Český humor

Tipy_Faraoni_To nechces_Povidky pod psa
Dnes pro vás máme povídky přetékající vřelým českým humorem. Ať už dáváte přednost sportovnímu prostředí, brněnskému hantecu nebo příběhům ze života pražského psa, rozhodně se náramně pobavíte.

Frýštejn je město plné obyčejných lidí a jejich neobyčejných příběhů. Právě s těmi vás teď seznámí fanoušek hokeje Josef J. Novotný v humorné knize HC Faraoni Frýštejn a aljašský démon.

HC Faraoni Frýštejn a aljašský démon

Autor: Josef J. Novotný

Počet stran: 320
Vazba: brožovaná
Formát: 130×200 mm
ISBN: 978-80-7650-655-8
Doporučená cena: 379 Kč

Knihu HC Faraoni Frýštejn a aljašský démon vydalo nakladatelství Pointa.

Náhradní brankář provinčního hokejového klubu HC Faraoni Karel Švarc vypráví příběh, ve kterém poklidnou hladinu nilské – pardon – pojizerské vody rozvlní příchod kontroverzní nové posily. Půjde o mexickou vlnu, která zachrání potápějící se bárku místního klubu, nebo tsunami, které smete poslední naději faraonů? Frýštejn je město plné obyčejných lidí a těžko uvěřitelných reálných příběhů. Nechte se unést humorným vyprávěním amatérského sportovce bojujícího s následky prekérní situace, která zásadně změní život jeho i celého města.

 

Ukázka z knihy

Byl čtvrtek, pozdě večer, když jsem se po silnici třetí třídy vracel zpět do Frýštejna. Slunce již zapadlo a na prokřehlé hlíně okolo pangejtů se ve světle reflektorů mého auta blýskaly namrzlé trsy trávy. Tady v Českém ráji se zima hlásí o něco dříve a vrcholy podzimu bývají studenější a nevrlejší, než je tomu třeba jinde. Na Jizerky sice nemáme, ale okolí Frýštejna je pověstné trochu blátivějším deštivějším klimatem. Frýštejn je jako město originál.
Nepřemýšlel jsem o tom, co na mě doma čeká. Jel jsem na autopilota. Jak říkám, normální podvečer, návrat z pivovaru a pak trénink, vlastně nic překvapujícího.
Po včerejším výjezdu do Nové Paky jsme měli mít volno, ale protože jsme zase prohráli, tak za trest přišel trénink nařízený naším kápem Šupalem. Porážka byla hořká o to více, jelikož byl státní svátek a přišlo víc lidí, aby se kochalo výhrou domácích, kteří se díky tomu vzdálili v tabulce bezpečně před nás. (str. 9)

Přečtěte si celou ukázku.

 

O autorovi

Josef J. Novotný je vystudovaný logistik z pražského předměstí. Cestu životem začal v Motole na jaře 1989. Žil nejen v Praze, ale také v Británii, Irsku a daleké americké Pensylvánii. Mluví anglicky a učí se německy a švédsky. Je bubeník, fanoušek progresivního rocku, věrný čtenář Michaela Crichtona a Isaaca Asimova. Hokej poctivě hraje na rybníku a na plácku od svých osmi let. Životem ho provází žena Alena, se kterou vychovává malého rumcajse Vojtu.

Zdroj informací: Pointa.cz

————————————————

Člověk by snad ani nevěřil, co všechno se může stát během svatebního obřadu nebo následné hostiny. Vysloužilý muzikant Honza Žanek Hlaváček, vášnivý šiřitel brněnského hantecu, by o tom mohl vyprávět. A také že vypráví! V povídkové sbírce To nechceš!

To nechceš!

… a na svatbě tuplem ne!
Autor: Honza Žanek Hlaváček
Ilustroval: Libor Machata

Počet stran: 192
Vazba: vázaná
Formát: 130×200 mm
ISBN: 978-80-7565-082-5
Doporučená cena: 348 Kč

Knihu To nechceš! vydalo nakladatelství Jota.

Co všechno se může pokazit na svatebním obřadu a na svatební oslavě? Vyprávění vysloužilého muzikanta Honzy Žanka Hlaváčka, který hrál a zpíval na stovkách svateb v průběhu čtyřiceti let. Jsou tu příběhy skutečných lidí v reálných kulisách, co režíroval sám život. Někdy úsměvné, jindy až s nádechem hororu, tedy alespoň z pohledu nevěst a všech zúčastněných, hudebníka nevyjímaje. Příběhy lidí, z nichž mnozí, vzdor tomu, co prožili, zůstali i nadále spolu, což je důkazem toho, že láska je mocná čarodějka. Publikace s lehkým oparem hantecu je určena nejen čtenářům se smyslem pro humor, ale především všem budoucím nevěstám a ženichům, kterým prozradí, na co se mají ve svůj den D připravit. Žádná realita je pak už nemůže ničím překvapit. To vše na bezmála dvou stech stránkách se skvělými ilustracemi Libora Machaty.

 

Ukázka z knihy

To nechces_ukazka

Přečtěte si celou ukázku.

 

O autorovi

Honza Žanek Hlaváček (*1961) se narodil v novinářské rodině. Vystudoval lékařskou elektroniku na Vysokém učení technickém v Brně, byl konstruktérem, výzkumníkem, správcem počítačové sítě, pedagogem na vysoké, střední i zvláštní škole. Jako bavič, muzikant a zpěvák účinkoval na nejrůznějších společenských akcích. Do povědomí svých příznivců se zapsal především jako šiřitel brněnského hantecu a pokračovatel Franty Kocourka, Radka Rettegyho a dalších. Od roku 2011 napsal řadu knih – Trapasy v hantecu, dva díly Pohádek v hantecu, Fóry v hantecu vo borcách, vo kocórech, vo šropálech, vo švestkách a leporelo Hantecem snadno a rychle. Pohádky v hantecu vyšly i jako audiokniha, kterou sám namluvil. Jeho hudební specialitou je interpretace známých hitů v brněnském hantecu. Vydal dvě hantecové CD – Vorgle a Betelná koc. Je rovněž autorem knih 50 odstínů hantecu a Zdar jak sviňa.

Zdroj informací: nakladatelství Jota

————————————————

Na závěr tu mámě něco pro pejskaře! V knížce Povídky pod psa od Evy Maškové na vás čekají příhody čtyřnohého Oskara, který se z útulku dostal až na Pražský hrad.

Povídky pod psa

Slepičí polévka pro psí duše
Autorka: Eva Mašková
Ilustroval: Pavel Beneš

Počet stran: 105
Vazba: brožovaná
Formát: 135×185 mm
ISBN: 978-80-7629-060-0
Doporučená cena: 220 Kč

Knihu Povídky pod psa vydalo nakladatelství Talent Pro ART.

Z psího útulku rovnou na Hrad? Proč ne, když máte pes-appeal a víte, jak svět vrtí ocasem. Flanderský bouvier Oskar vás provede prvním rokem v nové smečce. Komentuje hradčanské hemžení lidí a psů bez servítků, ale pro slabosti bližních má pochopení – chybovat je lidské, odpouštět psí. Humor a nadsázka potěší nejen pejskomily, ale i milovníky staré Prahy. Dobrodružství psích přátel Blanky, Oskara, Puga a Richarda, stejně jako příběhy jejich páníčků, malostranských sousedů, nabízejí milé čtení do neklidné doby.

 

Ukázka z knihy

Ač nalezen v psím útulku, aristokrat každým chlupem. V prvních letech stále na útěku, odmítal vyměnit svobodu za mísu šošovice. Důrazný odpůrce disciplíny – na psím cvičišti veškeré figury ignoroval, aby se ke konci lekce lítě serval. Dáša coby vzorné dítě nikdy nebyla po škole, ale po cvičáku s Oskarem skoro pokaždé. Po roce pravidelné docházky zakončeném pětitýdenním pobytem v zařízení specializovaném na převýchovu odborníci prohlásili: „Nedá se nic dělat, je již zformován, zná všechny triky. Peníze za výcvik jsou nevratné.“

Přečtěte si další ukázku.

 

O autorce

Eva Mašková je uprchlík z džungle mezinárodních korporací. Námořník plavící se na vzdutých vodách fantazie, s touhou proplout mezi Scyllou beletristické tvorby a Charybdou knižního trhu. Gourmand napětí a záhad, gourmet detektivních zápletek. Narodila se v Praze v roce psa. Po čtvrtstoletí stráveném ve světě financí píše a přednáší. Čas dělí mezi pražský byt a slapskou chatu. Ráda vymýšlí zápletky, hrdiny i padouchy při práci na zahradě a ještě raději při výrobě domácích marmelád. Potrpí si na košatou češtinu, Jane Austenovou a Hilského překlady Shakespeara. Neúnavný Pražský chodec stále znovu a znovu podléhající kráse stověžaté.

O pejskovi Oskarovi

Oscar de Bouvier je aristokrat každým chlupem. Neúnavný komentátor života nejen na Hradčanech a Malé Straně s perem ostře přiříznutým. K lidem se chová shovívavě – mýlit se je lidské, promíjet je psí. Kříženec flanderského bouviera, místo a datum narození neznámé. Nalezen v trojském útulku. V nové smečce s nonšalancí sobě vlastní zabral pozici alfa samce. Elegantní švihák v černém perziánu naštěstí vládne milostivě. Zdržuje se v pelechu u krbu, pokud zrovna nemusí pátrat v terénu. Potrpí si na slova pamlsek a procházka.

Zdroj informací: stránky autorky


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Líbily se vám naše dnešní vtipné tipy? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeHC Faraoni Frýštejn a aljašský démon

Novotný, Josef

Pointa, 2022

zobrazit info o knizeTo nechceš!
… a na svatbě tuplem ne!

Hlaváček, Honza Žanek

Jota, 2022

zobrazit info o knizePovídky pod psa
Slepičí polévka pro psí duše

Mašková, Eva

Talent Pro ART, 2022

Napsat komentář