Nedělní odpoledne: Andělské pohádky na dobrou noc

angels
Začtěte se do příběhů lásky a pomoci, které přinášejí potěšení, zklidnění a pochopení…

Andělé nás vedou a ochraňují v našem každodenním životě a pomocí této sbírky příběhů se s jejich láskyplnou a milující energií seznámí i vaše děti.

V tajuplných a působivých příbězích najdete i nenásilné meditační a vizualizační techniky, které vám kniha rovněž nabízí, posílí u dětí tvořivost a sebedůvěru a zároveň jim pomohou se uvolnit, což jim zajistí klidný spánek.

 

Knihu Andělské pohádky na dobrou noc
vydává nakladatelství Synergie

 

Ukázka z pohádek:

Kouzlo

Pohodlně se uvelebte a pozorně poslouchejte vyprávění o Erikovi, který se bál seznámit s novými kamarády. Jeho rodiče se rozhodli, že se přestěhují – z jednoho konce země až na druhý. Erik nebyl rád.

„Ale mami,“ řekl, „Já ve škole nebudu nikoho znát!“

Erikova maminka ho jen pohladila po hlavě a dál balila krabice. „To bude dobré,“ řekla. „Vím, že jsi stydlivý, ale brzy si najdeš nové kamarády. Uvidíš, že se tam budeš těšit.“

Erik se ale netěšil. Uvnitř se mu všechno svíralo hrůzou, asi tak, jako když se ždíme prádlo v pračce.

Něco v ní bylo, lopatka to ale nebyla. Byla to stará dáma, která se celá třpytila a vypadala jako malinká babička vytvořená ze stříbrného světla! Seděla v krabici a usmívala se na něho.

„Čekám na tebe, mladý muži,“ řekla.

„A proč?“ zeptal se Erik, když se vzpamatoval z toho překvapení.

Malá stará dáma se zasmála. „Abych ti prozradila svoje kouzlo – takové, které umí udělat kamarády. Znám pár triků, věř mi. Usměj se na prvního člověka, který s tebou zítra promluví. Pořádně se na něho zeširoka usměj, až ti budou vidět zuby. Uvidíš, že ti neodolá.“

 

Ukázka z meditací:

„Představa anděla, který patří jen konkrétnímu dítěti, mu dává pocit výjimečnosti, dodává sebedůvěru a poskytuje útěchu a pohodlí. Pokud se vás dítě ptá na svého anděla strážného, vyzkoušejte následující vizualizaci, abyste mu pomohli nalézt odpověď:

„Zavři oči a představ si kruh bílého světla. Je to místo, kam vstoupí tvůj anděl strážný. Řekni mu, že by ses s ním velmi rád setkal a zeptej se, jestli by se ti nemohl zjevit. Teď čekej… Co vidíš? Možná anděl nevypadá tak, jak bys očekával. Je možné, že vidíš nějaké zvíře nebo něco úplně jiného. Pokud se na tebe tvůj anděl usmívá, usměj se také: je to zdvořilé! Pozdrav se s ním a poděkuj mu, že se ti ukázal. Teď  poslouchej, slyšíš jeho hlas? Pokud máš to štěstí, mohl by na tebe i promluvit. Všímej si, jak něžně se na tebe tvůj anděl dívá. Říká ti, že se nikdy nemusíš cítit osaměle, protože tě neustále opatruje. Teď je čas se rozloučit. Anděl se vytrácí, světlo pohasíná a mění se na tisíc malých hvězdiček. Už je pryč a ty máš pocit, jako by tě zahalil teplý oblak lásky a štěstí.“

 

O knize Andělské pohádky na dobrou noc
jsme vás informovali v tomto článku

 

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeAndělské pohádky na dobrou noc
Příběhy lásky a pomoci, které přinášejí potěšení, zklidnění a pochopení

Walace, Karen - Kuenzler, Lou - Moran, Katy - Civardi, Anne

Synergie Publishing SE, 2013

Napsat komentář