Nenechte si ujít v týdnu od 1. do 7. května 2023

nenechte_si_ujit
Květen je tu a s ním i náš pravidelný přehled literárních akcí, které byste si neměli nechat ujít. Přijďte třeba na křest knihy Jmenuji se Eva od Jany Mirovské či Víš, že nemusíš od Dagmar Digmy Čechové.

Městská knihovna v Praze připravila na středu 3. května akci pro všechny milovníky haiku. Patříte k nim i vy? A rádi byste své vědomosti o haiku rozšířili? Lektorka Dáša Rýdlová vám o tomto japonském literárním útvaru prozradí mnohé. A bude prostor i pro osobní tvorbu! Akce začíná v Zahradním městě v 17.00.

Ve středu 3. květnu můžete v Praze zavítat i na křest knihy Jmenuji se Eva… autorky Jany Mirovské. Vypráví příběh jedné z přímých svědkyň holokaustu, Evy Smolkové-Keulemansové, rozené Weilové. Buďte v kavárně Academia na Václavském náměstí v 17.00.

A ve stejný den, tedy ve středu 3. května, v Městské knihovně v Praze zavzpomínáte na dystopický román Karla Čapka Továrna na absolutno, v němž varuje před nebezpečím technického pokroku a nekontrolovatelnou výrobou. Přijďte do ústřední knihovny v 17.00.

Přesuneme se do Ostravy, kde se rovněž ve středu 3. května koná scénické čtení z cyklu LiStOVáNí Lukáše Hejlíka. Těšit se můžete na pořádné milostné karamboly, které ve své knize o lásce a randění s názvem Historky z Tinderu popsala Lucie Macháčková. Představení se uskuteční v ostravském Centru Pant od 20.30.

Knihovna Jiřího Mahena v Brně si připravila na čtvrtek 4. května Literární ochutnávku pro děti a mládež. Máte rádi fantasy? A chcete se zaposlouchat do krásných příběhů a zároveň získat tipy na kvalitní literaturu tohoto žánru? Pak buďte na pobočce Vinohrady v 16.00.

A na závěr potěšíme příznivce české autorky Dagmar Digmy Čechové. V pátek 5. května se v Praze uskuteční křest knihy Víš, že nemusíš? Jde o volné pokračování předchozího románu s názvem Nemusíš! Nenechte si ujít setkání s autorkou a dorazte do pražské Thai Samui v 18.00.

Pokud víte o nějaké další zajímavé literární akci, podělte se o ni s námi v našem Kalendáři akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář