Komiksový výlet do kláštera

klaster-nejsvetejsiho-srdce-nahled
Dnes jsme si pro vás připravili komiksový tip! Vydejte se na cestu poznání s mladým mnichem Stiborem, jemuž začíná být prostředí kláštera obklopeného toxickou mlhou malé, a tak chce změnu. Čeká vás příběh o hledání odpovědí, o narušování zavedených pořádků a o vyjití z komfortní zóny.

Mladý mnich Stibor žije v klášteře obklopeném toxickou mlhou. Strávil tu celý svůj život a stejně jako všichni ostatní věří, že mlha pokrývá celý svět. Jeho dny sestávají z práce a modliteb, ale nyní se dostává do věku, kdy mu jednoduchý klášterní řád přestává stačit. Jednotvárnost dění a řada podivných předpisů v mnišském životě jej přinutí hledat odpovědi a snažit se o změnu zavedeného systému. Podaří se mu rozbít jednotvárnost všedních dnů a vyjít za obzor?

Klášter Nejsvětějšího srdce

Autorka a ilustrátorka: Štěpánka Jislová

Počet stran: 72
Vazba: vázaná
Formát: 176×255 mm
ISBN: 978-80-7558-021-4
Doporučená cena: 368 Kč

Knihu Klášter Nejsvětějšího srdce vydalo nakladatelství Meander.

Ukázka z knihy

klaster-nejsvetejsiho-srdce-ukazka

Prohlédněte si celou ukázku.

O autorce a ilustrátorce

Štěpánka Jislová (*1992) je ilustrátorka a komiksová autorka. Vystudovala Fakultu designu a umění v Plzni a své krátké příběhy publikovala v řadě domácích i zahraničních sborníků. Patří do tzv. Generace 2.0, skupiny nastupujících českých komiksových autorů. Je spoluzakladatelkou české pobočky Laydeez Do Comics, projektu, který prezentuje a podporuje komiksové autorky a v rámci kterého vydala sborník Komiksodějky. Jejími dalšími komiksovými počiny jsou Klášter Nejsvětějšího srdce, který vyšel v Meandru, Milada Horáková a Bez vlasů, za který společně s Terezou Drahoňovskou získaly cenu Muriel za Nejlepší komiksová kniha roku 2020. V nakladatelství Meander také vyšel její komiksový průvodce příslovími Přeřekadla a jí ilustrovaná kniha z edice manamana Daniel v jámě lvové.

Zdroj informací: nakladatelství Meander


Meander je nezávislé nakladatelství, které se s velkou péčí věnuje originální umělecké tvorbě pro děti a mládež, zejména původní tvorbě a autorské knize, klade přitom velký důraz na výtvarné pojetí titulů. Snaží se vydávat knihy, z nichž bude dětem a mladým lidem jasné, proč se vůbec říká „krásná literatura“. S Meandrem spolupracovali nejen respektovaní autoři (od Violy Fischerové přes Jiřího Stránského, Ludvíka Vaculíka až po Václava Havla), ale také začínající literáti, kteří v Meandru debutovali (například Petr Nikl, z něhož časem vyrostl autor Knihy roku v soutěži Magnesia Litera).

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKlášter Nejsvětějšího srdce

Jislová, Štěpánka

Meander, 2017

Napsat komentář