Andělské pohádky na dobrou noc

Andele
Uklidňující až meditační pohádky, příběhy, které silně působí na emoce a v nepříjemných situacích dávají dětem důvěru. To vše nabízí kniha čtveřice autorek Andělské pohádky na dobrou noc.

Walace, Kuenzler, Moran, Civardi: Andělské pohádky na dobrou noc

Mohou děti věřit na anděly? Proč ne… příjemné pohádky, ve kterých právě andělé hrají hlavní roli, jsou nesmírně zajímavé. Autorky Vílích pohádek na dobrou noc, tu k sobě přibraly další dvě dámy, které přispěly svými pohádkami a vznikla kniha, která se od té „vílí“ trošku liší.
Za prvé tu jsou andělé, kteří opět s dětmi řeší zapeklité a často velmi složité a bolestivé situace v jejich životech. Nevyhýbáme se tady šikaně, úzkostem, nemocem, nebezpečným situacím a tak celkově atmosféra této knihy může být citlivějším dětem být poněkud nepříjemná.

Konce tu jsou však vždy dobré a nějaký zásah shůry, andělé ve formě zvířat, lidí či zjevení, vždy podají pomocnou ruku. Možná je dobré věřit, že to tak je. Že ti dobří mezi námi stále jsou. Osobně bych tuto knihu doporučila až starším dětem, protože některé výjevy tu nejsou zrovna příjemné.
Přesto je to kniha, která může mít u dětské postýlky své místo, protože dodává pocit bezpečí a víru, že vše špatné se dá zvládnout.

Opět tu najdete i meditační cvičení a návody na rozvíjení fantazie a vlastního vnitřního míru. To ocení i rodiče, bezpochyby.
Ale pro děti bude nakonec možná schopnost najít svůj vnitřní klid sám, bez pomoci druhých, či jen se svou vlastní vírou, tím nejlepším, co je do života můžete naučit. Věřte tomu.

Anotace knihy

Andělé nás vedou a ochraňují v našem každodenním životě a pomocí této sbírky příběhů se s jejich láskyplnou a milující energií seznámí i vaše děti. Tajuplné a působivé příběhy spolu s postavami a prostředím, v němž se odehrávají, bezesporu podnítí představivost každého dítěte. Nenásilné meditační a vizualizační techniky, které vám kniha rovněž nabízí, posílí u dětí tvořivost a sebedůvěru a zároveň jim pomohou se uvolnit, což jim zajistí klidný spánek. Kniha obsahuje 22 skvěle ilustrovaných příběhů týkajících se celé řady inspirativních témat – od víry ve vlastní schopnosti až po prožívání radosti ze společné práce. Objevte svět pohádkových postav, jako jsou nebojácní cirkusoví artisté, záhadní princové a princezny a odvážní objevitelé. Každý příběh je doplněn poselstvími, která vystihují jeho pozitivní význam. Úvodní část knihy vysvětluje sílu a moc vyprávění a poskytuje podrobný návod, jak připravit děti na klidný a uvolněný spánek. Knížka zároveň obsahuje návod, jak využít příběhu k rozvoji představivosti a tvůrčích schopností vašeho dítěte.

Andělské pohádky na dobrou noc

Autoři: Karen Walace, Lou Kuenzler, Katy Moran, Anne Civardi
Překlad: Lucie Moučková
Počet stran: 144
Vazba: vázaná
Doporučená cena: 299 Kč
ISBN: 978-80-7370-222-9
Vyšlo: březen 2013

Knihu Andělské pohádky na dobrou noc vydalo nakladatelství Synergie Publishing SE.

Více informací najdete zde.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeAndělské pohádky na dobrou noc
Příběhy lásky a pomoci, které přinášejí potěšení, zklidnění a pochopení

Walace, Karen - Kuenzler, Lou - Moran, Katy - Civardi, Anne

Synergie Publishing SE, 2013

Napsat komentář