Záměna

touha
K čemu všemu může vést záměna kufrů, ke které dojde na letišti?


To se dozvíte v románu Touha od Vi Keelnadové, která má na svém kontě již mnoho bestsellerů. Její romány se pravidelně objevují v seznamech nejprodávanějších knih. Autorku dobře znají i české čtenářky – v nakladatelství Ikar vyšly např. romány Šéf, Rivalové či Pozvánka (přečtěte si naši recenzi). Pokud autorčinu tvorbu znáte, jistě víte, že její hlavní hrdinky obvykle najdou štěstí po boku svého vysněného muže. Bude tomu tak i tentokrát? Do koho se zamiluje Autumn Wildeová, hlavní hrdinka Touhy?

Osmadvacetiletá Autumn po návratu z dámské jízdy ve Vegas zjišťuje, že si z letiště omylem odnesla kufr jiného cestujícího. Naštěstí ho majitel opatřil visačkou s iniciály a telefonním číslem: Donovan Decker shodou náhod žije stejně jako Autumn v New Yorku. Nic tedy nebrání setkání, na němž si kufry zase vymění.

Jaký muž na Autumn v kavárně čeká? Vysoký, tmavovlasý a pohledný. Její pozornost upoutají především jeho mužné rysy a plné rty. Autumn je už nějakou dobu sama, proto využije situace a přijme pozvání na kafe. Vždyť nemá co ztratit! A já vám mohu prozradit, že Autumn a Donovan nakonec v kavárně zůstanou až do zavíračky. Následně si dají večeři a přesunou se k Donovanovi. Stráví společně celý víkend – ovšem ve vší početnosti (i když téměř nespali, na sex skutečně nedošlo). Jenže v pondělí ráno se Autumn vypaří, ani se s Donovanem nerozloučí…

Další věc, co jsem zažil poprvé – strávit tři noci se ženou, se kterou nic nemám. Nikdy dřív jsem nebyl tak nadšený, že jsem potkal někoho nového, a domníval jsem se, že je to vzájemné. A právě proto mě tak zaskočilo, když jsem v pondělí ráno vylezl ze sprchy a našel prázdný byt. Žádný lístek. Žádné číslo. Dokonce jsem nikdy nezjistil její příjmení. (str. 20)

Proč Autumn od Donovana odešla bez jediného slova? A setká se s ním ještě někdy? Nejspíš i vy tušíte, že ano. K jejich dalšímu setkání dojde o deset měsíců později na místě, kde by to ani jeden z nich nečekal…

Protože nejde o první román od Vi Keeland, do kterého jsem se začetla, věděla jsem, co od autorky mohu čekat. A opět mě nezklamala! Mám ráda její styl psaní: příběhům sice dominuje romantická linka, ale vždy do nich zapojuje i důležitá témata. Tentokrát se zaměřila na děti z problémových rodin. A i když její romány bývají označovány jako erotické, erotických scén v nich najdete minimum. I v Touze bych je spočítala na prstech jedné ruky. Vím, že některé čtenářky právě toto označení odrazuje od čtení, což je škoda. Kniha se totiž rozhodně nenese v podobném duchu jako např. série Padesát odstínů.

Líbí se mi i hlavní hrdinové, které autorka do svých vyprávění obsazuje. Donovana si zamiluje snad každá čtenářka. Je nejen sexy, ale i ambiciózní, sebevědomý, upřímný (nikomu nemaže med kolem pusy a jedná s lidmi narovinu), chytrý (pracuje jako právník) a citlivý (se srdcem na správném místě). Kdo by této kombinaci odolal? A i když byste to do něj nejspíš neřekli, i on dobře ví, jak drsný život může být. Má za sebou komplikované dětství i dospívání.

A Autumn? Milá a obětavá dívka, která více než na sebe myslí na ostatní. Jenže i Autumn si z minulosti nese šrámy na duši. Mohu vám prozradit, že se ve vztazích už několik let drží zpátky. A jen tak nějakému muži nepodlehne! Dokáže si opět zachovat sebekontrolu? Donovan obvykle získá, co si zamane. A s prohrou se nehodlá smířit…

Jsem trpělivý. Počkám, dokud nebudeš připravená. (str. 103)

Jako mnoho autorčiných příběhů, i tento je psaán z pohledu obou hlavních hrdinů. Autumn a Donovan vám postupně odhalí vše důležité o svých životech. A jak už je u Vi Keeland zvykem, kromě pořádného jiskření mezi hlavními hrdiny se můžete těšit i na vtipné dialogy.

Hledáte-li čtivý román se zajímavým námětem, ve kterém nechybí romantika a postupné sbližování hlavních hrdinů, neváhejte a pusťte se do čtení Touhy.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeTouha

Keelandová, Vi

Ikar, 2023

Napsat komentář