Čtenářská recenze: Pojď se mnou zachraňovat planetu!

superman-zachrana-planety
Superman je jedním z nejčastějších idolů malých chlapců. Chcete, aby se váš malý hrdina mohl alespoň na chvíli ocitnout v jeho kůži? Pokud rád kreslí a má bujnou fantazii, pak je nový pracovní sešit jako stvořený právě pro něj.

Kniha úkolů s názvem Superman: Záchrana planety obsahuje velké množství zábavných cvičení pro malé superhrdiny. Pracovní sešit s lákavou obálkou se stojícím barevným Supermanem vydalo letos v květnu nakladatelství Mladá fronta. Je určen dětem od sedmi let. Jelikož jsem ji pořídila právě pro svého sedmiletého syna, můžete si v mé recenzi přečíst, co jej zaujalo a jaké úkoly vypracovával.

Hned na začátku si „majitel“ knihu na předtištěný řádek podepíše, čímž pro něj možná získá větší cenu, jelikož bude pouze jeho „majetkem“. Pod svůj podpis je nutné vyplnit, jakou má superschopnost, aby se přiblížil svému idolu Supermanovi. Samotnému Supermanovi je věnována následující strana, v níž si malý čtenář přečte všechny základní údaje – jeho pravé jméno, povolání, váhu, výšku a řadu zvláštních schopností. Poté čeká na čtenáře velký bílý obdélník, do nějž po vzoru předchozí strany má nakreslit sám sebe jako superhrdinu a doplnit superhrdinské jméno, superschopnosti, poslání a popsat svého úhlavního nepřítele. Následuje přibližně sto stran úkolů, které bude váš malý čtenář určitě s nadšením plnit, stejně jako ten můj.

Na jaké úkoly se může vaše dítko těšit? Překreslování  postav do čtvercových sítí (jsou dostatečně velké a navíc mají překreslovaný obrázek uvnitř sítě velmi jemně předkreslen, takže váš malíř může obrázek prakticky jen obtáhnout a vybarvit), malování podle vlastní fantazie (kreslení vlastního znaku, pláště, domalovávání načatých obrázků), vyhledávání cest v nejrůznějších bludištích, vyplňování křížovek, hledání rozdílů mezi obrázky, skládání slov, domalovávání děje do prázdných okének komiksu, luštění šifrovaných zpráv i hry pro dvojice dětí.

Syna nejvíc bavily úkoly, v nichž mohl dopisovat text podle vlastní fantazie. Na tato cvičení je kniha skutečně bohatá, jelikož téměř ke každému obrázku má dítě dopsat pár slov nebo i vět podle svého uvážení – například má poradit Supermanovi, jak se zbavit jednou provždy nepřítele Lexe Luthora, vymyslet si další padouchy, jejich jména i příběhy.

Jako malou ochutnávku přikládám fotografie splněných úkolů:

Supermanův nepřítel tak, jak si ho představuje můj syn:

 

Šifrovaná depeše z Kryptonu (bez háčků a čárek jako morseovka):

Supermanova stezka:

Pracovní sešit bych nabídla malým chlapcům, kteří mají rádi akční příběhy, výtvarnou výchovu a psaní. Doporučený věk od sedmi let odpovídá. Dítě by již mělo umět samo číst a psát. Za svého syna mohu knihu určitě doporučit.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSuperman – záchrana planety
Kniha úkolů pro superhrdiny

Mladá fronta, 2013

Napsat komentář