€, The Independent

Fossumová nikdy nepíše o jednoduchých tajemstvích. Vytváří spletité příběhy zalidněné plnokrevnými postavami, a proto si v současné vlně skandinávské detektivní literatury vydobyla čelné místo.

Library Journal

Fossumová kombinuje vyprávění o policejním vyšetřování, rozpadajícím se manželství a bezejmenném vrahovi a uvádí tím do pohybu události vedoucí k nevyhnutelné kolizi, jež je znepokojivá i nečekaná současně.

Publishers Weekly

Kdo miluje jinak

Autorka: Karin Fossumová

Přeložila: Daniela Mrázová

Počet stran: 224
Vazba: vázaná
ISBN: 978-80-7294-904-5
Doporučená cena: 269 Kč

Knihu Kdo miluje jinak vydalo nakladatelství Host.

Přečtěte si ukázku z knihy.

 

O autorce

Karin Fossumová Foto © Arild Sønstrød

Karin Fossumová (* 1954) je úspěšná norská spisovatelka, kritikou považovaná za královnu norské detektivní literatury. Pracovala v nemocnici, v domově důchodců a v odvykacím středisku pro drogově závislé. V roce 1974 vydala první básnickou sbírku Snad zítra. Píše básně, povídky a romány. Hlavními postavami její desetidílné detektivní série jsou vrchní komisař Konrad Sejer, introvertní, málomluvný muž, a jeho podřízený, usměvavý Jacob Skarre. Nakladatelství Host z této řady zatím vydalo román Indická nevěsta (2000; česky 2011), oceněný v roce 2007 Los Angeles Times Book Prize za nejlepší thriller, a román Provokatér (2009; česky 2013). Několik knih s tímto hrdinou bylo z filmováno, například Kdo se bojí vlka (2004), v režii Ericha Hörtnagla. Román Kdo miluje jinak vydalo norské nakladatelství Cappelen Damm v roce 2007 .

Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Host


Nakladatelství Host zaujímá v současnosti nepřehlédnutelné místo na českém knižním trhu. Vydává tradičně především kvalitní českou prózu a poezii, literární teorii i literaturu naučnou – publikace věnované zejména historii, sociologii, filmové vědě i dalším oborům. V posledních letech se výrazně rozšířila řada překladové beletrie, ale nově zde našla přístřeší například i prestižní edice Česká knižnice s výbory z děl českých klasiků.

Nakladatelství Host se svými zavedenými a respektovanými edičními řadami, autory, jejichž jména patří v české literatuře k těm nejprestižnějším, a se stejnojmenným časopisem, který se pravidelně věnuje reflexi a kultivaci české literární scény, představuje svým způsobem výjimečnou literární velmoc.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKdo miluje jinak

Fossumová, Karin

Host, 2014

Napsat komentář