Duchovní povzbuzení pro všední dny

Tipy_Probud v sobe kote_Pozehnani pro dusi
Za pošmourného podzimního rána se svět může zdát temnější a depresivnější, než ve skutečnosti je. To dobré v něm vám připomenou knížky Dalajlamova kočka: Probuď v sobě kotě a Požehnání pro duši.

Oblíbili jste si příběhy Dalajlamovy kočky? Pak vás jistě potěší, že vyšel už pátý díl této krásné duchovní série od Davida Michieho, která vás obohatí o četné životní moudrosti.

Probuď v sobě kotě

Dalajlamova kočka
Autor: David Michie
Přeložila: Petra Vlčková

Počet stran: 320
Vazba: vázaná
Formát: 131×197 mm
ISBN: 978-80-7370-621-0
Doporučená cena: 289 Kč

Knihu Probuď v sobě kotě vydalo nakladatelství Synergie Publishing SE.

Jako koťata to zažíváme často. Stačí, aby vítr přivál peříčko, abychom dostali nečekaný pamlsek, abychom zaslechli lákavé zurčení vody, a jsme v tom. Naprosté okouzlení. Úžas. Naplno tady a teď. Pak vyrosteme a zestárneme a tyhle maličkosti a nicotnosti na nás už dávno nedělají takový dojem. Už to všechno známe a víme a je nám to lhostejné. Jenomže tím o dost přicházíme, viďte? Vyvstává nám z toho naléhavě několik pozoruhodných otázek. Je možné znovu obnovit původní ničím nezastřené nadšení ze života, které nám kdysi bylo tak přirozené a vlastní? Dokážeme přestat být lhostejní a necitliví? Můžeme v sobě, vy i já, milí čtenáři, probudit naše vnitřní kotě?

 

Ukázka z knihy

Monzunové období, milí čtenáři, nepatří k mým oblíbeným částem roku. Odvážit se ven do mokrého povětří je pro kočku s tak honosným a zároveň nasákavým kožichem, jako mám já, a navíc pajdavým krokem, velmi riskantní a nebezpečné. Proto také trávím nekonečné deště a mlhavé dny uvězněná doma a nikam nevycházím. Nemám na výběr, den za dnem sedávám na okenním parapetu v prvním patře v pokoji Jeho Svatosti, a jsem ochuzena dokonce i o obvyklý pozoruhodný výhled z okna. Nádvoří namgjalského kláštera se během monzunů nehemží mnichy v tmavě červených sutanách ani okouzlenými turisty, kteří doufají, že se mezi nimi může zčistajasna objevit Jeho Svatost dalajlama. Celé nádvoří je šedivé a naprosto nezajímavé, asi tak jako prázdná pánev od včerejší večeře. (str. 7)

 

O autorovi

David Michie se narodil v Zimbabwe, studoval v Jihoafrické republice, žil v ve Velké Británii a nyní bydlí s manželkou Koalou v australském Perthu. Celosvětový úspěch sklidily jeho knihy o kočce Rinpoče, která žije se samotným dalajlamou a poutavou formou seznamuje čtenáře v dnešním uspěchaném západním světě se základy buddhismu (Dalajlamova kočkaDalajlamova kočka a umění přístDalajlamova kočka a síla meditace a Dalajlamova kočka a čtyři tlapky duchovního úspěchu). Michie je dále autorem knih Proč je bdělá pozornost lepší než čokoláda, Buddhismus pro zaneprázdněnéPes Jejího Veličenstva a jeho miseKouzelník ze LhasyPospěš si a medituj, Tajná mantra atd.

Zdroj informací: Kosmas

 

O nakladatelství Synergie

Nakladatelství Synergie Publishing SE působí na českém trhu již téměř 20 let a za tu dobu vydalo několik stovek titulů v oblasti inspirace, poznání a spirituality. Mnohé z těchto knih se okamžitě staly bestsellery. Mezi kmenové autory patří Doreen Virtue, Ciro, Marchetti, Menna Van Praag, Esther a Jerry Hicks, Louise L. Hay nebo David Deida.

————————————————

Populární příběhy „pro duši“ salesiána Bruna Ferrera se rozrostly o další kousek. Požehnání pro duši obsahuje krátké texty, které vás zahřejí svou laskavostí a dodají vám sílu i poučení.

Požehnání pro duši

Autor: Bruno Ferrero
Přeložila: Veronika Matiášková

Počet stran: 88
Vazba: brožovaná
Formát: 116×191 mm
ISBN: 978-80-262-1946-0
Doporučená cena: 159 Kč

Knihu Požehnání pro duši vydalo nakladatelství Portál.

Zbrusu nový soubor krátkých duchovních příběhů a zamyšlení známého salesiánského autora dává opět podněty pro osobní rozjímání, společnou četbu nebo jen pro chvíle, kdy potřebujeme potěšit a povzbudit. Moudrost a laskavost každého z povídání ocení všichni, kteří hledají dotek vlídného duchovního poučení a posily.

 

Ukázka z knihy

Pozehnani pro dusi_ukazka

Přečtěte si další ukázky.

 

O autorovi

Bruno Ferrero je italský salesián a autor populárních příběhů „pro duši“. S velkým zájmem se setkaly jeho knihy, které vydalo nakladatelství Portál: Živá voda pro dušiRosa pro dušiOsvěžení pro dušiHvězdy pro dušiPtačí zpěv pro dušiPotěšení pro dušiHostina pro duši a další.

Zdroj informací: nakladatelství Portál

 

O nakladatelství Portál

Portál byl založen v roce 1990 a dnes patří mezi dvacet největších nakladatelství v ČR. Vydává publikace z těchto oblastí: psychologie, pedagogika, sociální práce, média, populárně psychologická literatura, příručky pro rodiče, knihy her, knihy o zdravém životním stylu, rozhovory se zajímavými osobnostmi, knihy pro děti aj. Vydává také čtyři periodika: Psychologie dnesDěti a myRodina a školaInformatorium 3–8. Portál pořádá též odborné semináře pro pedagogy (akreditace MŠMT) a kurzy pro rodiče.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Máte rádi laskavou spirituální četbu? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeProbuď v sobě kotě
Dalajlamova kočka

Michie, David

Synergie Publishing SE, 2022

zobrazit info o knizePožehnání pro duši

Ferrero, Bruno

Portál, 2022

Napsat komentář