Láska až za hrob

láska
Láska je úžasná věc. Má ale jednu špatnou vlastnost. Většinou se vynoří tam, kde by ji člověk vůbec nečekal. A to také potkalo hlavní hrdinku tohoto příběhu.

Paige Adamsová je ošetřovatelkou, která se stará o různé typy pacientů. Má však velmi špatný zlozvyk, kterým porušuje pravidlo číslo jedna této profese. Navazuje totiž se svými svěřenci blízký vztah, a proto je pak pro ni ztráta pacienta vždy těžká a frustrující. Tím se otvírá celé vyprávění. Paige zemřel její pacient. Starý a velice příjemný pán jménem Luca Russo. Ve chvíli, kdy si začne hledat novou práci, nabídne ji syn zemřelého práci u svého známého. Práce je jejím vysvěným místem. Jedná se totiž o pacienta, který jen tak neumře, takže se Paige nebude muset trápit z jeho ztráty. A tak začíná kolotoč událostí, které Paige navždy změní život.

Knihu napsala začínající česká spisovatelka Kateřina Petrusová, která pochází z Pardubic. Dílo vyšlo v nakladatelství Fragment na začátku tohoto roku. Nebezpečná láska je její prvotinou a pevně doufám, že nebude poslední. Psaní se ale věnuje bezmála už 15 let. Má za sebou povídky, básničky, ale i pár vydaných článků na internetu a spolu s dalšími autorkami si založila povídkový web.

Paige začne pracovat v rodině Bavettových, kde se má starat o Michaela, mladého muže, který se po autonehodě duševně vrátil do období svého dětství. Muž, který býval před nehodou právníkem, si najednou hraje s autíčky a jeho velkým hrdinou je Spiderman. On a Paige si k sobě ihned naleznou cestu a Michael si svou ošetřovatelku ihned oblíbí. Paige do svého zaměstnání dochází velice ráda a začne se zase vázat na svého velkého malého svěřence.

Postupem času ale zjišťuje, že její zaměstnavatelé nejsou žádní andílci. Bavettovi jsou totiž mafiánská rodina a to se vším všudy. Pravidlo, že rodina a zaměstnání jsou jedna a tatáž věc a že jediná možnost, jak od ní odejít, je důchod či smrt, začne Paige objevovat velmi záhy. Je proto rozhodnutá z práce odejít, než se jí něco stane, ale její svěřenec a láska k němu ji tam stále drží. A tak se nakonec nechá odvézt s Michaelem z New Yorku, když si podsvětí začne vyřizovat své účty.

Co se ale stane, až se Michael ze svého stavu vrátí do normálního života? Nebudou se jí chtít Bavettovi zbavit? Přeci jen o nich ví Paige už příliš mnoho. Co bude muset udělat, aby si zachránila holý život? To se dozvíte, až přečtete tento příběh.

Kniha se čte jedna báseň. V příběhu kraluje hlavně síla lásky. Taková síla, která umí člověka hnát a donutí ho udělat šílené a nepředvídatelné věci. Celý příběh je pak opředen tajemným světem podsvětí. Světem, kde se hraje podle jiných pravidel než v našem světě. Je to místo, kde se zrada neodpouští, ale trestá, poslušnost je automatickou věcí a účty se vyřizují tvrdě a nekompromisně.

A do tohoto světa se najednou dostane mladá, dobrosrdečná a dá se říct nevinná dívka, která ctí zákony a svou zem. Z části za to může i její bývalý přítel, který pracoval pro zásahovou jednotku a upozornil ji na zvláštnosti rodiny Bavettových.

Nezbývá mi tak nic jiného, než vám s radostí knihu doporučit. Užijte si chvíle naplno, protože ten čas uteče tak rychle, že nakonec budete smutní, že už příběh skončil a budete chtít začít číst znova. Já tedy to nutkání měla.

Ukázka z knihy

Ten, kdo přišel s tvrzením, že oči jsou okno do duše, měl pravdu.
Přestože vypadal prakticky stejně, oči měly stejnou hnědou barvu, tmavou skoro jako to kafe v konvici, díval se na mě jinak. Prostě jsem to věděla. Viděla.
Přede mnou stál dospělý muž. Fyzicky i psychicky dospělý.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNebezpečná láska

Petrusová, Kateřina

Fragment, 2012

Napsat komentář