Vetřelkyně

pozvanka
Nejprve se vetřela na svatbu jeho sestry. Tam ho okouzlila natolik, že na ni nedokázal přestat myslet. A pak se mu vetřela do života!


Řeč je o hlavní hrdince erotického románu Pozvánka od bestsellerové autorky Vi Keelandové, která má na svém kontě mnoho literárních děl. Její romány se pravidelně objevují na seznamech nejprodávanějších knih. Autorku dobře znají i české čtenářky – v nakladatelství Ikar vyšly mimo jiné např. romány Šéf, Rivalové či Alfa samec. Vi Keelandová je šťastně vdaná za muže, kterého poznala už v šesti letech. Víru ve šťastné konce se prostřednictvím svých knih snaží přenést i na čtenáře. Najde své štěstí i Stella Bardotová – hlavní hrdinka románu Pozvánka?

Stella obdržela pozvánku na svatbu, která se měla konat na jednom z jejích nejoblíbenějších míst: v Newyorské veřejné knihovně. Při bližším prozkoumání pozvánky však zjistila, že je adresována její bývalé spolubydlící Evelyn. Ta se jednoho dne ze společného bytu vytratila, aniž by jí zaplatila nájemné za dva měsíce. Kamarád Stellu přesvědčí, že by si nóbl svatbu neměla nechat ujít. Půjdou společně, užijí si večer a alespoň se dobře nají. Ale budou se držet v ústraní a omezí styky s ostatními hosty, aby minimalizovali šanci, že je někdo odhalí.

Jenže člověk míní… Stellu zaujme jeden z hostů: Hudson Rotschild. Povídají si, a i když se Stella představí jménem své spolubydlící, prozradí mu o sobě i několik pravdivých informací. Což se jí stane osudným: Evelyn totiž byla kamarádkou nevěsty, která je zároveň Hudsonovou mladší sestrou. Hundson tedy ví, že Stella je podvodnice! A velké odhalení na sebe nenechá dlouho čekat…

Jenže Hudson Stellu nemůže dostat z hlavu. Nevzpomíná si, kdy naposled potkal tak jedinečnou ženu. I když se mu nelíbí, že se vetřela na soukromou akci s rozpočtem sedm set dolarů na hosta, nedokáže jí odolat. Imponují mu její schopnosti, inteligence i vzhled.

Měl jsem stovky otázek, na které jsem od ní chtěl odpovědi. (str. 33)

Autorka mě potěšila netradičním seznámením hlavních hrdinů a také jejich charakterovými vlastnostmi: Stella je sebevědomá, nadaná a inteligentní dívka, která má v životě dobře našlápnuto. Pohybuje se v oboru, který zaujme téměř každou ženu: pracuje jako parfumérka – díky studiu chemie a svému vytříbenému čichu vytváří smyslné vůně. Má jasný podnikatelský záměr a k tomu, aby byla úspěšná, rozhodně nepotřebuje mít po svém boku sexy milionáře. I když samozřejmě jeden takový muž zde také vystupuje – některým klišé se autorky erotických románů prostě nedokáží vyhnout.

Ty nejsi ženská, co potřebuje chlapa. Ty jsi ženská, kterou potřebuje chlap. (str. 192)

Plusové body ode mne Vi Keeland získává za to, že do příběhu dokázala zapojit i něco neobvyklého. Pracuje totiž s hyperosmií – zvýšenou čichovou vnímavostí. Některé čtenářky tak jistě svůj slovník obohatí o nový pojem. Zároveň se k erotickému románu toto téma skvěle hodí: v přitažlivosti mezi lidmi totiž vůně a pachy hrají obrovskou roli.

Líbí se mi představa, že mám vůni, která je doopravdy jen moje a podle které si mě ostatní mohou pamatovat. (str. 14)

Neobvyklý je i koníček hlavní hrdinky: sbírá deníky cizích lidí, kupuje je třeba na internetových aukcích či garážových výprodejích. Jejich prostřednictvím pak proniká do životů pisatelů a odhaluje různá tajemství. A pozor: autorka zálibu hlavní hrdinky využila k vytvoření další jedinečné zápletky!

Slova chvály autorce patří i za pomalejší romantickou linku. U erotických románů se často stává, že hlavní postavy dosáhnou vrcholu vztahu rovnou na samotném začátku. Stella a Hudson se však nejprve poznávají a vy si tak můžete plnými doušky užívat jiskření mezi nimi. Pikantnější scény nakonec samozřejmě nechybí, ale autorka s nimi šetří – spočítáte je na prstech jedné ruky.

Tělesné důvěrnosti jsou fajn, ale já vlastně dávám přednost tomu člověka pořádně poznat a strávit s ním čas. (str. 137)

Pokud hledáte originální romantický příběh se špetkou erotiky, určitě bude Pozvánka dobrou volbou.

———————————-

Knihu Pozvánka nám pro recenzi poskytlo knihkupectví LUXOR.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePozvánka

Keelandová, Vi

Ikar, 2023

Napsat komentář