Knižní tipy pro děti na deštivé dny

DetiCtou
Dnes se spolu vypravíme za knížkami, kterými uděláme radost dětem. Přinesou jim zábavu, poučení, klasické pohádky a veselé povídání o zvířátkách z pera Václava Čtvrtka.

Zabavit děti, když prší, může být někdy náročné. Co jim dát do ruky knížku s jednoduchým tvořením, které udělá parádu nejen v dětském pokoji? Knihu s názvem Navlékané dekorace z papíru autorky Anji Ritterhoff s podtitulem Koule, řetězy a jiné dekorace vydalo nakladatelství Anagram v edici TOPP.

Z koleček různých velikostí a korálků vytvoříte nádherné jemné a vzdušné dekorace do každého prostoru. Originální, jednoduché – jak pro začátečníky, tak i pro zkušené tvořivé ruce. Inspirujte se těmito nápady při vytváření vlastních kreací.

Přečtěte si více o sešitu pro kreativní tvoření Navlékané dekorace z papíru a podívejte se i na ukázku z ní

 ——————————————————–

Koho nebaví vystřihovat kolečka a trpělivě navlékat, toho by možná mohlo zabavit poznávání naší přírody. A nebude to jen tak! S knihou Sopky a zemětřesení autora Ken Rubina z nakladatelství Slovart se na to podíváme ve 3D v edici Na vlastní oči!

Edice Na vlastní oči tentokrát představuje sopky a zemětřesení. Aktuální informace z geologie a 3D obrázky, které plasticky vystupují z každé stránky a úplně novým způsobem podnítí představivost.

 

Přečtěte si více o knize Sopky a zemětřesení

 ——————————————————–

Kdo populárně naučným knihám příliš neholduje a raději zavítá do světa komiksových hrdinů, ten ať si určitě nenechá ujít knihu úkolů pro superhrdiny! K boji proti zlu po boku Batmana stačí tužka. Sešit plný zábavy s názvem Batman – boj proti zločinu vydalo nakladatelství Mladá fronta.

Bojuj společně s Batmanem proti jeho nepřátelům! Tato kniha je nabitá napínavými úkoly, při kterých budeš stát po boku Temného rytíře proti padouchům z Gotham City! Na více než 90 stranách čekají čtenáře bludiště, doplňovačky, luštění, osmisměrky, hledání rozdílů a mnoho hádanek, které je třeba vyřešit.

Přečtěte si více o knize Batman – boj proti zlu a podívejte se na ukázku z ní

 

Přečtěte si čtenářskou recenzi podobného sešitu s názvem Superman – záchrana planety!

 ——————————————————–

Ale co naše nejmenší děti? Těm by se určitě líbilo poslouchat čtení veselých příběhů. Můžeme vám nabídnout třeba pohádkové vyprávění Václava Čtvrtka s obrázky Aleny Ladové s názvem Čtení o vepříkovi a kůzleti z nakladatelství Fragment.

Kouzelné vyprávění o tom, jak spolu hospodařili vepřík a kůzle. Rohaté kůzle vaří a uklízí a kulaťoučký vepřík se stará o zahrádku. Chcete vědět, co se jim přihodilo, když pekli kaštany nebo když si pletli svetr? Dozvíte se také, jak společně vítali jaro nebo jak se měli o Vánocích. Příběhy vepříka a kůzlete znají děti také z televize.

Přečtěte si více o knize Čtení o vepříkovi a kůzleti a nevynechejte ani naši recenzi!

——————————————————–

A co vybrat pro čtení před usnutím? Co třeba Klasické české pohádky Boženy Němcové? Nové vydání tentokrát s ilustracemi Otakara Čemuse připravilo nakladatelství Fragment.

Nejznámější české pohádky na motivy Boženy Němcové, které si oblíbili malí i velcí čtenáři. Čert a Káča, Chytrá horákyně, Potrestaná pýcha, Princ Bajaja, Sedmero krkavců, Sůl nad zlato a další pohádky, které si vaše děti zamilují. Převyprávěla Slávka Kopecká.

Přečtěte si více o knize Klasické české pohádky a ukázku z ní

 ——————————————————–

Která z knih v naší nabídce by nejvíce potěšila vaše dítě v deštivém dni? Ta s návody na tvoření, nebo snad naučná encyklopedie? Podělte se s námi!

Nenechte si ujít šanci a vydražte si tyto knihy
v našich aukcích!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeČetení o vepříkovi a kůzleti

Čtvrtek, Václav

Fragment, 2013

zobrazit info o knizeNavlékané dekorace z papíru
koule, řetězy a jiné dekorace

Ritterhoff, Anja

Anagram, 2013

zobrazit info o knizeSopky a zemětřesení

Rubin, Ken

Slovart, 2008

zobrazit info o knizeBatman: Boj proti zločinu
Kniha úkolů pro superhrdiny

Mladá fronta, 2013

zobrazit info o knizeKlasické české pohádky

Kopecká, Slávka

Fragment, 2013

Napsat komentář