Dobrodružství obyčejného života

Čtení pro děti - ilustrační
Je středa a my vám opět přinášíme knižní tipy pro děti a mládež. Představíme vám tři příběhy inspirované obyčejným životem. Autoři následujících knih se totiž inspirovali vlastním životem či třeba životem svých dětí.

Také nemáte rádi, když venku prší? Hlavní hrdinka knihy Velký mokrý balónek také ne. Ale ani upršený den nemusí být špatný. Což vám ve své knize ukáže Ricardo Liniers.

Když si Matildina mladší sestra Klementina postaví hlavu a prohlásí, že do deště zkrátka nejde, Matilda sama sobe určí téměř nedosažitelný cíl: ukázat Klemce, že i promoklá a rozmáčená sobota je pořád ta skvělá sobota a má mnoho předností. Po jedné velké chybě je to však právě Matilda, kdo se o světě i sobě samé naučí mnoho nového.

Světově proslulý a oceňovaný autor Ricardo Liniers přináší čtenářům zábavný a rozverný portrét svých dvou dcer, které jsou pro něj velkou inspirací.
Po jedenácti pokračováních oblíbené série Macanudo přináší nakladatelství Meander další z Liniersových melancholických příběhů, který byl nominován na ocenění Eisner Award, dostal se do výběru deseti nejlepších dětských knih magazínu Parents za rok 2013 a doslova vzal dech dětem, rodičům i knihovníkům.

Velký mokrý balónek

Autor a ilustrátor: Ricardo Liniers
Přeložila: Markéta Pilátová

Počet stran: 32
Vazba: brožovaná
Formát: 148×226 mm
ISBN: 978-80-7558-031-3
Doporučená cena: 148 Kč

Knihu Velký mokrý balónek vydalo nakladatelství Meander.

Ukázka z knihy

velky_mokry_balonek

Podívejte se i na další ukázky.

O autorovi a ilustrátorovi

Ricardo Liniers studoval práva, ale raději seděl doma, kreslil si komiksy plné tučňáků, robotů, trpaslíků, much, pánů s motýlky a holčiček, které mají rády kvalitní literaturu, Felliniho filmy a béčkové horory. Taky roznášel ručně šité papuče své maminky po domech. Pak si jeho melancholických obrázků všimla argentinská kreslířka Maitena, stejně proslulá jako u nás třeba Adolf Born. Maitena Linierse doporučila do velkých novin La Nación a od té doby se prodavač papučí nezastavil. Vydal třináct knih komiksů (Macanudo) a každý den kreslí pro La Nación jeden mikropříběh. Dále také ilustroval a kreslil komiksy pro knižní publikace jako Página/12Hecho en Buenos AiresLugares, Suélteme!Komix 2000 (Francie), Olho Mágico (Brazílie), Artists Respond (USA) a další. V roce 2001 a 2003 uspořádal dvě samostatné výstavy. Mezi jeho další díla patří např. Dobrou noc, Planetko!.

Zdroj informací: nakladatelství Meander

————————————————

Díky Miroslavě Salajkové máte možnost opět navštívit Báječnou školu pana Scotta. Hlavního hrdinu Péťu a jeho kamarády tentokrát čeká dobrodružný školní výlet na Azorské ostrovy.

Příběhy Péti a jeho spolužáků z mezinárodní školy v Portugalsku vás zavedou na dobrodružný školní výlet na Azorské ostrovy pod vedením pana Scotta. Děti poznají jedinečnost zdejší přírody, ochutnají místní speciality a na lodi se vydají za delfíny a kosatkami. O nečekané situace ale není nouze ani ve škole – jednou zachraňují opuštěného pejska, podruhé zraněnou poštolku. Školní rok zakončí velkolepou slavností a třeba se Péťovi nakonec splní i jeho největší přání…
Kniha je inspirována zážitky autorky
Miroslavy Salajkové a jejího syna a příběhy doprovázejí půvabné ilustrace Ivony Knechtlové.

Péťova báječná dobrodružství

Báječná škola pana Scotta 2
Autorka: Miroslava Salajková
Ilustrátorka: Ivona Knechtlová

Počet stran: 112
Vazba: vázaná
Formát: 192×230 mm
ISBN: 978-80-7670-118-2
Doporučená cena: 398 Kč

Knihu Péťova báječná dobrodružství vydalo nakladatelství Kazda.

Doporučujeme

Nenechte si ujít ani další inspirativní příběhy šestiletého Péti:

Ukázka z knihy

 petova_bajecna_dobrodruzstvi_ukazka

Nezapomeňte si prolistovat celou ukázku.

O autorce

Miroslava Salajková vystudovala Fakultu multimediálních komunikací na Univerzitě Tomáše Bati ve Zlíně. Pracovala ve školství jako vychovatelka, v gumárenském průmyslu i v redakci časopisu Darina. Několik let prožila v Portugalsku, které se pro ni stalo velkou inspirací. Je velkou milovnicí zvířat. Má dospělého syna.

Zdroj informací: nakladatelství Kazda

O ilustrátorce

Ilustrování knížek je pro Ivonu Knechtlovou splněným dětským snem. Ilustruje pro řadu významných nakladatelství (Albatros, Pikola, Mladá fronta), těší ji zejména práce na dětských knihách. Má tři dcery a s rodinou žije v Praze.

Zdroj informací: nakladatelství Kazda

————————————————

Penny nastupuje do páté třídy. Chcete vědět, co dívku v tomto věku trápí? O jejích radostech a strastech vypráví Sara Shepardová ve své knize Deník jedné páťačky.

Mimořádně vtipný deník jedné páťačky o velkých starostech s kamarádstvím a životem vůbec. Penny se těšila do páté třídy, ale najednou nechápe, proč se její nejlepší kamarádka tak změnila. To už s ní nebude kamarádit? A proč se máma s tátou chovají divně, mají snad nějaké tajemství? Možná je načase sebrat všechnu odvahu a postavit se věcem čelem! Jak to ale Penny zvládne?
Zábavné čtení s mnoha komiksovými ilustracemi pro všechny kluky a holky!

Deník jedné páťačky

Autorka a ilustrátorka: Sara Shepardová
Přeložil: Jakub Laxar

Počet stran: 256
Vazba: vázaná
Formát: 129×198 mm
ISBN: 978-80-271-3733-6
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Deník jedné páťačky vydalo nakladatelství bambook.

Ukázka z knihy

 denik_jedne_patacky_ukazka

Přečtěte si celou ukázku.

O autorce a ilustrátorce

Sara Shepardová je americká autorka dívčích románů. Psaní se začala věnovat už v dětství. Na New Yorské univerzitě vystudovala tvůrčí psaní. Jejím nejznámějším dílem je knižní série Roztomilé malé lhářky, která byla inspirována autorčiným dětství a byl podle ní natočen televizní seriál. Je také autorkou knižní série Hra lží (Hra lžíHra na schovávanouDvě pravdy a ležNikdy v životě).

Zdroj informací: Kosmas


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVelký mokrý balónek

Liniers, Ricardo

Meander, 2017

zobrazit info o knizePéťova báječná dobrodružství
Báječná škola pana Scotta 2

Salajková, Miroslava

Kazda, 2023

zobrazit info o knizeDeník jedné páťačky

Shepardová, Sara

bambook, 2023

Napsat komentář