Putování budoucností vesmíru

paralelni-svety
Přemýšleli jste někdy nad tím, zda jsme ve vesmíru sami? Nebo jestli existují alternativní reality, kde vaše jiné já prožívá úplně jiný život? Jeden z nejvýznamnějších vědců současnosti si pokládá stejné otázky a snaží se rovnou hledat odpovědi.

Zkušený popularizátor vědy Michio Kaku vykresluje ve své knize Paralelní světy fascinující a pozoruhodný obraz vesmíru, jak jej předkládá moderní fyzika. Soustředí se na kosmologii, vědní obor, u jehož kolébky stály takové osobnosti jako Galilei, Koperník, Kepler a který se nepřestává vyvíjet dodnes. Předkládá historii zkoumání vesmíru, nejprve za pomoci optických dalekohledů, později s využitím stále výkonnějších a rafinovanějších přístrojů, které nám umožnily formulovat teorie o počátku, rozsahu i konečném osudu vesmíru i objevovat nové typy vesmírných objektů. Zejména se soustředí na možnost existence mnoha koexistujících – paralelních – vesmírů a možnost jejich propojení. Klade si i otázku, zda bude lidstvo v daleké budoucnosti tak vyspělé, aby se pokusilo o přesídlení do některého z paralelních vesmírů, pokud ten náš přestane být příznivý životu.

 

Paralelní světy

Putování stvořením, vyššími dimenzemi a budoucností vesmíru
Autor: Michio Kaku
Přeložil: Jiří Podolský

Počet stran: 368
Vazba: vázaná
Formát: 160×230 mm
ISBN: 978-80-257-3787-3
Doporučená cena: 499 Kč

Knihu Paralelní světy vydalo nakladatelství Dokořán ve spolupráci s nakladatelstvím Argo ve společné edici zip.

 

O autorovi

Michio Kaku, jeden z nejvýznamnějších a nejuznávanějších vědců současnosti, je profesorem teoretické fyziky na Univerzitě města New York. Je považován za průkopníka nových směrů v teoretické fyzice, mimo jiné i teorie superstrun. Kromě četných učebnic a vědeckých publikací je autorem populárně naučných knih Visions (Vize), Hypespace (Hyperprostor), Dále než Einstein (spolu s Jennifer Trainerovou) a nejnovější Paralelní světy (naše recenze).

Zdroj informací: Dokořán


Nakladatelství Dokořán vzniklo v roce 2001 a dosud vydalo více než 600 titulů, z nichž asi třetinu tvoří překlady z angličtiny, francouzštiny, němčiny, holandštiny, čínštiny, italštiny, polštiny a ruštiny. Od počátku se zaměřuje na populárně-naučnou a odbornou literaturu s výběrovými přesahy do kvalitní beletrie a poezie. Snaží se vydávat tituly nejen zajímavé, ale i profesionálně vyrobené.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeParalelní světy
Putování vesmírem, vyššími dimenzemi a budoucností kosmu

Kaku, Michio

Dokořán, 2022

Napsat komentář