Knižní tipy – historie ožívá!

meč
Historie ožívá prostřednictvím románů, které vám představíme v dnešní nabídce. Jejich autory jsou buď zkušení historikové nebo lidé obdaření skvělou fantazií, pro než žádná doba není tabu. Všichni ale umí vyprávět tak, že vás jejich díla pohltí a přenesou v čase…

První se nám představí Théophile Gautier (1811-1872), což byl francouzský spisovatel, básník a dramatik. Jeho knihu Kapitán Fracasse, která vás zavede do 17. století, vydalo v novém překladu nakladatelství Naše vojsko.

Kapitán Fracasse

Autor: Théophile Gautier
Překlad: Eva Musilová
Počet stran: 448

Přečtěte si více o knize Kapitán Fracasse

Baron de Sigognac, šlechtic z Gaskoňska, žije na svém zchátralém zámku, kterému ironicky říká „Bída“. Jednoho dne nabídne potulné herecké společnosti přístřeší před nečasem a seznámí se s jejími členy, mimo jiné i s mladinkou Isabel. Ta ho okouzlí natolik, že se rozhodne cestovat s nimi. Po smrti jednoho z herců přebírá Sigognac jeho roli a stává se kapitánem Fracassem. Při tom ochraňuje krásnou Isabel před dotěrnými šlechtici a nejvíce pak před mladým knížetem Moussy de Vallombreusem, který chce Isabel získat a Sigognaca zneškodnit…

 —————————————————————–

O osudech slavné Lukrécie z rodu Borgiů vypráví kniha současného angloamerického autora M. G. Scarsbrooka s názvem Lucrezia Borgia – Dcera ďábla. Titul, který nás přenese na rozhraní 15. a 16. století, vydalo nakladatelství Alpress.

Lucrezia Borgia
Dcera ďábla

Autor: M. G. Scarsbrook
Počet stran: 312

Přečtěte si více o knize Lucrezia Borgia – Dcera ďábla a ukázku z ní

Lucrezia Borgia žije v přepychu, jenže pod pozlátkem papežského dvora se skrývá temné tajemství: její otec a bratři se nemilosrdně zbavují každého, kdo jim stojí v cestě. A právě teď je na řadě Lucreziin manžel. Tragédie se hrozivě blíží a její plán, jak manžela zachránit, selhává, protože proti ní stojí mnohem hrozivější nepřítel, než si dokázala představit…

 —————————————————————–

Kdo z milovníků české historické literatury by neznal jméno Vlastimil Vondruška? Oblíbené jsou jak jeho historické ságy, tak i romány s detektivní zápletkou. K těm druhým patří i kniha Msta písecké panny z nakladatelství MOBA.

Msta písecké panny
Hříšní lidé Království českého

Autor: Vlastimil Vondruška
Počet stran: 264

Přečtěte si více o knize Msta písecké panny

Další knihy Vlastimila Vondrušky najdete v našem článku!

Panoš Ota čeká v Písku na příjezd českého krále Přemysla II. Otakara, jehož doprovází Oldřich z Chlumu. Protože je parné léto, zajde se vykoupat k Otavě, kde potká nahou dívku, která se mu představí jako manželka mocného Bavora ze Strakonic. Záhy se však dozví, že mu dívka lhala. Začne ji hledat a tím se stále více a více zaplétá do podivné záhady ztracených šperků. Mezitím kdosi zavraždí zemského sudího.

  —————————————————————–

To kniha španělského autora Félixe J. Palmy nás nezve do tak dávné historie, ale cestovat časem se v ní bude dvojnásob! V době viktoriánské Anglie nás nechá nasednout do stroje času, s nímž můžete zavítat jak do budoucnosti, tak do minulosti. Román s názvem Mapa času vydalo nakladatelství Host.

Mapa času

Autor: Félix J. Palma
Překlad: Iveta Gonzálesová
Počet stran: 528

Přečtěte si více o knize Mapa času a prolistujte si ukázku z ní

Více o knize najdete i na našem webu

Nepřehlédněte i naši recenzi knihy!

Píše se rok 1896 a celý Londýn žije převratnou novinkou – cestováním v čase. Společnost Murrayho cesty časem totiž svým klientům nabízí možnost uskutečnit dávný lidský sen a vypravit se do jiné doby. Jenže cestování časem má svá rizika. Můžeme měnit minulost? Smíme vidět budoucnost? Sám spisovatel H. G. Wells čelí nebezpečím a paradoxům cestování časem, když se v jeho době objeví člověk z budoucnosti, který ho chce zabít a přisvojit si autorství jeho románů.

  —————————————————————–

Do Brna roku 1353 nás zve současná česká autorka Naďa Horáková již ve druhém dílu své trilogie Mocní a ubozí Markrabství moravského s názvem Ženy na pranýři. Cyklus vydává nakladatelství MOBA.

Ženy na pranýři
Mocní a ubozí Markrabství moravského

Autor: Naďa Horáková
Počet stran: 280

Přečtěte si více o knize Ženy na pranýři, další informace najdete i v našem článku

Příběh se odehrává od února do června roku 1353. Je inspirovaný událostmi, které se tehdy staly v Brně, a v druhém plánu příběhu se promítají dějiny Čech a Moravy. V únoru zemřela druhá manželka krále Karla IV. a ten si hned domlouvá sňatek další. V únoru se také narodila dcera Kateřina markraběcímu páru Markétě Opavské a Janu Jindřichu Lucemburskému a hned se plánuje její zasnoubení. Hlavní linií příběhu je vztah manželů Ferreových a následně soudní proces s Jiřím Ferreem.

Nepřehlédněte naši recenzi a rozhovor s autorkou!

K přečtení nabízíme i vtipný příběh, v němž se Naďa Horáková přiznává ke svému prvnímu hrdelnímu zločinu.

—————————————————————–

Historie je plná silných příběhů. Našli jste si nějaký v naší dnešní knižní nabídce? Který román vás zaujal?

 

 Nenechte si ujít šanci a vydražte si tyto knihy
v našich aukcích!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeLucrezia Borgia
Dcera ďábla

Scarsbrook, M. G.

Alpress, 2013

zobrazit info o knizeMsta písecké panny
Hříšní lidé Království českého

Vondruška, Vlastimil

Moravská Bastei MOBA, 2013

zobrazit info o knizeMapa času

Palma, Félix J.

Host, 2013

zobrazit info o knizeKapitán Fracasse

Gautier, Théophile

Naše vojsko, 2012

zobrazit info o knizeŽeny na pranýři
Mocní a ubozí Markrabství moravského

Horáková, Naďa

Moravská Bastei MOBA, 2013

Napsat komentář