Převezměte zodpovědnost za svůj život

stastny-zivot
Následující knižní tipy vám dopomohou k radostnějšímu a vyrovnanějšímu životu. Ukážou vám, jak dosáhnout věcí, po kterých toužíte, jak ovládnout svůj negativní vnitřní hlas nebo jak převzít zodpovědnost za vlastní selhání.

Druhé vydání úspěšné knihy Rádce pravého muže potěší nejen novým kabátkem, ale samozřejmě hlavně osvědčenými radami. Knížka Přestaň být hodným klukem! od Roberta Glovera vám mj. ukáže, jak řešit konflikty, vést vzrušující sexuální život a naslouchat vlastním potřebám.

Přestaň být hodným klukem!

Osvědčený plán, jak dosáhnout všeho, po čem toužíte v životě, lásce i sexu.
Autor: Robert Glover
Přeložila: Martina Favley

Počet stran: 224
Vazba: brožovaná
Formát: 126×206 mm
ISBN: 978-80-7370-657-9
Doporučená cena: 389 Kč

Knihu Přestaň být hodným klukem! vydalo nakladatelství Synergie Publishing SE.

Jste skvělý přítel, který umí každému naslouchat? Máte plno kamarádek, jež se vám svěřují a považují vás za dobrou partii, ale žádná vás nepozve, když se chce opravdu pobavit? Jste manžel, který se zoufale snaží, aby jeho žena byla šťastná, zatímco vám samotnému manželství nepřináší ani citové, ani sexuální naplnění? Jste milý a spolehlivý chlapík, na kterého se každý rád obrátí o radu či pomoc, ale máte pocit, že žijete život ostatních, a ne svůj vlastní? Přesně tohle nazývá autor knihy Dr. Robert Glover syndromem hodného kluka. Podle Glovera mnoho mužů věří mýtu, že pokud budou hodní a obětují se pro ostatní, každý si je zamiluje a z jejich života zmizí veškeré problémy. Tato kniha tento mýtus vyvrací.

 

Ukázka z knihy

„Jsem hodný chlap. Jsem jeden z nejhodnějších chlápků, které jste kdy potkali.“
Tak se na svém prvním terapeutickém sezení uvedl Jason, zhruba pětatřicetiletý chiropraktik. Jason popsal svůj život jako „dokonalý“. Až na jeden závažný problém – sexuální život. Od chvíle, kdy měl Jason se svou ženou Heather naposledy sex, uběhla už řada měsíců, a nic nenasvědčovalo tomu, že by se to mělo jen tak změnit.
Jason mluvil o svém manželství, rodině a sexualitě otevřeně. Přívětivý muž, který očividně vítal možnost hovořit o sobě a o svém životě.
Jason si víc než cokoli jiného přál, aby ho měli lidé rádi. Sám sebe vnímal jako velmi štědrou a přející osobu. Vážil si sám sebe za to, že není náladový a nikdy neztrácí nervy. Prozradil, že je rád, když může ostatním udělat radost, a že nesnáší konflikty. (str. 15)

 

O nakladatelství

Nakladatelství Synergie Publishing SE působí na českém trhu již téměř 20 let a za tu dobu vydalo několik stovek titulů v oblasti inspirace, poznání a spirituality. Mnohé z těchto knih se okamžitě staly bestsellery. Mezi kmenové autory patří Doreen Virtue, Ciro, Marchetti, Menna Van Praag, Esther a Jerry Hicks, Louise L. Hay nebo David Deida.

————————————————

Všichni máme v hlavě ten hlásek, který nám neustále připomíná, co jsme pokazili, a dohání nás k šílenství. Knížka Dotěrné drmolení, jejímž autorem je Ethan Kross, vám pomůže tento hlas výčitek a negativismu ovládnout, nikoli však zcela umlčet, protože to by mělo na vaši psychiku neblahý dopad.

Dotěrné drmolení

Ovládněme svůj vnitřní hlas, ať nám slouží
Autor: Ethan Kross
Přeložila: Věra Klásková
Ilustroval: Pavel Hrach

Počet stran: 328
Vazba: vázaná
Formát: 145×225 mm
ISBN: 978-80-7335-788-7
Doporučená cena: 497 Kč

Knihu Dotěrné drmolení vydalo nakladatelství Leda v edici PRAMENY.

Všichni jsme zažili, když nám útržek rozhovoru zněl v hlavě pořád dokola: Neměla jsem na tátu vyletět, vždyť mě vždycky ve všem podporuje… Vnitřní hlas opakuje naléhavou výčitku znovu a znovu a znovu. Přeháníme, děláme si starosti, katastrofizujeme. „Dotěrné drmolení“ označuje právě tyto negativní myšlenkové smyčky: vytrvalé, ale bezcenné přemítání o minulosti, úporné obavy z budoucnosti. Negativní myšlenky nám brání v řešení problému i v dalších nutných činnostech. Mohou mít sociální důsledky, když ve styku s ostatními lidmi neustále zdůrazňujeme jen svoje problémy. V Dotěrném drmolení nás psycholog a neurovědec Ethan Kross naučí, jak hlas v naší hlavě ovládnout. Cílem ale není umlčet ho, přestat mluvit sám se sebou – to by se nám mohlo vymstít.

 

Ukázka z knihy

Když jsem dojel k East Hall, mamutí budově s cihlovou fasádou, hostící několikapatrovou katedru psychologie Michiganské univerzity, objevil jsem ve své přihrádce na dopisy cosi zvláštního. Na stohu vědeckých časopisů, které se mi zde nahromadily, trůnila obálka, na níž byla moje adresa nadepsána ručně. Protože jsem byl zvědav, co je uvnitř – v práci jsem poštu s ručně psanou adresou dostával zřídka –, cestou do kanceláře jsem dopis otevřel a pustil se do čtení. A tehdy, ještě dřív, než jsem si uvědomil, jaké horko se do mě dalo, jsem ucítil, jak mi po šíji stéká pramínek potu.
Byla to výhružka. Vůbec první, kterou jsem kdy v životě dostal.

 

O nakladatelství

Nakladatelství Leda se zaměřuje na vydávání slovníků a jazykových učebnic v knižní i elektronické podobě. V nabídce najdete kromě učebnic také výukové programy. Nakladatelství vydává také zajímavé tituly z oblasti beletrie a literatury faktu. Zaregistrovaní návštěvníci v LEDA klubu mohou získat na knihy výhodné slevy a neomezený přístup do on-line slovníků.

————————————————

Svádět vlastní nezdary na karmu, to je oblíbená praktika mnohých z nás. Osho ale věří, že za své činy musíme přijmout plnou zodpovědnost, máme-li se z nich poučit a obrátit nezdary ve svůj prospěch. Takže Karmou to není.

Karmou to není

Stačí porozumět sám sobě a život zkrásní
Autor: Osho
Přeložila: Jana Žlábková

Počet stran: 168
Vazba: brožovaná
Formát: 110×175 mm
ISBN: 978-80-7593-584-7
Doporučená cena: 250 Kč

Knihu Karmou to není vydalo nakladatelství Pavel Dobrovský – BETA.

Karmou to není je kniha vyzývající k převzetí odpovědnosti za všechny události v našich životech, výzvou k osobní přeměně. Karma není mrcha. Myšlenka plné odpovědnosti se může zdát děsivá, ale jejím přijetím otevíráme bránu obrovské svobodě. Pokud jsme sami příčinou svého utrpení, můžeme být také jeho změnou. Osho říká: „Pochopte, jsem proti celé myšlence karmy. Je to strategie mysli, jak hodit zodpovědnost na minulost.“

 

O autorovi

Oshovo učení nelze zařadit do žádné přesně vymezené kategorie, neboť se zabývá jak individuálním hledáním smyslu života, tak naléhavými společenskými a politickými problémy, před nimiž dnes stojí naše společnost. Jeho knihy nejsou jím psané, ale jsou to přepisy audio- a videonahrávek z jeho improvizovaných hovorů obracejících se k mezinárodnímu publiku během posledních pětatřiceti let. Londýnský deník Sunday Times označil Osha za jednoho z „tisícovky tvůrců dvacátého století“ a americký autor Tom Robbins za „nejnebezpečnějšího člověka po Ježíši Kristu“. Osho řekl o své práci, že se snaží vytvořit podmínky pro zrození nového druhu člověka. Tohoto nového člověka často charakterizoval jako „Buddhu Zorbu“, jenž je schopen užívat si světských rozkoší jako Řek Zorba a zároveň tichého klidu Gautamy Buddhy. Ústředním motivem obsaženým v celém jeho díle je vize, do níž je zahrnuta jak věčná moudrost Východu, tak nejvyšší potenciál západní vědy a technologie. Osho je známý také svým revolučním příspěvkem k učení o vnitřní transformaci a jeho přístup k meditaci reaguje na zrychlené tempo moderního života. Cílem jeho unikátních „aktivních meditací“ je odstranění nahromaděného tělesného a psychického stresu, což je nezbytný předpoklad dosažení uvolněného stavu meditace osvobozeného od těkající mysli. Čeští čtenáři mohou znát již některé předchozí knihy, jako například Žijte podle svéhoNic není nemožnéO čakráchTantrická transformaceŽivot je mýdlová bublinaCesta ke zklidnění mysli a další.

Zdroj informací: Pavel Dobrovský – BETA

 

O nakladatelství

Firma Pavel Dobrovský BETA s.r.o. byla založena v roce 1990. Věnuje se nakladatelské činnosti, distribuuje knižní produkci od více než 300 nakladatelů a obchodních partnerů po celé České republice. Zajišťuje distribuci zboží i na Slovensko. Provozuje maloobchodní síť prodejen, spolupracuje s knihovnami, školami, nemocničními zařízeními, kterým poskytuje zajímavé slevy. Počet knih, které nabízíme jak obchodním partnerům tak i v maloobchodní síti, se neustále zvyšuje. Každý měsíc uvádí firma na trh mnoho nových titulů. Široký výběr knih a serióznost podniku stále zvyšuje zájem obchodních partnerů o spolupráci s námi. Strategií firmy je nadále rozšiřovat všechny svoje aktivity.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Zaujaly vás tipy pro spokojenější život? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePřestaň být hodným klukem!
Osvědčený plán, jak dosáhnout všeho, po čem toužíte v životě, lásce i sexu.

Glover, Robert

Synergie Publishing SE, 2023

zobrazit info o knizeDotěrné drmolení
Ovládněme svůj vnitřní hlas, ať nám slouží

Kross, Ethan

Leda, 2023

zobrazit info o knizeKarmou to není
Stačí porozumět sám sobě a život zkrásní

Osho

Pavel Dobrovský – BETA, 2024

Napsat komentář