Získejte převyprávěný příběh o Rampelníkovi

soutez-zlata
Serilda ráda vypráví příběhy, díky kterým na sebe upoutá pozornost Krále duchů – ten jí dá za úkol upříst zlato ze slámy, jinak zaplatí životem. Podaří se úkol spnit? A co má společného příběh o mlynářově dceři s pohádkou o Rampelníkovi?

Klasická pohádka v novém kabátě

Obyčejná mlynářova dcera Serilda má neobyčejný dar: spřádat uhrančivé a fantazijní příběhy, ve kterých zdánlivě není ani špetka pravdy. Jedním z nich však upoutá krutého Krále duchů, pána nemrtvých lovců a přízraků v temném světě plném záhadných bytostí. Dostane od něj nesplnitelný úkol: upříst zlato ze slámy. Pokud neuspěje, zemře. Zoufalá dívka bezděčně přivolá zvláštního chlapce. Ten jí pomůže… ale za jistou cenu. Dokáže Serilda odhalit tajemství hradu Krále duchů a přežít v magickém světě?

Zlatá

Autorka: Marissa Meyerová
Přeložila: Petra Jelínková Babuláková

Vydalo: nakladatelství Egmont
Počet stran: 416
Vazba: brožovaná
Vydáno: 02/2023
ISBN: 978-80-252-5257-4

Přečtěte si více o knize Zlatá, kterou do soutěže věnovala společnost Knihcentrum. A prohlédněte si také ukázku.

 

logo-Knihcentrum

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

 

O autorce

Marissa Meyerová je autorkou bestsellerové série Měsíční kroniky včetně jejího pokračování v podobě souboru povídek Hvězdy nad hlavou a dvoudílné komiksové série, jež se věnuje oblíbené postavě Měsíčních kronik – Iko. V této řadě bychom neměli zapomenout ani na novelu Nejkrásnější, jež doplňuje obraz královny Levany. Autorka se krátce věnovala retellingu světa Alenky v říši divů v příběhu Bez srdce a pak se zaměřila na superhrdinské prostředí série Renegáti, kde si můžou čtenáři užít spoustu akce a odkazů na komiksovou klasiku. A pro ty, kdo mají rádi léto, moře a odkazy na Beatles, je po ruce svižná prázdninová knížka Instant Karma. Nejnověji nám autorka přináší převyprávění klasických evropských příběhů, které nás vracejí do světa pohádek v sérii Zlatá/Prokletá. Myslíte, že jde změnit předurčení osudu? Uvidíte… Marissa Meyerová si příběhy vymýšlela už od chvíle, kdy začala mluvit, a její láska k vyprávění se během dospívání projevovala tvorbou mnoha fanfiction k manga a anime sérii Silver Moon. Má bakalářský titul z kreativního psaní z Pacific Lutheran University a magisterský titul z nakladatelské činnosti z Pace University. Žije v Tacomě ve státě Washington s manželem a dcerami – dvojčaty.

Zdroj informací: nakladatelství Albatros Media

 

Vyhrajte knihu Zlatá

Serilda je dcerou obyčejného mlynáře, umí však vymýšlet uhrančivé příběhy, v nichž není zdánlivě ani špetka pravdy. Jeden z nich upoutá Krále duchů, pána nemrtvých lovců a přízraků v temném světě, který dá Serildě nesplnitelný úkol – upříst zlato ze slámy a pokud neuspěje, bude ji to stát život. Zoufalá dívka přivolá zvláštního chlapce, aby jí pomohl, ale všechno má svou cenu. Podaří se Serildě splnit úkol? Dokáže odhalit tajemství, která ukrývá Král duchů? Co vše musí udělat, aby v magickém světě přežila?

Ve spolupráci se společností Knihcentrum vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Zlatá vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Zlatá
probíhá od 9. do 15. dubna 2023.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 knihy Zlatá

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeZlatá

Meyerová, Marissa

Egmont ČR, 2023

Napsat komentář