O touze po ideálním manželství

kocka-na-krizovatce-perex
Každý v životě hledá to nejlepší a v partnerských vztazích to mnohdy platí dvojnásob. Je ale vůbec možné dosáhnout ve vztahu s partnerem ideálního stavu? Kdy se smířit s tím, že lépe to prostě nepůjde, a kdy naopak přijmout jako fakt, že vztah nefunguje?

Kolik šancí, životů a světů potřebujeme, abychom našli ideálního partnera? Co všechno musíme opustit, pochopit a přijmout, než dozrajeme a vydáme se po vlastní cestě? Psychologická novela s magickými prvky Kočka na křižovatce je sondou do nitra ženy a její touhy po ideálním manželství. Ústředním tématem je nesvoboda v partnerském soužití. Manipulace, ponížení, vzestupy, naděje… a vedle toho i cosi člověka přesahujícího. Emílie se při návštěvě přátel stává ve svém vlastním domě terčem nechutného žertu. Zdá se, že níž už se v domácí hierarchii dostat nemůže, není ale jisté, zda ji tato epizoda opravdu donutí řešit neblahou životní situaci. Naštěstí se na zahradě nečekaně objeví malá zatoulaná kočka Laura a začnou se dít podivné věci; propojí se paralelní světy a sny se stanou realitou. Kniha odhalující složitosti mezilidských vztahů je věnována těm, kdo mají smysl pro nadsázku a věří, že ztráta nemusí nutně znamenat prohru.

Kočka na křižovatce

Autorka: Pavla Trnková

Počet stran: 168
Vazba: brožovaná
Formát: 130×180 mm
ISBN: 978-80-88372-37-0
Doporučená cena: 280 Kč

Knihu Kočka na křižovatce vydalo nakladatelství Milan Hodek.

Ukázka z knihy

Oknem pozoruje svého muže. Ještě pořád se drží rovně. Vlasy vzadu mu zřídly, ale o tom on naštěstí neví. Ještě pořád vypadá dobře. A většinou mívá i dobrou náladu. Ale musí být po jeho, jinak je nesnesitelný. A ji stojí spoustu sil a diplomatického vyjednávání, aby byl doma klid. Dlouho jí trvalo, než si zvykla, že má dvě tváře, tu, kterou ukazuje světu a které ona nerozumí, a tu domácí. Když ho před patnácti léty potkala, byl laskavý a štědrý. Měl všeho hodně.  Zkušeností, peněz, dětí, nápadů. Všeho na rozdávání. A ona neměla nic. Bylo jí dvacet osm, za sebou pět samovolných potratů, a Ne od muže, kterého milovala. Od své první lásky, se kterou plánovala budoucnost. Tiché Ne vyslovené přiškrceným hlasem, které přesto vyběhlo po bílých sloupech a s lehkou ozvěnou se rozeznělo prostorem novogotického kostela. Ne, vzdychali andělé na kůru a kroutili hlavou. Ne, ne, ne, šeptaly volány šifonových šatů, které se houpaly kolem jejích boků, když, zavěšena do táty, pomalu odcházela špalírem svatebčanů a nikomu se nedokázala podívat do očí.

—————————————–

Až do 20. prosince se můžete zúčastnit soutěže o tuto knihu.

—————————————–

O autorce

Pavla Trnková je učitelka francouzšiny a tvůrčího psaní, autorka písňových textů a spisovatelka. Kočka na křižovatce je její druhou knihou, první vyšla v roce 2019 s názvem Rodoklamy.

Zdroj informací: web autorky


milanhodek-logoNakladatelství Paper Jam je registrováno jako nakladatelství Milan Hodek. Je úzce provázáno s tiskárnou a používá v logu společný symbol knih. Nakladatelství vydalo již více než 130 titulů.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKočka na křižovatce

Trnková, Pavla

Milan Hodek, 2022

Napsat komentář