Jak na komunikaci

komunikace uvod
Umění komunikovat je pro život naprosto nezbytné. Proto jsme pro vás vybrali tři knihy, které se zabývají právě tématem komunikace. V nich najdete vše, bez čeho se v životě neobejdete, ať už v soukromé, či profesní sféře.

I introverti potřebují s ostatními mluvit a jednat. Jak najít správná slova a naučit se komunikovat, když vám to není vlastní, poradí Sylvia Löhken, která je odbornicí na slovo vzatou. Právě proto, že se sama řadí právě mezi introverty.

Díky této knížce budete lépe zvládat situace, které jsou pro vás jako pro introverta nepříjemné nebo problematické. Autorka, odbornice na introvertní a extrovertní komunikaci, se s vámi podělí o mnohé tipy, abyste v klidu a s přehledem dosáhli svých cílů, a to v souladu s vaší osobností.

Trénink komunikace pro introverty

Jak najít ta správná slova
Autorka: Sylvia Löhken
Přeložila: Iva Michňová

Počet stran: 168
Vazba: brožovaná
Formát: 167×240 mm
ISBN: 978-80-271-3763-3
Doporučená cena: 329 Kč

Knihu Trénink komunikace pro introverty vydalo nakladatelství Grada.

Ukázka z knihy

introvert ukazka

Prolistujte si kompletní ukázku.

O autorce

Sylvia Löhken je (introvertní) žena slova. Přednáší, píše knihy a odborné články, vede semináře a koučuje zajímavé lidi. Jejím velkým tématem je otázka, jak si nejlépe zorganizovat život v závislosti na tom, jací jsme. Jako žádaná odbornice na introvertní a extrovertní komunikaci pomáhá Sylvia Löhkenová tichým i méně tichým lidem, aby lépe rozuměli sami sobě i druhým a byli úspěšní s tím, co jim bylo dáno do vínku – na vysokých školách a v e výzkumných institucích, ve vedoucích pozicích a na kongresech, v konferenčních sálech i v soužití s druhými. Díky profesnímu působení v oblasti vědy a managementu vědy i mezinárodní spolupráce (Německo a Japonsko) zná Sylvia Löhkenová z dlouhodobé zkušenosti překážky, které mohou při spolupráci a komunikaci mezi introverty a extroverty vzniknout – stejně jako příležitosti, které se nabízejí, pok ud pochopíme, akceptujeme a využijeme příslušné rozdíly. Kniha Sylvie Löhkenové Leise Menschen – starke Wirkung (v češtině vyšla pod názvem Síla introvertů, Grada, 2013) se stala v roce 2012 v Německu bestsellerem se značným mediálním ohlasem a v německy ml uvící oblasti přispěla k rozšíření povědomí o onom drobném rozdílu mezi introverty a extroverty. V mnoha komunikačních kanálech se pak tento rozdíl stal důležitým společenským tématem, které se týká m noha lidí a mnoho lidí zajímá. Přední německý týdeník Der Spiegel v srpnu 2012 zvolil sílu introvertů jako téma pro svůj titulní článek. Ve stejném roce byla Sylvia Löhkenová oceněna jako přednášející roku. Sylvia Löhkenová žije se svým mužem a synem mezi Bonnem a Berlínem a mezi německou a americkou kulturou. Ráda se obklopuje dobrými knihami, lidmi, kteří mají víc otázek než odpovědí, a klidným prostředím. V češtině vyšla také její kniha Šťastný introvert.

Zdroj informací: Grada

————————————————

Lidská psychika je velmi složitá. Často si klademe vinu za něco, za co ji ale ve skutečnosti neneseme. Kniha rozhovorů mezi Oprah Winfrey a odborníkem na lidský mozek Brucem Perrym nám může pomoci zbavit se negativních pocitů ve smyslu, že já sám jsem ten špatný.

Řekli jste si někdy: „Co jsem to udělal?“ nebo „Proč jsem své chování neudržela na uzdě?“ Ostatní mohli nad vaším chováním uvažovat a říkat si, co je asi tak na vás špatného. Když přemýšlíme o svých pocitech, nemáme daleko k sebeobviňování nebo z toho, co děláme, udělat jakýsi podivný standard. Během hluboce osobních rozhovorů Oprah Winfrey s odborníkem na lidský mozek a trauma Brucem Perrym se otázka: „Co je na tobě špatného?“ proměnila v: „Co se ti stalo?“. Oprah Winfrey otevírá příběhy ze své minulosti, traumatické zkušenosti a nepřízeň osudu, a Bruce Perry nabízí poznatky o traumatu, psychické odolnosti a uzdravení z odborného pohledu. Kniha je plná příběhů, spojují se v ní prožitky známé americké moderátorky s tím, co zažily děti, s nimiž pracoval doktor Perry.
Knihu ocení zájemci o téma traumatu, resilience a uzdravení, psychologové.

Co se ti stalo?

Rozhovory o traumatu, psychické odolnosti a uzdravení
Autoři: Bruce Perry, Oprah Winfrey
Přeložila: Linda Bartošková

Počet stran: 304
Vazba: vázaná
Formát: 145×215 mm
ISBN: 978-80-262-2015-2
Doporučená cena: 499 Kč

Knihu Co se ti stalo? vydalo nakladatelství Portál.

Ukázka z knihy

co se ti stalo ukazka(1)(1)

K dispozici máte také celou ukázku.

O autorech

Oprah Gail Winfrey je americká moderátorka, herečka a vydavatelka časopisu, která uváděla televizní pořad Oprah show. Je mnohonásobnou držitelkou ceny Emmy a byla nominována na Oscara.
Bruce D. Perry je americký psychiatr, specializuje se na dětské duševní zdraví a neurovědu. V Portále vyšla jeho úspěšná kniha Chlapec, kterého chovali jako psa.

Zdroj informací: Portál

————————————————

Na závěr zabrousíme do profesního života. Umět vyjednávat s partnerem v rámci pracovního vztahu není zdaleka jednoduché. A umět vyjednávat efektivně je ještě složitější. V knize Melissy Davies však těmto praktikám můžete snadno přijít na kloub.

Efektivní vyjednávání vede ke stabilním partnerstvím. Efektivní vyjednávání pomáhá oběma stranám dosáhnout vyšších cílů, než k jakým by dospěly samostatně. Efektivní vyjednávání umožňuje organizacím vyhnout se nákladným konfliktům. Autorka v této knize představuje jednoduchou a účinnou metodu vyjednávání, kterou lze uplatnit jak při osobních setkáních, tak při virtuálních jednáních. V pěti krocích vás seznámí s vyzkoušeným a osvědčeným procesem vyjednávání, jehož výsledkem jsou trvalé dohody. Tato veskrze praktická příručka vás povzbudí a dodá vám potřebný pocit jistoty, že dokážete vyjednat jakoukoli smlouvu či dohodu, bez ohledu na její důležitost. Naučíte se využívat přístup zaměřený na řešení – přístup, který se více soustředí na výsledky než na problémy a který raději klade otázky a naslouchá, než aby se snažil protistranu přesvědčit nebo jí vnutit cizí rozhodnutí. Kniha předkládá průřez teorií od kontextové analýzy a přípravy cíle až po význam komunikace a tvorbu nabídky a jasně specifikuje, jaké schopnosti jsou nezbytné, chcete-li ovlivnit výsledek jakéhokoli jednání a jeho následnou realizaci. S touto příručkou se každý může stát etickým a respektovaným vyjednavačem.

Vyjednávání s respektem

Umění budovat trvalá partnerství
Autorka: Melissa Davies
Přeložila: Natalie Vrajová

Počet stran: 240
Vazba: brožovaná
Formát: 160×240 mm
ISBN: 978-80-271-3568-4
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Vyjednávání s respektem vydalo nakladatelství Grada.

Ukázka z knihy

vyjednavani ukazka

Podívat se můžete na kompletní ukázku.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeTrénink komunikace pro introverty
Jak najít ta správná slova

Löhken, Sylvia

Grada, 2023

zobrazit info o knizeCo se ti stalo?
Rozhovory o traumatu, psychické odolnosti a uzdravení

Perry, Bruce D. – Winfrey, Oprah

Portál, 2023

zobrazit info o knizeVyjednávání s respektem
Umění budovat trvalá partnerství

Davies, Melissa

Grada, 2023

Napsat komentář