Trefné dárky pro aktivní lidi

knihy tipy darky uvod
Pokud by vám snad ještě chyběl knižní dárek pod stromeček, můžete se nechat inspirovat dnešními tipy, které jsme pro vás připravili. Najdete mezi nimi něco pro milovníky psů i ručních prací, zahradní kutily a fotografy nebo ty, kteří to umí s vařečkou.

Majitelé čtyřnohých miláčků (v tomto případě těch psích) se většinou snaží o to, aby jejich pes byl zkrátka a prostě spokojený. K tomu je však potřeba více, než jen jít na procházku a dobře ho nakrmit! V knize dvou psích trenérek se tak můžete dočíst právě o tom, co všechno je třeba k tomu, aby váš nejlepší přítel byl opravdu šťastný.

V tomto pracovním sešitu, který navazuje na bestseller Ten NEJ život pro vašeho psa, autorky Allie Benderová a Emily Strongová přinášejí detailní rozbor každého kroku jejich enrichmentového rámce a poskytují dodatečné informace potřebné k tomu, abyste enrichment úspěšně a trvale začlenili do každodenního života vašeho psa. Zjednodušeně řečeno, enrichment znamená zjištění a zajištění všech potřeb psa. Tento pracovní sešit vám ukáže, jak poznat, zda jsou jednotlivé potřeby vašeho psa uspokojeny a jak rozvinout a realizovat plán pro naplnění těch potřeb, které nejsou naplněny dostatečně. Poradí vám také s tím, jak přistupovat ke komplikovanějším případům a jak určit vzorce nežádoucího nebo obtížného chování, které někdy bývají na první pohled skryté.

Ten NEJ život pro vašeho psa – Pracovní sešit

Autoky: Allie Benderová, Emily Strongová
Přeložila: Jana Dušková

Počet stran: 104
Vazba: brožovaná
ISBN: 978-80-7428-451-9
Doporučená cena: 199 Kč

Knihu Ten NEJ život pro vašeho psa – Pracovní sešit vydalo nakladatelství Plot.

Ukázka z knihy

Tahle případová studie je určena především odborníkům a ukazuje, jak používáme enrichmentový rámec při řešení nežádoucího chování. Ale samozřejmě si ji mohou přečíst i běžní majitelé psů, pokud je to zajímá! Konečně čtvrtá část obsahuje prázdné pracovní listy, které představujeme v části týkající se implementace. Můžete je použít u svého vlastního psa nebo u psů svých klientů.

 

————————————————

Pokud doma rádi něco vyrábíte, mohla by se vám zalíbit kniha plná skvělých návodů na menší i větší výrobky z pravé kůže. Najít zde můžete pouzdra, tašky a taštičky i plnohodnotné kabelky. Tak co si vyrobíte?

Kniha přináší kolekci nadčasových kabelek, tašek a pouzder, celkem 40 druhů výrobků zhotovených z přírodní kůže s velmi jednoduchými a přehlednými postupy, které zvládnou i úplní začátečníci, ale zaujmou i pokročilé. To, co činí tuto knihu zvlášť ojedinělou, jsou připojené vzory na všechny výrobky, s vyznačenými stehovými značkami. Kůže se obvykle prošívá po propíchnutí děr pro šití, což znamená, že pečlivá příprava a perforování materiálu k šití je nejdůležitější fází při ručním zpracování kůže. 

Ruční šití kůže

Kabelky, tašky, pouzdra
Autor: Yoko Ganaha, Piggy Tsujioka
Přeložila: Kateřina Brouk

Počet stran: 184
Vazba: brožovaná
Formát: 210×270 mm
ISBN: 978-80-271-3003-0
Doporučená cena: 499 Kč

Knihu Ruční šití kůže vydalo nakladatelství Grada.

Ukázka z knihy

kabelky ukazka

Můžete si prolistovat celou ukázku.

————————————————

Dnes neošidíme ani ty, kteří to umí hlavně s vařečkou. Jméno Jan Punčochář už jste nejspíš zaslechli a v téhle nové kuchařce se můžete seznámit s recepty přímo z jeho restaurace. Tou si on sám splnil svůj velký sen!

První kuchařka šéfkuchaře Jana Punčocháře s recepty jeho restaurace U Matěje, kterou najdete v malebném místě mezi vysokými kaštany na pražské Hanspaulce. Jan Punčochář tu se svým týmem vaří tradiční i moderní česko-rakouskou kuchyni, kterou pojí s krásnými víny a českým pivem, tak jak se v pravé české hospodě patří. Recepty v kuchařce kopírují menu restaurace U Matěje podle ročních období. Polévky, předkrmy, hlavní chody i dezerty ze sezonních surovin jsou obohacené o tipy samotného šéfkuchaře. Díky poutavým fotkám můžete nahlédnout přímo do restaurační kuchyně. Nechybí ani oblíbené evergreeny restaurace U Matěje, jako je telecí pavouček s houbovo-koprovou omáčkou, kapří hranolky, dršťková polévka nebo karamelové vejce. Většinu pokrmů uvaříte z běžně dostupných surovin, recepty jsou dobře pochopitelné a zvládne je každý, koho baví vaření a chce se naučit tradiční i modernější postupy známých českých a rakouských jídel. Ale aby se vše netočilo jen kolem této kuchyně, v knize je i pár receptů inspirovaných aktuálními trendy, například marinovaný losos ve šťávě z kysaného zelí nebo terina z kachních jater foie gras. Třešničkou na dortu jsou v kuchařce tipy na vinné párování, které k česko-rakouské kuchyni neodmyslitelně patří. Zkuste si připravit oblíbená jídla, kterými je restaurace U Matěje vyhlášená, a poznejte, jak se vaří u Matěje!

Jak vaříme u Matěje

Autor: Jan Punčochář

Počet stran: 192
Vazba: vázaná
Formát: 215×275 mm
ISBN: 978-80-7244-499-1
Doporučená cena: 629 Kč

Knihu Jak vaříme u Matěje vydalo nakladatelství Šulc-Švarc.

Ukázka z knihy

jak varime u matej ukazka(1)

 

O autorovi

Jan Punčochář (*1979), jeden z předních tuzemských šéfkuchařů, se vyučil v pražském hotelu Ambassador a po škole sbíral zkušenosti v restauracích jako Rybí trh a International Zlatá Praha. Absolvoval stáže v michelinských restauracích Tim Raue v Berlíně a Hangar 7 v Salzburgu. Kuchařskou praxi získal také v renomovaném švýcarském restaurantu Häberlis Schützenhaus. Po návratu ze zahraničí do České republiky se stal šéfkuchařem restaurace Le Terroir, kde pracoval deset let a získal michelinské ocenění Bib Gourmand. Podílel se na konceptu restaurace známého Grandhotelu Pupp v Karlových Varech nebo gastro provozů Pohostinec Monarch a Pohostinec Karlín. Téměř pět let působil jako šéfkuchař pražského Grand Cru Restaurantu, během kterých se stal trojnásobným vítězem ankety Zlatý kuchař. Otevřením vlastní restaurace U Matěje si splnil svůj dlouholetý sen.

Zdroj informací: Šulc-Švarc

————————————————

Kdo by nechtěl umět vyfotit dobrou fotku. Pavel Kristián vás v další ze série knih k programu Zoner Photo Studio seznámí s novými tipy a návody. Na konkrétních fotkách ukáže jednotlivé postupy při úpravách i vylepšení snímků, ale nezapomene ani na nastavení foťáku.

Fotografování – kompozice – úpravy. Zoner Photo Studio X je v České republice jistě nejrozšířenějším programem pro komplexní práci s fotografiemi. Nabízí fotografovi vše, co může potřebovat při organizaci, výběru, třídění nebo archivaci snímků, také různé způsoby jejich publikování a zejména vyspělé a univerzální nástroje pro úpravu snímků. Tato kniha se věnuje úpravám fotografií a téměř výhradně v modulu Vyvolat. To znamená digitálním úpravám a vylepšení snímků ve fotografickém smyslu. Na více než třech desítkách příkladů fotografií jsou předvedeny nejrůznější postupy při úpravách a vylepšení snímků, ale také možnosti odstranění nejrůznějších nedostatků. Snímky pro úpravy do knihy nepocházejí ve většině případů od profesionálních fotografů. Najdete zde fotografie, které jsou pravděpodobně podobné vašim vlastním, nebo těm, se kterými se můžete setkat na sociálních sítích. Kniha se však věnuje snímkům v mnohem širším kontextu. Nezabývá se pouze posledním krokem celého procesu, úpravami. U každé fotografie jsou uvedeny poznámky k vlastnímu fotografování, nastavení fotoaparátu a zejména ke kompozici snímku. Dobrá kompozice je obvykle tím, co si získá pozornost diváka. Dobře pořízená fotografie, v nejvyšší možné kvalitě vzhledem k použité fotografické technice, je nejlepším základem pro následné úpravy fotografií.

Zoner Photo Studio X – Příklady z praxe

Fotografování – kompozice – úpravy
Autor: Pavel Kristián

Počet stran: 224
Vazba: brožovaná
Formát: 165×235 mm
ISBN: 978-80-7413-588-0
Doporučená cena: 439 Kč

Knihu Zoner Photo Studio X – Příklady z praxe vydalo nakladatelství Zoner Press.

Fotografie ukazka

Můžete si prolistovat ukázku.

O autorovi

Pavel Kristián pracoval jako šéfredaktor vydavatelství Zoner Press od jeho vzniku v roce 2004 až do odchodu do důchodu v roce 2017. Přímo se podílel na zrodu celé řady publikací o fotografii, z nichž si nejvíce považuje dvě – i ve světovém měřítku mimořádné – publikace: Kreativní světlo ve fotografii a Kreativní barva ve fotografii, jejichž autorem je Jan Pohribný. Pavel Kristián je autorem více než deseti knih o programu Zoner Photo Studio: Zoner Photo StudioZoner Photo Studio 14Zoner Photo Studio 15 – praktický průvodceZoner Photo Studio 13 – 2. díl a další. V současné době vyučuje, pořádá kurzy a školí zájemce o fotografování a úpravy fotografií. Mezi jeho záliby patří panoramatická fotografie a v poslední době staré fotografické techniky, zejména proces Van Dyke Brown. Společně se svým synem jsou aktivní pod značkou pakpak.

Zdroj informací: Zoner Press

————————————————

A od psích miláčků, přes domácí ruční práce, vaření a focení až na zahradu… Práce na zahradě se pro vás může stát nejenom zábavou, ale i vítaným relaxem. S novou knihou Folko Kullmana můžete i vy zvládnout i jednodušší i složitější projekty, které právě na zahradě můžete s radostí realizovat.

Udělej si sám: jednoduché a kreativní zahradní vychytávky. Vlastnoručně vyrobené zahradní vybavení, nábytek a další prvky jsou osobitější, kreativnější a originálnější než ty kupované. Všechny projekty, které uvádíme v této knize, jsou snadné a rychlé. Zvládne je opravdu každý a nemusí být ani zručný řemeslník či zkušený zahradník. Postavte si sami: pořízení materiálu, nářadí a vybavení, bezpečnost. Udržujte pořádek: úložné prostory na nářadí, police a regály…
Vše pro rostliny: pařeniště, vyvýšený záhon, záhon na kolečkách, betonové květináče, bylinková věž, jezírko, pěstování hub…
Vertikální zahrada: opěrná konstrukce pro popínavky, bylinková stěna z palet, salátová farma v okapu…
Doplňky po živočichy: hmyzí hotel, domeček pro ježky, pískoviště pro včelky samotářky, úkryt pro ještěrky, ptačí budka, krmítko…
XXL projekty: terasovitá bylinková zahrada, suchá zídka, cestičky a chodníky, nášlapné kameny ve tvaru listů, zástěna…

Zahradní projekty pro kutily

Autor: Folko Kullman
Přeložil: Martin Richter

Počet stran: 160
Vazba: vázaná
Formát: 170×235 mm
ISBN: 978-80-7670-130-4
Doporučená cena: 398 Kč

Knihu Zahradní projekty pro kutily vydalo nakladatelství Kazda.

zahrada ukazka(1)(1)

Můžete si prolistovat kompletní ukázku.

O autorovi

Folko Kullman byl již od dětství fascinován rostlinami, a tak není divu, že se rozhodl ze svého koníčku udělat profesi a vystudoval zahradnictví se specializací na pěstování rostlin ve Freisingu-Weihenstephanu. Následně získal také doktorát na Technické univerzitě v Mnichově. Po praxi v největší evropské školce a botanické zahradě v Kew v Londýně a po stáži v nakladatelství žije ve Stuttgartu, kde se od roku 2004 věnuje své vášni pro zeleň na vlastní zahradě i na balkoně a pracuje jako autor, redaktor a překladatel zahradnických knih. Jako správný zahrádkář neustále zkouší něco nového a experimentuje s neobvyklými pěstebními metodami i rostlinami – houby nevyjímaje. O své bohaté zkušenosti se dělí se čtenáři svých publikací a odborných časopisů. V roce 2021 vyšla v češtině již jeho kniha Vše o pěstování hub.

Zdroj informací: Kazda


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeTen nej život pro vašeho psa
Komplexní pohled na to, jak psovi obohatit každodenní život

Benderová, Allie – Strongová, Emily

Plot, 2021

zobrazit info o knizeRuční šití kůže
kabelky, tašky, pouzdra

Ganaha, Yoko – Tsujioka, Piggy

Grada, 2023

zobrazit info o knizeJak vaříme u Matěje

Punčochář, Jan

Šulc-Švarc, 2023

zobrazit info o knizeZoner Photo Studio X – Příklady z praxe
Fotografování - kompozice - úpravy

Kristián, Pavel

Zoner Press, 2023

zobrazit info o knizeZahradní projekty pro kutily

Kullman, Folko

Kazda, 2023

Napsat komentář