Trocha snění pro víkendové čtení

tipy-o-zenach-pro-zeny
Oddychněte si po možná uspěchaném, možná náročném pracovním týdnu. Dnes vám nabídneme řadu milostných příběhů pro inteligentní ženy, se kterými zapomenete na všední starosti. A že je z čeho vybírat!

Světovou klasikou prověřenou časem je novela Jarní vody. Začtěte se do romantického příběhu nenaplněné lásky! Knihu vydalo nakladatelství Odeon.

Jarní vody

Novela Jarní vody známého ruského klasika Ivana Sergejeviče Turgeněva, je romantický příběh lásky, nakonec zklamané a nikdy nenaplněné, s krásnou postavou Gemmy, ženy hlubokého a opravdového citu, typicky turgeněvovské hrdinky. Jeden z nejkrásnějších milostných příběhů ve světové literatuře, do něhož se promítlo mnoho autorových osobních zážitků a pocitů.

Ukázka z knihy

Asi devatenáctiletá dívka s tmavými, na obnažených ramenou rozpuštěnými vlasy a holými pažemi, jež vztahovala před sebe, vběhla prudce do cukrárny, a když uviděla Sanina, ihned se k němu vrhla, popadla ho za ruku, táhlo ho za sebou a vysvětlovala udýchaným hlasem: „Honem, honem, sem, pomozte!“ Ne že by snad nechtěl, z toho ohromení se však Sanin za dívkou nerozběhl hned, ale zůstal stát jako přikovaný: nikdy v životě neviděl podobnou krasavici. Obrátila se k němu a pronesla s takovým zoufalstvím v hlase, v pohledu a v pohybu sevřené ruky, kterou křečovitě zdvihla k zesinalé tváři: „No tak pojďte, pojďte!“ že se za ní okamžitě pustil otevřenými dveřmi.

Autor: Ivan Sergejevič Turgeněv

Překlad: Pavla Bošková
Počet stran: 176
Formát: 135×207
Vazba: vázaná

Přečtěte si více o novele Jarní vody

Přečtěte si také více z ukázky z knihy!

————————————————-

O tom, že naděje na lásku umírá jako poslední, vypráví kniha Duhová ulice, která obsahuje dva příběhy v jednom svazku. Knihu vydalo nakladatelství Domino.

Duhová ulice

I na tom nejpůvabnějším místě se může člověk cítit zoufale sám. I ve chvílích největšího zoufalství mu však zůstává naděje, že se vše v dobré obrátí. V prvním příběhu se seznamujeme s Markem Nolanem, jehož spokojený život starého mládence rázně přeruší tragická smrt sestry. Zůstal jediný, kdo se může postarat o její šestiletou dcerku. V lehkém zoufalství se potýká s nově nabytou odpovědností, když pak jednoho dne vstoupí do nově otevřeného hračkářství. A tam pracuje Maggie, pro niž je tento obchod únikem ze smutku po manželově předčasném skonu…

Ukázka z knihy

Všechno se změnilo jednoho deštivého dne začátkem dubna, kdy Victoria zahynula při dopravní nehodě. Protože se nikdy nezmínila o své poslední vůli nebo o tom, jak si představuje budoucnost své dcery, neměl Mark ponětí, co bude s jeho neteří dál. Žádný otec se nekonal. Victoria nikdy neprozradila, kdo její dítě zplodil, nesvěřila se s tím ani svým nejlepším kamarádkám. Mark byl upřímně přesvědčený o tom, že ani dotyčný muž netuší, že má dceru jménem Holly.

Druhý příběh nám představí Lucy, která se po trpkém dětství domnívá, že o lásku se člověk musí  zasloužit. Snad už začínala doufat, že i ona může být šťastná, ale pak přijde ledová sprcha: muž, kterého milovala, ji opustí kvůli její sestře. Lucy se proti lásce obrní. Nechce už znovu zažít takovou bolest. Jenomže jak má odolat kouzlu Sama Nolana, který jí znenadání vstoupil do života?

Autor: Lisa Kleypas

Překlad: Jana Vlčková
Počet stran: 528
Formát: 135×210
Vazba: vázaná

Přečtěte si více o knize Duhová ulice

Prolistujte si také ukázku z knihy!

————————————————-

Je v životě důležitější láska, nebo úspěch? To vám prozradí román Nejšťastnější na světě, který volně navazuje na knihu Štěstí, láska, čokoláda. Obě publikace vydalo nakladatelství Synergie.

Nejšťastnější na světě

May Fitzgeraldová získala všechno, po čem kdy toužila. Tohle by přece nemělo mít chybu – šla za hlasem svého srdce a ten ji dovedl až ke splnění všech tajných přání. Jenže s tím, jak se May rozjíždí úspěšná kariéra spisovatelky, se také znovu objeví její démoni. Opět se cítí nejistá a začíná podléhat touze po uznání a pozlátku slávy. Její vysněný přítel Ben přestává její chování zvládat a zdá se, že konec jejich vztahu je na dohled. Povede se to May ještě zvrátit a dokáže, že je opravdu možné být nejšťastnější na světě?

Autor: Menna Van Praag

Překlad: Denisa Štrbová
Počet stran: 158
Formát: 125×195
Vazba: vázaná

Přetěte si více o knize Nejšťastnější na světě!

————————————————-

O tom, že stačí okamžik a váš život může být vzhůru nohama, si můžete přečíst v knize S hlavou v oblacích (pejru), kterou vydalo nakladatelství Fragment.

S hlavou v oblacích (pejru)

Markéta je kreativní ředitelka malé reklamní agentury, které víkend v jižních Čechách změní život. Kam se poděla profesionálka z města, která to má v hlavě srovnané? Pár sebevíc příjemných chvil na vesnici po boku typického „vidláka“ přece nemůže změnit celý pohled na svět! Nebo snad ano?

Ukázka z knihy

„Možná bychom to mohly zkusit u tebe doma? Nebo u mě?“ napadlo mě. Kateřina se ušklíbla a kývla bradou k ultrazvuku: „Rozhodně nehodlám tahat celou tuhle těžkou krávu přes půl Prahy, aby na mě pak tvůj potomek zase vystrčil zadek.“
„Ale já to fakt potřebuju vědět,“ zabručela jsem. Dychtila jsem po nakupování oblečení. S každým dalším týdnem se mi do krve vyplavovalo víc pitomých těhotenských hormonů a já brečela na poradách (dojetím z povedeného návrhu), hádala se s policajty (zastavila jsem na zákazu, abych se mohla vyzvracet na záchodcích v Mekáči. Uhádala jsem to, protože jsem se nakonec rozbrečela), kvílela nadšením nad oblečky pro miminka a hlavně byla schopná se vrhat na úplně cizí děti a totálně vypatlaně na ně šišlat a očichávat je.

Autor: Kateřina Petrusová

Počet stran: 120
Formát: 145×205
Vazba: vázaná

Přečtěte si více o knize S hlavou v oblacích (pejru)

Přečtěte si také celou ukázku z knihy!

S autorkou knihy Kateřinou Petrusovou jste se mohli blíže seznámit v našem rozhovoru. Přinesli jsme vám také recenze jejích předchozích knih Nebezpečná láska a Nepřítel mého nepřítele.

————————————————-

Ani hrdinka v následujícím příběhu to nemá vůbec jednoduché. Komu může věřit, když každý má svá tajemství? Knihu Easy? vydalo nakladatelství Jota.

Easy?

Když Jacqueline následuje svého kluka na vysokou školu, kterou si vybral, rozhodně nečeká, že se s ní dva měsíce po začátku druhého ročníku náhle rozejde. Jednoho dne při odchodu z večírku je Jacqueline na opuštěném parkovišti napadena klukem ze studentského spolku. Zachrání ji neznámý mladík, a ona chce jen jediné – vymazat útok a celou tu noc z paměti. Ale její zachránce Lucas chodí na stejné přednášky jako ona. Když se z útočníka, který ji napadl, stane stalker, má Jacqueline na výběr: zhroutit se, nebo se začít bránit. Lucas nad ní drží ochrannou ruku, ale sám má svá vlastní tajemství. Najednou je těžké odhalit, co se skrývá za vnějším zdáním, a není jasné, komu se dá věřit.

Ukázka z knihy

Před tím večerem jsm si Lucase niky nevšimla. Jako by neexistoval. A pak byl najednou všude.
Zrovna jsem vyklouzla z halloweenského večírku, který byl pořád ještě v plném proudu. Proplétala jsem se mezi auty na přecpaném parkovišti za vysokoškolským klubem a přitom jsem psala textovku své spolubydlící. Byla krásná noc – typické indiánské léto v jižním stylu. Z otevřených oken budovy vyřvávala hudba přehlušovaná občasnými výbuchy smíchu, opileckým voláním a objednávkami drinků.

Autor: Tammara Webberová

Překlad: Sabina Čechová
Počet stran: 308
Formát: 130×200
Vazba: pevná s přebalem

Přečtěte si více knize Easy?

Přečtěte si také celou ukázku z knihy!

————————————————-

Jak hlavní hrdinové příběhu, Šimon a Dita, vyzráli nad časem a jaká hranice je mezi přátelstvím a láskou? To se dozvíte v příběhu Miluj mě, nebo střelím. Knihu vydalo nakladatelství MOBA.

Miluj mě, nebo střelím

V přátelském vztahu muže a ženy je vždy určitá míra erotiky. Kde je hranice, za kterou už se nesmí? Je tato hranice stejná z pohledu muže i ženy? Šimon a Dita jsou oba ve středním věku a žijí léta ve spokojených manželstvích. Od prvního náhodného setkání si rozumějí a jejich vztah se postupně prohlubuje. Společně si vytvářejí fiktivní svět, do kterého smějí jen oni dva. A když má člověk další svět, má přece také další život…

Ukázka z knihy

Číst rukopis, to je vždycky trochu vzrušující zážitek. Koho nechá autor přečíst svůj rukopis, toho pouští k sobě daleko blíž než normální čtenáře. Knihy jsou nové světy… Tady autor pouští cizího člověka do svého nového světa, ještě kdy není hotový. Teprve vzniká, některé věci se ještě změní a nikdo už je neuvidí takové, jaké jsou teď. Čtením rukopisu se dostává čtenář daleko hlouběji do autorova světa. Do jeho duše… Do duše, do hlavy… do srdce…? Jsem cizí? Šimon odsunul šálek s čajem, položil desky na stůl a rozvázal tkalouny. Uprostřed první stránky je nadpis „Prolog. Pokud chceš přesýpací hodiny používat v noci, nejdřív se vyprav hledat světélkující písek…“

Autor: Václav Gruber

Počet stran: 224
Formát: 120×200
Vazba: pevná bez přebalu

Přečtěte si více o knize Miluj mě, nebo střelím

Dočtěte si také ukázku z knihy!


Dnešní tipy plné lásky v té či oné podobě jsou u konce. Která z knih vás nejvíce zaujala? Podělte se s námi o váš názor v komentářích!

Tyto knihy a spoustu dalších si můžete vydražit v našich aukcích!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeS hlavou v oblacích (pejru)

Petrusová, Kateřina

Fragment, 2013

zobrazit info o knizeNejšťastnější na světě
Co je v životě důležitější – láska, nebo úspěch?

Praag, Menna van

Synergie Publishing SE, 2013

zobrazit info o knizeDuhová ulice

Kleypas, Lisa

Domino, 2014

zobrazit info o knizeEasy?

Webberová, Tammara

Jota, 2013

zobrazit info o knizeJarní vody

Turgeněv, Ivan Sergejevič

Odeon, 2014

zobrazit info o knizeMiluj mě, nebo střelím

Gruber, Václav

Moravská Bastei MOBA, 2014

Napsat komentář