Temné tajemství

Audiokniha-Les-v-dome-Alena-Mornstajnova
Alena Mornštajnová napsala román o komplikovaných rodinných vztazích. Nyní si jej můžete poslechnout i v audio podobě. Zjistíte, jaké temné tajemství skrývá dívka, babičkou přezdívaná mlčenlivá cácora, která je jeho hlavní hrdinkou…

Mládí je někdy k nepřežití…
Dětská hrdinka nového románu Aleny Mornštajnové se zdá být všem na obtíž. Otec se vypařil během povodní, matka raději tráví čas se svými amanty a dědeček s babičkou, kterým zůstala viset na krku, pro ni nemají jediné vlídné slovo. Mlčenlivá cácora, jak jí nedůtklivá babička přezdívá, tak vede hodně osamělou existenci, jen s nástupem do školy vymění svou imaginární kamarádku Moniku za přátelství s živelnou a upovídanou spolužačkou Ester, v jejímž stínu pak tráví nelehká léta dospívání. Stále se však nemůže zbavit hluboce zakořeněného strachu z lesa, který v ní probouzí děsivé vzpomínky. Ale o takových věcech se v jejich domě nikdy nemluví…
Dosud nejtemnější příběh z pera oblíbené české autorky, o jehož protagonistku se až do poslední stránky nepřestanete strachovat.

Les v domě

Autorka: Alena Mornštajnová
Interpretka: Ivana Uhlířová

Délka: 8 hodin 45 minut
Vazba: CD
EAN: 8594169485782
Doporučená cena: 427 Kč

Audioknihu Les v domě vydalo nakladatelství OneHotBook. Poslechněte si ukázku.

O autorce

Alena Mornštajnová vystudovala angličtinu a češtinu na Filozofické fakultě Ostravské univerzity. Pracovala jako lektorka anglického jazyka a překladatelka, v současné době žije ve Valašském Meziříčí a věnuje se převážně psaní. Debutovala románem Slepá mapa (2013). Její druhá próza Hotýlek (2015) a zejména další román Hana (2017) se setkaly s pozitivními ohlasy jak u čtenářů, tak u kritiky. V roce 2018 se autorka stala dvojnásobnou vítězkou Ceny Česká kniha, když román Hana vyhlásila za nejlepší českou prózu uplynulého roku jak odborná, tak studentská porota. Tehdy v Albatrosu vydala i svůj první příběh pro děti Strašidýlko Stráša (2018). Pro malé čtenáře pak v roce 2022 napsala ještě knížky Kapka Ája a Teribear: Tajemství modré krabice. Její další román Tiché roky (2019) se stal absolutním vítězem čtenářské ankety Kniha roku – Čtení tě mění. Následoval román Listopád (2021), s nímž opět vyhrála Cenu Česká kniha, a v roce 2023 publikovala svůj zatím poslední román Les v domě.

Zdroj informací: nakladatelství OneHotBook

O interpretce

Ivana Uhlířová je česká divadelní a filmová herečka. Středoškolské studium absolvovala na ostravské Janáčkově konzervatoři. Poté působila v Divadle Petra Bezruče v Ostravě, následovalo angažmá v divadle v Karlových Varech a po několikaleté pauze se jí nakonec podařilo prosadit se v několika profesionálních divadlech v Praze i Brně. Nejvýznamnější bylo její působení v Divadle Komedie, v současné době působí ve Studiu Hrdinů, kromě toho však hostovala na německých scénách ve Vídni, v Mnichově, Brémách i Zürichu. Dvakrát získala Cenu Alfréda Radoka, poprvé jako Talent roku 2006 a o čtyři roky později v kategorii Ženský herecký výkon za roli Alžběty v inscenaci Víra, láska, naděje. Před kamerou se poprvé a hned nezapomenutelným způsobem představila ve snímku Nuda v Brně (2003), od té doby se pravidelně objevuje ve filmech (mj. PoutaHlava-ruce-srdceOdcházeníKlauniHořící keřDědictví aneb Kurva se neříkáTeorie tygraTátova volhaHmyzKurz manželské touhyArvéd) i televizních seriálech (např. Život a doba soudce A. K.Co ste hasičiSedm schodů k moci).

Zdroj informací: nakladatelství OneHotBook


Nakladatelství OneHotBook vydává audioknihy současných světových a českých autorů i moderní literární klasiku a osobitou tvorbu pro děti. Audiokniha v podání OneHotBook není pouhým převyprávěním knihy, ale interpretačním uměním vzniklým ze spolupráce režisérů s pečlivě vybranými herci; zvukovou adaptací, jejíž náladu podkreslují atmosférické zvuky i ruchy a původní skladby vytvořené na míru daného díla.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeLes v domě (audiokniha)

Mornštajnová, Alena

OneHotBook, 2023

Napsat komentář