Knihy plné záhad, tajemství a napětí

napeti
Falšování reality, sebevraždy pěti pozoruhodných sester, více i méně chtěné zločiny a tajemná zapomnění… To vše a ještě víc naleznete v knihách, jež vám představíme v dnešních tipech. Ponořte se do hloubavého čtení plného záhad a napětí!

Na úvod tu máme thriller z nakladatelství Kniha Zlín, který bravurně zpracovává velmi diskutované téma dnešní doby. Je falšování reality jenom hrou? Anebo je to zoufalý pokus v zájmu lepší budoucnosti?

Falzifikátoři

Autor: Antoine Bello

Překlad: Alan Beguivin
Počet stran: 417
Vazba: vázaná

Přečtěte si víc o knize Falzifikátoři a prolistujte si ukázku z ní 

Falzifikátoři jsou příběhem některých z největších podvodů naší doby: Lajky, prvního psa ve vesmíru, nebo Kryštofa Kolumba, který Ameriku neobjevil. Jsou hlavně příběhem čerstvého absolventa, který velmi rychle pochopí, že jeho šéf pracuje pro tajnou společnost CFR (Konsorcium pro falzifikaci reality), jež falšuje skutečnost. Jaké jsou cíle této konsorcia? 

Podívejte se na trailer:

–––––––––––––––––––––

Podmanivý příběh předčasně zemřelých sester Lisbonových, jenž vzešel z pera amerického spisovatele Jeffreyho Eugenida, vydalo nakladatelství Host. Autor zde kromě nostalgického vyprávění také vyvrací americkou představu o šťastném životě.

Sebevraždy panen

Sebevraždy panenAutor: Jeffrey Eugenides

Překlad: Martina Neradová
Počet stran: 248
Vazba: vázaná

Přečtěte si víc o knize Sebevraždy panen a prolistujte si ukázku z ní 

Nepřehlédněte ani článek a recenzi knihy, vydané na našich stránkách!

Na záhadné dívky vzpomínají dvacet let po jejich úmrtí chlapci ze sousedství. Tehdy je zbožňovali a ještě si vybavují podrobnosti s nimi spojené: úchvatné vzezření sester na plese, dům, který pozorovali z opačné strany rozpálené ulice, aniž by tušili, že v něm dojde k vyhasnutí několika životů. Není náhoda, že sousedé zpětně spojují sebevraždy dívek s úpadkem své čtvrti.

–––––––––––––––––––––

Strhující četba plná morálních rozporů vás čeká v románu z nakladatelství Kniha Zlín nesoucí název Odpuštění. Jaký dopad bude mít smrtelná nehoda na životní osudy muslimů i britských a amerických „nevěřících“ v marocké poušti?

Odpuštění

Autor: Lawrence Osborne

Překlad: Alexandr Neuman
Počet stran: 300
Vazba: vázaná

Přečtěte si víc o knize Odpuštění a prolistujte si ukázku z ní

Cestou autem na party se lékař a jeho manželka, autorka dětských knih, hádají a přestanou dávat pozor na cestu. Náhle se jim ve světle reflektorů objeví dvojice mladých mužů. David se mladíkům nevyhne a jednoho na místě zabije. I přes snahu zločin zamaskovat to nakonec vychází najevo a postupně se ukazuje, že i ostatní účastníci divoké party mají svá vlastní temná tajemství.

–––––––––––––––––––––

Česká autorka Kateřina Janouchová v napínavé knize z nakladatelství Mladá fronta líčí problémy v manželství Cecilie a Johna, ke kterým se však později přidá mnohem závažnější problém. A slovo „sesterstvo“ najednou dostává úplně nový význam…

Sesterstvo

Autor: Kateřina Janouchová

Počet stran: 344
Vazba: vázaná

Přečtěte si víc o knize Sesterstvo a prolistujte si ukázku z ní 

Aby Cecilie zahnala stesk po ztraceném rodinném životě a po dětech, vrhá se s o to větší vervou do práce a nechává se pohltit dramatickými událostmi, které se tam odehrávají. Zároveň s rozpadem Ceciliiny rodiny se na obzoru objevuje i další problém. Je přepadeno několik mladých žen a na internetu se rychle začnou šířit pomluvy a fámy. 

–––––––––––––––––––––

Poslední dnes představenou knihu vydalo nakladatelství Host. Katharina Hagena v ní otevírá úplně nový, fascinující svět, ve kterém spojuje vzpomínky se zapomněním, spánek s mizením. O čem Ellen během svých bezesných nocí přemýšlí?

O spánku a mizení

Autor: Katharina Hagena

Překlad: Petr Štědroň
Počet stran: 280
Vazba: vázaná

Přečtěte si víc o knize O spánku a mizení a prolistujte si ukázku z ní 

S knihou jste se mohli seznámit také v článku, vydaném na našich stránkách!

Během jedné bezesné noci Ellen přemýšlí o událostech, které ji a její dceru zavedly až tam, kde nyní žijí. Když se po sedmnácti letech vrací do Grundu, tajemství minulosti začínají pomalu vyplouvat na povrch. Ellen potká také nenápadnou starou paní, která se do vesnice právě přistěhovala. Netuší však, že tajuplná žena přijela pátrat po neobjasněných okolnostech Lutzova zmizení. A že z něho viní právě Ellen.


Zaujala vás nějaká z těchto knih? Podělte se s námi o váš názor v diskuzi!

Tyto knihy a spoustu dalších si můžete vydražit v našich aukcích!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeFalzifikátoři

Bello, Antoine

Kniha Zlín, 2013

zobrazit info o knizeSebevraždy panen

Eugenides, Jeffrey

Host, 2013

zobrazit info o knizeOdpuštění

Osborne, Lawrence

Kniha Zlín, 2013

zobrazit info o knizeSesterstvo
Švédský rodinný thriller

Janouchová, Kateřina

Mladá fronta, 2013

zobrazit info o knizeO spánku a mizení

Hagena, Katharina

Host, 2013

Napsat komentář