Chůva k pohledání

moje-tak-trochu-docasna-chuva
Co když se muž zamiluje do ženy, kterou pro své dítě najal jako chůvu? Má takový vztah šanci? Nebo jen ohrozí city malého dítěte, které si chůvu oblíbilo?

Příběh o rozvíjejícím se vztahu mezi chůvou a otcem dítěte, o které pečuje, zpracovala v knize Moje (tak trochu) dočasná chůva oblíbená autorka Penelope Bloom. Jde již o třetí díl série Můj tak trochu komický románek. Autorku velmi dobře znají i čeští čtenáři: i u nás debutovala sérií Objekty touhy, která čítá šest dílů. Přečtěte si naši recenzi na pátý díl nazvaný Její tajemství.

Penelope Bloom se stále drží stejného (osvědčeného) konceptu. Obě její série (Objekty touhy a Můj tak trochu komický románek) mají mnoho společných znaků. Ústřední dvojici vždy představují muž a žena, mezi kterými to od začátku jiskří. Oba však obvykle zaujímají postavení, jež jim (z různých důvodů) intimní vztah nedovoluje. Se svou touhou bojují: vědí, že by neměli podlehnout pokušení. Jednotlivá vyprávění autorka vždy píše z pohledu obou hlavních hrdinů, kteří tak čtenářům odhalují své pocity. A protože jde o eroticky laděné série, můžete se těšit na dvojsmysly a sexuální narážky. Fantazie hlavních hrdinů zkrátka pracuje na plné obrátky! A tušíte správně: jde jen o otázku času, kdy se fantazie stane realitou…

Zaručuju ti, že tenhle chlap se zase pokusí zahnat tě někam, kde budete sami. Právě teď bojuje se svými pocity, ale je jen otázkou času, než bude mít slabou chvilku. A to je okamžik, kdy zaútočíš. (str. 65)

Hlavními hrdiny autorčiny nejnovější knihy Moje (tak trochu) dočasná chůva jsou Jack a Nola. Nola se už tři roky stará o šestiletého bratra Griffa. Rodiče jim bohužel tragicky zemřeli a veškerou zodpovědnost spojenou s výchovou Griffa převzala Nola. Pracuje jako servírka v restauraci, kterou jednoho dne navštíví i Jack Kerrigan, známý nadhazovač nejvyšší baseballové ligy, se svým agentem Damonem (hlavní hrdina prvního dílu) a jeho bratrem Chrisem (hlavní hrdina druhého dílu). Skupinku doprovází ještě šestiletý chlapec Ben. Tři urostlí muži s malým chlapcem okamžitě upoutají Nolinu pozornost. Z útržků rozhovoru, který zaslechne během obsluhování, brzy pochopí, že chlapec je Jackův syn. Jack totiž stojí před obtížným rozhodnutím, které chce v restauraci se zbývajícími muži probrat. Bude muset přerušit svou slibnou kariéru, protože se musí starat o Bena. Ben se čím dál více uzavírá do sebe a nemá téměř žádné přátele. Na ostatní působí jako samotář s vášní pro umění (rád kreslí). Dětství mu komplikuje i přílišná pozornost, kterou mu kvůli slavnému otci věnují média. Potřebuje, aby se mu někdo věnoval – matka o něj ztratila zájem hned po narození, ale Jack má syna rád. Nejspíš i vás napadá jednoduché řešení: Jack by pro Bena mohl najít chůvu a dál se věnovat kariéře. Jenže může Bena svěřit cizímu člověku?

Nola Jacka zaujme. Všimne si totiž, že během obsluhování hostů neustále odbíhá k malému chlapci – stejně starému jako Ben. Pozoruje ji a líbí se mu, jak s ním komunikuje a jak se o něj stará. A tak dostane nápad: pokud si ji trochu prověří a vše bude v pořádku, mohl by ji najmout jako Benovu chůvu. Jack požádá Nolu o schůzku a předloží jí nabídku. Nola nejprve neskrývá překvapení, ale protože finanční ohodnocení péče o Bena by vyřešilo mnoho jejích starostí, s odpovědí neváhá…

Proč jsem měla pocit, že jsem do toho všeho zabředla tak, že se z toho už nikdy nevyhrabu? (str. 23)

Zatímco Nola by se ráda přesvědčila, zda Jackovy rty chutnají tak dobře, jak vypadají, Jack se snaží svou touhu ovládnout. Přece jen ho s Nolou pojí pracovní vztah – i když nejde o typický vztah mezi nadřízeným a podřízenou. Jack však ví, že jen těžko najde další osobu, které by byl ochoten svěřit syna. A chce pro něj jen to nejlepší. Ben má Nolu rád a rozumí si i s Griffem – konečně si našel kamaráda. Jack si uvědomuje, že musí chlapce uchránit před případným dramatických rozchodem.

Jediný spolehlivý způsob, jak se zbavit ženy, je se s ní vyspat. (str. 95)

Oproti předchozí sérii autorka ubrala sexuálních scén. Sexuálním fantaziím se ani jeden z hlavních hrdinů neubrání, ale veškeré sexuální narážky vznikají především tak, že se zejména Jack ztratí ve svých myšlenkách. A následně vypustí z úst dvojsmysl, který vás pobaví. Nechybí tedy ani humorné scény, kterými si vás autorka jednoznačně získá. I Nola občas rychleji mluví než myslí, což vede k dalším komickým situacím. Řekla bych, že právě humor se sexuálním podtextem představuje hlavní důvod, proč si čtenářky autorčiny knihy zamilovaly.

Pokud se pustíte do čtení děl od Penelope Bloom, počítejte s tím, že dostanete oddechový eroticky laděný příběh o dvou lidech, kteří se (marně) brání vzájemné přitažlivosti. I nakladatelství Knihy Dobrovský, které autorčiny knihy vydává, dobře ví, že především čtenářky podobná vyprávění často vyhledávají. Není proto divu, že série Můj tak trochu komický románek u nás patří k bestsellerům. A já se samozřejmě těším na další pokračování.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMoje (tak trochu) dočasná chůva

Bloom, Penelope

Knihy Dobrovský, 2023

Napsat komentář