Pravidla soutěží v Klubu knihomolů

kostky
V Klubu knihomolů si o knížkách nemusíte jen číst a povídat. Máte možnost vydražit je za velmi pěkné ceny v našich aukcích a také vyhrát v soutěžích. Jakými pravidly se naše soutěže řídí, se dozvíte právě v tomto článku.


V Klubu knihomolů pro vás připravujeme několik typů soutěží, každý z nich má svá vlastní pravidla, v mnohém se ale shodují. Nejdříve tedy dle typu soutěže…

Otázková soutěž

Úkolem soutěžících je odpovědět na soutěžní otázku a pokusit se odhadnout, kolik soutěžních tipů bude do soutěže odesláno. Otázka může být:
anketní – pak nezáleží na tom, kterou odpověď vyberete. V takové soutěži nás zajímá váš názor.
kvízová – vaším úkolem je označit, která z nabízených možností je ta jediná správná
Výhercem se stane ten, kdo odpoví na soutěžní otázku (v případě kvízové otázky musí být vaše odpověď správná), a vloží přesný nebo nejbližší vyšší tip.
Soutěžní tip můžete jednou denně (vyjma dne, kdy se do soutěže zapojíte) libovolně změnit. Na soutěžní stránce také uvidíte, zda byl váš tip již překonán. Sledovat soutěž po odeslání odpovědi na soutěžní otázku se tedy vyplatí.
Navíc jednou denně (v brzkých ranních/nočních hodinách) probíhá kontrola soutěžních tipů. Všem soutěžícím, jejichž tip byl již překonán, bude zasláno emailem upozornění.
V případě shodných tipů rozhoduje čas odeslání prvního tipu, tj. čas, kdy se soutěžící poprvé do soutěže zapojil.

Výběrová soutěž

Soutěžící si jednou denně mohou vybrat z nabízených cen ty, které se jim nejvíce líbí. Po skončení soutěže budou všechny hlasy pro jednotlivé ceny slosovány zvlášť a výherci tak dostanou tu výhru, o kterou projevili svým hlasováním zájem.

Jednou denně nahlédněte na soutěžní stránku a vyberte, která z nabízených cen, by se vám nejvíce líbila. Výběr potenciální výhry můžete v průběhu soutěže měnit – dostanete se tak do slosování o větší počet cen, nebo můžete každý den můžete hlasovat pro stejnou cenu – pak budete mít větší šanci, že ji vyhrajete, než ti, kteří své hlasy rozdělí mezi větší počet cen.

Zvyšte svoji šanci na výhru a hlasujte každý den, kdy soutěž poběží. Do slosování postupují jednotlivé hlasy, zapojíte-li se do soutěže např. 10×, je vaše šance desektrát vyšší!

Ostatní soutěže

Další soutěže budou vyhlášeny vždy formou článku, ve kterém budou uvedena podrobná pravidla. Kromě nich se bude soutěž řídit i obecnými pravidly pro soutěže na těchto stránkách, která najdete na následujících řádcích.

Obecná pravidla soutěží

  • Není-li u soutěže uvedeno jinak, je určena pro registrované členy Klubu knihomolů. Nemáte-li u nás ještě svůj účet, můžete se kdykoli zaregistrovat.
  • Je výslovně zakázáno vytvořit více než jednu registraci na těchto stránkách. Při důvodném podezření na násobnou registraci či jiný podvod může být kterýkoli soutěžící ze soutěže vyloučen.
  • Výhry ze soutěží budou zaslány na adresu uvedenou v registračních údajích v době vyhodnocení soutěže. Výhry jsou zasílány pouze v rámci ČR. Zkontrolujte si proto prosím, zda máte na svém „knihomolím“ profilu uvedenu správnou adresu. Není-li adresa vyplněna (vč. celého jména i příjmení), je soutěžící ze soutěže vyloučen. (Adresa slouží pouze k zaslání výher či vydražených knih, nebude vám zasílána nevyžádaná pošta.) Je-li adresa uvedena chybně či si výherce zásilku nepřevezme a balíček s výhrou se vrátí jako nedoručený/nedoručitelný, nebude již znovu odeslán.
  • Soutěže budou vyhodnoceny do 10 dnů od jejich ukončení.
  • Výhry rozesílají jednotlivá nakladatelství a e-shopy, které výhry do soutěže věnovaly. Za nedoručení či poškození výher při přepravě neručíme.
  • Výhry nejsou vymahatelné soudní cestou.

Napište nám

Budeme rádi, když nám dáte vědět, že balíček s výhrou v pořádku dorazil, a třeba i připíšete, jak se vám získaná cena líbí.

Máte-li k našim soutěžím jakékoli dotazy či postřehy, napište nám je! … do komentáře pod tento článek nebo na email info@klubknihomolu.cz.

Doporučení:
Share

Pravidla soutěží v Klubu knihomolů - DISKUZE

Počet reakcí: 105
  1. Broskyna napsal:

    Prajem dobrý deň,chcem sa spýtať,či sa do vašich súťaží môžem prihlásiť aj zo Slovenska.Ďakujem

    • Markéta Markéta napsal:

      Dobrý den, ano i ne. Rozhodující je adresa, na kterou má být výhra zaslána. Máte-li tudíž nějaký kontakt v ČR, můžete soutěžit ve všech našich soutěžích, stačí jen v profilu vyplnit správnou adresu v ČR. Pokud je navíc u soutěže uvedeno, že výhry rozesílá přímo Klub knihomolů, můžeme výhru zaslat i na Slovensko, a to na bratislavskou pobočku Uloženky.

  2. Verina napsal:

    Při pročítání pravidel jsem nepochopila : Jednou denně nahlédněte na soutěžní stránku a vyberte, která z nabízených cen, by se vám nejvíce líbila. Výběr potenciální výhry můžete v průběhu soutěže měnit – dostanete se tak do slosování o větší počet cen, nebo můžete každý den můžete hlasovat pro stejnou cenu – pak budete mít větší šanci, že ji vyhrajete, než ti, kteří své hlasy rozdělí mezi větší počet cen.
    Znamená to, že když odpovím na obě otázky (vědomostní i tipovací) u více knih, mám menší naději na výhru ???
    Děkuji. Verina

  3. mikileo napsal:

    Dobrý den, mohu někde zjistit počet soutěžících odpovědí (třeba z minulého dne)? Nebo aktuální stav z rána? Děkuji

  4. Tamada napsal:

    Dobrý den, jsem uveden mezi výherci soutěže o knihu Čtvrtá oběť, ale zatím nedorazila.

  5. kistka napsal:

    Vyhrála jsem v soutěži O 3 FAKTORY MERDE, která skončila 26.6., ale výhru jsem dosud neobdržela. Kde se o ni mohu přihlásit? Děkuji.

  6. kistka napsal:

    V případě výhry jsem si vybrala knihu Slepá mapa. Třeba budu mít štěstí ….

  7. italka italka napsal:

    Dobrý den prosím vás kolik je poštovné,kdybych chtěla knihu z aukce?

    • Markéta Markéta napsal:

      Dobrý den. Základní poštovné při vydražení jedné knihy je 50 Kč, u některých knih je sníženo na 40 Kč (vždy je to uvedeno u konkrétní aukce). Pokud ale vydražíte do pěti knih, platíte jednotné poštovné 60 Kč. Při zaslání přes Uloženku je úspora ještě výraznější – zde je jednotné poštovné 35 Kč, které platí od jedné až do 7 knih v jednom balíčku.
      Váš komentář jsem přesunula na stránku s pravidly aukcí, můžete se tedy podívat. V případě nejasností ráda vysvětlím. :)

  8. kroldrich napsal:

    Dobrý den, jsem uveden mezi výherci soutěže o knihu Čtvrtá oběť. Od ukončení soutěže uběhl již více než měsíc a kniha dosud nedorazila. Můžete mi prosím napsat, kdy ji budete odesílat? Děkuji.

    • Markéta Markéta napsal:

      Dobrý den, knihy rozesílá pořádající nakladatelství, ne my. Soutěž sice skončila před měsícem a třemi dny, ale chvíli trvá, než je vyhodnocena, v mnoha nakladatelstvích čerpají dovolenou, … Zjistím, v jaké fázi je rozesílání výher, a napíši Vám. Věřím, že svou výhru budete mít brzo doma.

  9. jarkamet napsal:

    5. kolo velké letní červencové soutěže o 7 knih (do 26.7.)
    Je zde prémiová otázka, ale nevím kam mám vypsat odpověď. Děkuji.

  10. Hojaro napsal:

    Dobrý den.
    Včera jsem se na vašich stránkách dočetl, že jsem vyhrál v soutěži o balík knih Valji Stýblové. Již dnes jsem obdržel poštou balíček s touto výhrou. Velice mě potěšil.
    S pozdravem Hojaro

  11. Markéta Markéta napsal:

    Právě jsme vyhodnotili dvě soutěže – o knihu Na plovárně s Markem Ebenem a o Dámu v jezeře. Chtěla bych upozornit, abyste věnovali pozornost pravidlům a neochuzovali se o šanci na výhru. Například je nutné mít vyplněnou adresu v profilu, a to vč. celého jména.
    Výhry z obou soutěží rozesílá Klub knihomolů jako obyčejné zásilky. Pokud si chcete knihu vyzvednout osobně a mít tak jistotu, že kniha v pořádku dorazí, kontaktujte mne do konce tohoto týdne.

  12. jonatan napsal:

    Newvím,jak to zde funguje.Jsem zde po prvé.

    • Markéta Markéta napsal:

      Milý jonatane, nejprve bych Vás zde ráda přivítala a popřála, ať se Vám tu líbí. K Vaší otázce – co přesně potřebujete vědět? Jestli fungování soutěží, tak v současné době běží jen otázkové-kvízové. Stačí zvolit ze tří nabízených možností jedinou správnou odpověď a tipnout si, kolik tipů do soutěže bude odesláno. A pak jen si svůj tip hlídat a upravovat ho dle potřeby, jak je uvedeno v pravidlech. Pokud je něco nejasného, ptejte se. :)
      Hodně štěstí při soutěžení!

  13. Čím déle hraji, tím méně se vyznám v tipování. Když je můj typ překonaný,znamená to, že je malý a musím dát vyšší, nebo menší?

    • bokul bokul napsal:

      Když je tip překonaný, pak musíte tipovat vyšší číslo.

      • omacka napsal:

        Opravdu? Myslíte, že kdyby to tak bylo tak by byla zvolena formulace: „Všem soutěžícím, jejichž tip byl již překonán, bude zasláno emailem upozornění.“?
        Prosím, odpovězte mi, znamená to: „bližší tip“ Až do včera jsem měl u 4 knih nepřekonaný.

      • Jiří Glozar Jiří Glozar napsal:

        Dobrý den,
        ano, opravdu je tomu tak. V soutěži vyhrává vždy stejný nebo nejbližší vyšší tip. Bude-li tedy v soutěži odesláno například celkem 1669 tipů, vyhrává ten soutěžící, který tipoval, že bude odesláno právě tolik tipů. Není-li mezi soutěžícími se správně zodpovězenou otázkou takový, který tipoval právě 1669 tipů, vyhrává ten, který tipoval 1670 a tak dále.
        Vámi citovaná formulace je v tomto kontextu podle mne zřejmá. Pokud byl Váš tip překonán (bylo zasláno více tipů, než kolik jste si tipl), určitě mezi výherci nebudete. Proto jste o této skutečnosti informována a máte možnost svůj tip upravit.

      • omacka napsal:

        Jiří Glozar:
        Napsal jsem pravý opak. U čtyř knih jsem skutečně měl stav „nepřekonaný“. Také jsem měl samozřejmě zato, že „překonat“ znamená tipnout blíže nicméně tomu bokul ve svém komentáři oponoval.

      • Marci55 napsal:

        Myslím, že ke kontrole překonání tipů dochází v ranních hodinách, 1x denně – beru to podle meilů o překonání- a pokud je tip překonaný v poledne a později, tak již meil nepřijde a musíte si to prostě hlídat jen sám kontrolou přímo u soutěže.

      • omacka napsal:

        Dostal jsem odpověď od redakce: Překonaný tip skutečně znamená nižší než skutečné číslo. Díky!

  14. Petra Vymětalová Petra Vymětalová napsal:

    Omlouvám se, „podařilo“ se mi poplést adresu a pak už jsem se nedostala k tomu, abych poslala balíček znovu. Dnes zajdu na poštu :-)

  15. blíženec napsal:

    Dobrý den,mohu se prosím zeptat,kdy dorazí má výhra?Zahrajte si o knihu C.D.Payna – Neviditelný!

    30. 3. 2012 – 12. 4. 2012
    knihovnik, blíženec, Ingrid. Děkuji.

Napsat komentář