Mistrovský plán

jeji_tajemstvi

Co se stane, když se na knižním veletrhu setká atraktivní marketingová konzultantka hledající práci s nerudným spisovatelem, který tyto veletrhy vnímá jen jako nutné zlo k propagaci svých knih?

To se dozvíte v románu, jenž vydalo nakladatelství Knihy Dobrovský pod svou značkou Kontrast. Její tajemství od autorky Penelope Bloom je již pátým pokračováním série Objekty touhy. Autorka napsala více románů, ale v českém překladu zatím vyšla jen tato série (poslední díl by se měl na pultech knihkupectví objevit v červnu letošního roku). Mezi čtenářkami, u nás i v zahraničí, se těší poměrně velké oblibě. Vypadá to, že je stále baví sledovat vývoj vztahu mezi mužem a ženou, ve kterém se nenávist postupně mění v lásku. Ačkoli se toto téma v románech objevuje velmi často, autorka ho dokázala zpracovat tak, že její příběhy mezi konkurencí obstály. Mně se líbí především způsob, kterým Penelope Bloom kombinuje humor s erotikou. Jednotlivé díly na sebe sice přímo nenavazují, ale některé z postav v nich vystupují opakovaně. Pokud nechcete jejich osudy odhalit předčasně, doporučuji číst sérii postupně – tak, jak byly jednotlivé knihy vydány.

Violet Browningová je svobodná matka, která dělá vše proto, aby se dokázala postarat o svou čtyřletou dcerku. Má finanční problémy a sotva se jí daří pokrýt nutné výdaje. Pracuje jako marketingová poradkyně, ale je pro ni čím dál těžší najít někoho, kdo bude ochotný investovat peníze do reklamy od nezávislé konzultantky. V New Yorku se však právě koná knižní veletrh. Violet je náruživou čtenářkou a vždy snila o práci v nakladatelství. Ráda by tedy spojila příjemné s užitečným: pokud by se jí podařilo přitáhnout pozornost některého ze slavných autorů, její problémy by byly vyřešeny. I spisovatelé přece potřebují pro své knihy reklamu!

Na veletrhu se Violet shodou náhod dostane do soukromých prostor, kde nemá co dělat. Peter Barnidge, ostře sledovaný autor vydělávající milióny, není z její přítomnosti nadšený. Violet ovšem okamžitě využívá situace a nabízí mu své služby. On ji urazí a vyhodí. Jenže Violet se nehodlá vzdát. Vymyslí mistrovský plán, prostřednictvím něhož chce Peterovi ukázat, že si pro něj zaslouží pracovat! Ale co když tento plán utrží nějaké trhliny?

Jestli chceš ty nejlepší plody, musíš sejít z vyšlapané cesty tam, kam se všichni ostatní bojí jít hledat. (str. 121)

Peter je muž s uhrančivýma očima, strništěm na bradě, širokými rameny a statnou postavou. Namyšlený a mnohdy nesnesitelný lamač srdcí, který v ženách vyvolává představu propletených nahých těl, ačkoli pro většinu z nich je ve skutečnosti nedosažitelný. Violet je tvrdohlavá a odvážná žena s pohledem plným vzdoru i zápalu, která si jde za všech okolností za svým cílem. Nicméně toto není nic nového, protože podobnými vlastnostmi oplývali i hlavní hrdinové z předchozích dílů.

Krása se přeceňuje a je snadno dostupná. Ale odvaha? Ta se tak snadno nenajde. (str. 27)

Příznivci Penelope Bloom budou jistě rádi, že se drží stále stejného schématu. Opět tu máme dva hlavní hrdiny (samozřejmě muže a ženu), kteří si k sobě hledají cestu. Nejprve se nemohou snést a neustále se vzájemně provokují. Zároveň čelí přitažlivosti, které jen stěží dokáží odolat. A tak vás určitě nepřekvapí, že i jejich slovní přestřelky jsou plné erotických narážek. Také zápletka je podobná jako v předchozích dílech, ale tentokrát ji autorka zasadila do světa knih a knižních veletrhů, což se mi líbilo.

Její tajemství je oddechový román s erotickým nábojem, který vás dokáže strhnout humornými hláškami a potěšit hravými a jiskřivými dialogy. Oceňuji, že autorka zbytečně netlačí na pilu a neplýtvá erotickými scénami – ty zde totiž (překvapivě) téměř nejsou. Svá vyprávění neprotahuje: i tentokrát se rozsah knihy pohybuje okolo dvou set stran, takže na přečtení vám může stačit jediné deštivé odpoledne. Nechte se zavést do světa bohatých mužů a jejich žen a užijte si hru, kterou mezi sebou Violet a Peter rozehrají.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeJejí tajemství

Bloom, Penelope

Kontrast, 2022

Napsat komentář