Ukázka z knihy Ne tak úplně soukromé e-maily Coco Pinchardové (Robert Bryndza)

ne-tak-uplne-soukrome-e-maily-perex
Coco Pinchardová je čtyřicátnice, jíž se kariéra zatím úplně nevyvedla. I díky její trochu nespoutané povaze. Kniha zachycující její život je nabitá e-mailovou konverzací a především humorem, ale ani tady nechybí vážná témata. Přečtěte si ukázku…

Knihu Ne tak úplně soukromé e-maily Coco Pinchardové vydalo nakladatelství Cosmopolis.

Ukázka z knihy

Sobota 7. března 13:23
Adresát: meryl.watsonova@yahoo.com

Rosencrantzi, ozvi se. Kde jsi, do háje? Meryl a Tony jsou pryč. Je mi líto, že se ten zpocený slizký smraďoch Tony do Tebe pustil. Hned po tom, co jsi zmizel, se oba dva vypařili nahoru a asi za hodinu stáli ve dveřích obýváku navlečení v cyklistických úborech.
„Odcházíme,“ sdělila mi ledově Meryl ve svých obtažených lycrových kraťasech a zabouchli za sebou dveře. Určitě se vrátí. Jsme pro ně jako hotel „zadáčo“, kdykoliv chtějí navštívit Londýn. Přijď už domů. Otec nám chce zahrát na klavíru hudbu ze svého muzikálu Pískání dovětru. Je to věčnost, co jsme si všichni společně takhle sedli u klavíru.

Sobota 7. března 15:01
Adresát: rosencrantzpinchard@gmail.com

Kurník! Kurník! Do háje zelenýho! Psala jsem Ti e-mail, ale omylem jsem ho poslala Meryl. Pěkně jsem se do nich v něm opřela. Do prčic! Moderní technologie je děsná. Za starých zlatých časů (před rokem 1994) jsme měli spousty možností, jak si rozmyslet, zda poslat, anebo neposlat dopis. Nemusel jsi napsat na obálku adresu, nemusel jsi nalepit známku, anebo jsi ho zkrátka neodnesl do poštovní schránky. Kde jsi?

Sobota 7. března 15:54
Adresát: rosencrantzpinchard@gmail.com

Přečti si, co mi přišlo od Tvé tety Meryl. Stojí tam, že Tony měl v hádce s Tebou navrch.

PŘÍLOHA
Adresát: cocopinchardova27@gmail.com
Odesílatel: meryl.watsonova@yahoo.com

Coco,
poslala jsi mi omylem e-mail, který byl zřejmě určený Rosencrantzovi. Nechtěla jsem být zvědavá, proto jsem ho vymazala, ale přiznám se, že pár slov, jako například „slizký smraďoch“, mému zraku neuteklo. Proč píšeš něco takového vlastnímu synovi? Jako spisovatelka bys mohla používat i sofistikovanější slovník. Dotandemovali jsme domů za dvě hodiny čtrnáct minut a dvanáct sekund. Přiznávám, že nám pomohl i silný vítr v zádech a to, že Tony má po hádkách, ve kterých má zřetelně navrch, jakobyla ta s Rosencrantzem, neskutečně moc energie. V týdnu půjdu za mámou do nemocnice, ale neboj, nepřespím u vás. Pojedu vlakem.
Meryl
P. S.: Natáčky! Dům máš velký, napadá mě vpravdě spousta míst, kam přesně by sis je mohla strčit. Bereš ten svůj obří dům jako samozřejmost. Ale pokud ti opravdu tolik překáží, pošli mi je poštou. Poštovné Ti uhradím.

O autorovi

Robert Bryndza je britský autor žijící trvale na Slovensku se svým man­želem Jánem. Jeho prvního thrilleru, Dívky v ledu, se v zahraničí již pro­daly více než dva miliony výtisků, byl označen jako The Wall Street Journal a USA Today bestseller a práva byla prodána do devětadvaceti jazyků. The Girl in the Ice (Dívka v ledu) je první díl poutavé série s vyšetřovatelkou Erikou Foste­rovou. I jeho další pokračování Night Stalker (Noční lov), Dark Water (Temné hlubiny), Last Breath (Do posled­ního dechu), Cold Blood (Chladnokrevně) a Deadly Secrets (Smrtící tajnosti) se drží na předních příčkách nejprodávanějších knih. Nyní Robert Bryndza pracuje na sérii případů nové hrdinky Kate Marshallové, ženy s pohnutým osudem a silným smyslem pro spravedlnost, kterou jako novou vyšetřovatelku představil v knize Kanibal z Nine Elms (Nine Elms). Kate Marshallová a její asistent Tristan Harper vyšetřují další zapeklitý případ v knize Mlha nad Shadow Sands. Jak spolu souvisí zmizení mladých lidí a oblast Shadow Sands? A jakou roli hraje hustá anglická mlha? Kromě těchto dvou sérií je taktéž autorem romanticky a humorně ladě­ných za­hraničních bestsellerů. Více o autorovi je možné se dočíst na webových stránkách robertbryndza.com, Twitteru @RobertBryndza či na Face­booku a Instagramu.

Zdroj informací: nakladatelství Cosmopolis

Můžete si přečíst také rozhovor, který Robert Bryndza poskytl exkluzivně pro web Klub knihomolů v roce 2019.


Nakladatelství COSMOPOlogo_Cosmopolis_120x60LIS vzniklo v roce 2015 jako značka Nakladatelského domu GRADA specializovaná na široký výběr kvalitní světové i české krásné literatury různých žánrů. Knihy s logem COSMOPOLIS napovídají, že čtenář drží v ruce beletristický titul, který i nadále udržuje vysoké standardy kvality. Logo nové značky v sobě nese více významů: hřbety stojících knih, živoucí město i rytmus. Značka tady přináší svým čtenářům knihy z celého světa a drží prst na tepu doby. Pestrou skladbu žánrů a stylů ostatně ilustruje nejen logo, ale i motto redakce beletrie – KNIHY PLNÉ EMOCÍ.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNe tak úplně soukromé e-maily Coco Pinchardové

Bryndza, Robert

Cosmopolis, 2021

Napsat komentář