Zábavné čtení s luštěním

deti-si-ctou
Dnes vám představíme čtveřici zábavných knih pro malé školáky. Díky nim se naučí, jak se správně chovat v závažných situacích, užijí si plno zábavy s knihou a baterkou a hlavu si budou lámat nad hádankami a rébusy hned ve dvou únikovkách.

Iva Nováková vytvořila knihu, v níž malým školákům zábavnou formou radí, jak se správně zachovat v různých závažných situacích. Díky ní budou vědět, co dělat, když se například setkají se šikanou, když je někam pozve cizí člověk či když někde vypukne požár.

Pracovní sešit seznamuje žáky prvního stupně s problémovými situacemi, se kterými se mohou v životě potkat (např. s různými úrazy, nehodami, neodbornou manipulací s předměty, domácím násilím či šikanou, náhlou zdravotní indispozicí dospělého atd.) a pomáhá jim ujasnit si, jak se v takových situacích chovat.
Sešit je rozdělen na dvě části. První z nich obsahuje dvacet dvoustran, na nichž se děti seznámí s konkrétní situací a následně mají odpovědět na otázky vztahující se k příběhu. Druhá část obsahuje jednoduchá pravidla a na ně navazující luštění. Na závěr pak děti čeká krátký test pro ověření toho, co se v sešitu naučily a zapamatovaly si.
Sešit je určen pro děti od 7 let.

Jak se správně zachovat

Čtení s luštěním pro malé školáky
Autorka a ilustrátorka: Iva Nováková

Počet stran: 64
Vazba: brožovaná
Formát: 205×293 mm
ISBN: 978-80-262-1965-1

Knihu Jak se správně zachovat vydalo nakladatelství Portál.

Ukázka z knihy

 jak_se_spravne_zachovat_ukazka

Prohlédněte si i další ukázky.

O autorce a ilustrátorce

Iva Nováková je absolventka střední odborné školy výtvarné, zaměřuje se na tvorbu pro děti. Je autorkou zábavných a didaktických doplňovaček, hádanek, omalovánek a vystřihovánek. V Portále vyšly mimo jiné její knihy Poznej s námi sousední státy, Poznej s námi Česko, První čtení s počítáním, Čtu a vím o čem, Počítej a lušti, Hurá do školy, Zázračná proměna opičky Pepiny či Víš, co čteš?.

Zdroj informací: nakladatelství Portál

————————————————

Chcete zažít dobrodružství? Pak si nenechte ujít knižní únikovku s názvem Únik ze strašidelného domu. Počítejte však s tím, že budete muset prokázat pořádnou dávku odvahy!

Neuvážená sázka vás za jedné temné noci zavede do starobylého venkovského sídla, opředeného nejrůznějšími strašidelnými pověstmi. Čeká vás pořádná zkouška odvahy! Neohroženě vstoupíte do útrob domu, když tu se pod vámi propadne podlaha. Ocitáte se v temném sklepení. Kolem se ozývají tajemné zvuky… Opravdu vás nešálí sluch? A jak se odtud proboha dostanete? Jste vězněm ve strašidelném domě – dokážete odtud vyváznout se zdravou kůží?
Vzrušující únikovka plná zapeklitých rébusů a hlavolamů pro milovníky dobrodružných příběhů se slabostí pro řešení hádanek! Jen když seberete všechnu odvahu, inteligenci a kombinační schopnosti, dokážete uskutečnit ÚNIK… ze strašidelného domu!

Únikovka – Únik ze strašidelného domu

Autor: Jens Schumacher
Ilustrátor: Hauke Kock

Počet stran: 50
Vazba: vázaná
Formát: 200×150 mm
ISBN: 978-80-7677-103-1
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Únikovka – Únik ze strašidelného domu vydalo nakladatelství Ella&Max.

Ukázka z knihy

strasidelnydumuk

Nezapomeňte si projít i další ukázky.

O autorovi

Jens Schumacher je německý spisovatel fantasy knížek a knížek pro děti, gamebooků a autor deskových her.

O ilustrátorovi

Hauke Kock se narodil v severním Německu. Vystudoval grafický design a následně začal pracovat jako ilustrátor a autor. Ve volném čase rád čte romány, komiksy a sleduje filmy. Nebo chodí na umělecké výstavy. Chcete-li se podívat na jeho tvorbu, navštivte jeho stránky.

Zdroj informací: haukekock-fantasyart.com

————————————————

Blanka a Noemi Ježkovy připravily knihu, která děti nadchne. Ukrývá totiž mnoho tajemství. Stačí přiložit baterku a pozorně sledovat, jak se obrázky promění.

Tato kniha ukrývá spoustu pokladů. Objevíš je pomocí zázračné baterky, která je součástí knihy. Zdánlivě obyčejné každodenní situace se po přiložení baterky promění přímo před očima. Něco zmizí, něco se najednou objeví! Možná se ocitneš na té největší hostině se stoly plnými výborného jídla, možná spadneš přímo do smrduté skládky.

Příběh, kterým tě provedou dvojčata Líza a Filip, vychází z deseti biblických veršů. Je plný povzbuzení, zábavy, ale i hlubokých otázek.

Baterka

Objevuj skryté poklady
Autorky: Blanka Ježková a Noemi Ježková
Ilustrátorka: Priscilla Lalnuntluangi

Počet stran: 72
Vazba: vázaná
Formát: 300×215 mm
ISBN: 978-80-7255-305-1
Doporučená cena: 439 Kč

Knihu Baterka vydalo nakladatelství Návrat domů.

Ukázka z knihy

baterkaukazka

Prolistujte si i další ukázky.

Podívejte se na video ke knize:

O autorkách

Blanka Ježková se ráda dívá na svět dětskýma očima. Založila křesťanské nakladatelství Hisland s cílem zbořit zažité představy o tom, že víra je něco zatuchlého a náboženského. Boha, sTVOŘITELE, vnímá jako kreativní bytost – má rád smích a dobrodružství.

Noemi Ježková je dcerou Blanky Ježkové.

Zdroj informací: Hisland.cz

O ilustrátorce

Priscilla Lalnuntluangi je indická výtvarnice. Její detailní a hravé ilustrace ocení zejména malé děti.

Zdroj informací: nakladatelství Návrat domů

————————————————

A na závěr tu máme ještě jeden tip pro milovníky únikovek. Tentokrát vás zavede do minulosti. Podaří se vám vyluštit všechny rébusy a hádanky? Jen tak se budete moci vrátit do současnosti.

Váš strýček je geniální vynálezce a sestrojil první funkční časostroj na světě. A vy si ho smíte vyzkoušet. Pronikavý záblesk světla – a užasle se rozhlížíte po pravěkém pralese. Vzápětí se dáváte na útěk před krvelačnými dinosaury a chcete se vrátit nazpět. Jenže přístroj má naneštěstí ještě nějaké mouchy a vláčí vás z jedné historické epochy do druhé… Stáváte se vězněm v hlubinách času! Dokážete se vrátit se zdravou kůží zpět do současnosti?
Vzrušující únikovka plná zapeklitých rébusů a hlavolamů pro milovníky dobrodružných příběhů se slabostí pro řešení hádanek! Jen když seberete všechnu odvahu, inteligenci a kombinační schopnosti, dokážete uskutečnit ÚNIK… z minulosti!

Únikovka – Únik z minulosti

Autor: Jens Schumacher
Ilustrátor: Hauke Kock

Počet stran: 50
Vazba: vázaná
Formát: 200×150 mm
ISBN: 978-80-7677-104-8
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Únikovka – Únik z minulosti vydalo nakladatelství Ella&Max.

Ukázka z knihy

unikzminulostiuk

Nezapomeňte si prohlédnout i další ukázky.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeJak se správně zachovat
Čtení s luštěním pro malé školáky

Nováková, Iva

Portál, 2022

zobrazit info o knizeÚnikovka – Únik ze strašidelného domu

Schumacher, Jens

EllaaMax, 2022

zobrazit info o knizeBaterka
Objevuj skryté poklady

Ježková, Blanka - Ježková, Noemi

Návrat domů, 2022

zobrazit info o knizeÚnikovka – Únik z minulosti

Schumacher, Jens

EllaaMax, 2022

Napsat komentář