Nenechte si ujít v týdnu od 5. do 11. února 2024

nenechte_si_ujit
I v dalším únorovém týdnu se koná několik literárních akcí. Nenechte si ujít pohádkové čtení z knihy Smolný den, uvedení knihy Paramisa: Pohádky a příběhy romských vypravěčů z bývalého Československa či autorský večer Víta Dana Kolingera.

Pokud i vy máte od pondělí 5. února do pátku 9. února jarní prázdniny a zatím nemáte žádný program, navštivte Knihovnu Jiřího Mahena v Brně. Můžete si prolistovat spoustu zajímavých knížek, komiksů i časopisů a navíc jsou pro vás připraveny různé vědomostí soutěže a výtvarná dílna! Tak dorazte kterýkoli den na pobočku Královo Pole.

Pro nejmenší čtenáře si Knihovna Jiřího Mahena v Brně připravila na úterý 6. února další pohádkové čtení: tentokrát z knihy Smolný den, kterou napsal německý autor Moritz Petz. Vypráví příběh o jezevci, který zrovna neprožívá úplně dobrý den. Podařilo se mu rozbít oblíbený hrneček a teď ani nemůže najít své pastelky. Jak se má zbavit smůly, která ho doprovází? Možná mu poradí jeho kamarádi? Pokud chcete vědět, jak toto vyprávění dopadne, buďte v 16.30 na pobočce Bohunice.

Přesuneme se do Vsetína, kde bude v úterý 6. února uvedena kniha nazvaná Paramisa: Pohádky a příběhy romských vypravěčů z bývalého Československa. Přední česká romistka Milena Hübschmannová zaznamenala příběhy, které si vyprávěli Romové v bývalém Československu. Knihu uvede její editor a překladatel Pavel Kubaník v 17.00 v Masarykově veřejné knihovně.

V Městské knihovně v Praze se ve středu 7. února koná autorský večer Víta Dana Kolingera. Tento básník, fotograf a biblista vydal v roce 2006 vlastním nákladem útlou sbírku Cesta domů. V roce 2023 vyšla zatím jeho poslední básnická sbírka Dopoledne s mátovým čajemAutorský večer začíná v 18.00 v Domě čtení na ulici Ruská.

A vrátíme se do Brna. Pokud rádi hrajete hry a nemáte žádný program na čtvrtek 8. února, zúčastněte se Deskobraní! Přijďte si do Knihovny Jiřího Mahena zahrát deskové a karetní hry. Připraveny budou např. Carcassone (i verze pro děti), Člověče, nezlob se, Výbušná koťátka či Karak. Navštivte pobočku v Bystrci v 16.00.

Ve stejný den, tedy ve čtvrtek 8. února, se v Městské knihovně v Praze koná další setkání čtenářského klubu. Zaměřen bude na současné spisovatele indického původu – mluvit se bude o autorech jako Arundhati Roy, Rohinton Mistry nebo Salman Rushdie (např. Dva roky, osm měsíců a osmadvacet nocí či Hanba), kteří se snaží osobitým způsobem reflektovat ve svých knihách kulturu, historii a rozporuplnost Indie. Začátek je v 18.00 na pobočce Korunní.

 Pokud víte o nějaké další zajímavé literární akci, podělte se o ni s námi v našem Kalendáři akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář