Nenechte si ujít v týdnu od 8. do 14. dubna 2024

nenechte_si_ujit
Ani ve druhém dubnovém týdnu se nebudete nudit – stačí si vybrat, kterou z literárních akcí navštívíte. Koná se třeba autorské čtení Vlasty Žáčkové či Michala Ajvaze, křest knihy Hany Šlechtové či beseda s Michaelou Klevisovou. 

Na pondělí 8. dubna připravila Knihovna Jiřího Mahena v Brně akci pro předškoláky a malé školáky: autorské čtení Vlasty Žáčkové z knihy Adam a tajemství Těžkovského hrádku. Děti se mohou těšit i na hledání pokladu, které se bude konat v knihovně a v případě příznivého počasí také na zahradě. Přijďte na pobočku Dolní Heršpice v 16.00.

Přesuneme se do Prahy, kde se v pondělí 8. dubna uskuteční křest knihy s názvem Nejsem jenom sestra od Hany Šlechtové. Tato žena odlétla v době pandemie do Saudské Arábie, kde pracovala jako zdravotní sestra na prestižní královské klinice v Džiddě a splnila si tak svůj velký sen. Nyní o svých zkušenostech napsala knihu, kterou si můžete přečíst i vy. Křest začíná v Paláci knih Luxor na Václavském náměstí v 16.00.

Knihovna Jiřího Mahena v Brně zve malé čtenáře v úterý 9. dubna na pohádku před večeří: děti si poslechnou krátkou pohádku a nakreslí si k ní i obrázek. Čtení začíná na pobočce Jehnice v 16.30.

V úterý 9. dubna se v Praze můžete zúčastnit dalšího křtu: tentokrát knihy Jehovista od Martina Sodomy. Vypráví příběh o Otovi – dvacetiletém synovi jednoho z vedoucích svědků Jehovových v Čechách, který se vydává do Aše, aby posílil věřící v tamním sboru. Křest začíná v 19.00 v Čítárně Unijazz.

A v Praze ještě zůstaneme: ve středu 10. dubna zajděte do Knihovny Václava Havla, kde ze svých knih budou číst autoři nominovaní v některé z beletristických kategorií výročních knižních cen Magnesia Litera. Využijte příležitosti a seznamte se s jejich tvorbou. Autorské čtení začíná v 19.00.

Ve čtvrtek 11. dubna si nenechte ujít autorské čtení Michala Ajvaze z knihy Pasáže. Jde o devátou prózu (napsal také např. titul Města) tohoto tvůrce fantaskních příběhů, básníka, esejisty a překladatele z němčiny. Po autorském čtení bude následovat diskuze o jeho literárně-filozofickém vesmíru. Tak buďte v 19.00 v Knihovně Václava Havla.

A na závěr tu máme pozvánku do Benešova, kde se ve čtvrtek 11. dubna můžete setkat se spisovatelkou Michaelou Klevisovou. Mnozí z vás jistě znají její detektivní sérii s inspektorem Josefem Bergmanem (např. Ostrov šedých mnichů, Zmizela v mlzeSněžný měsíc, Vraní oko). Píše také příběhy, které potěší milovníky koček – např. Čekání na kocoura, Kocour z Montmartru a Štěstí je zadarmo. Beseda začíná v městské knihovně v 18.00.

Pokud víte o nějaké další zajímavé literární akci, podělte se o ni s námi v našem Kalendáři akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář