Jak zahradničit chytře a správně

Zahrada uvod
Knížka Zahrada bez zalévání vám pomůže vytvořit prosperující zahradu, kterou nezaskočí sucho ani nemoci a škůdci. Následujte užitečné rady a naučte se např. šetřit vodou nebo jak správně pečovat o půdu.

Nechce se vám stále zalévat záhony ani udržovat anglický trávník? Raději byste se zkrátka starali o zahradu, která by fungovala udržitelnějším způsobem? V této knížce vám ukážeme, jak toho docílit. Nabídneme vám 44 odolných trvalek, keřů, popínavých rostlin a rostlin do květináčů užitečných i pro obyvatele z řad živočichů. Inspirovat se přitom můžete chytrými projekty, jako je tzv. dešťová zahrada nebo zazelenění zdí. Vybudujete si tak zahradu, které sucho nevadí, a nezaskočí vás ani choroby rostlin či tzv. škůdci. Navíc se dozvíte základy týkající se koloběhu v přírodě, péče o půdu a zahradničení uzpůsobeného stanovišti a šetrného ke zdrojům. Věděli jste například, že spoustu vody na zalévání lze ušetřit chytrým mulčováním? A jen tak mimochodem: vytvoříte tak pro sebe i přírodu dobré mikroklima.

 

Zahrada bez zalévání

Chytré zahradničení se 44 rostlinami, které dobře snášejí sucho
Autorka: Annette Leppleová
Přeložila: Jana Čeřenová

Počet stran: 128
Vazba: brožovaná
Formát: 148×213 mm
ISBN: 978-80-7670-070-3
Doporučená cena: 298 Kč

Knihu Zahrada bez zalévání vydalo nakladatelství Kazda.

 

Ukázka z knihy

Zahrada bez zalevani_ukazka2

Prohlédněte si celou ukázku.

 

O autorce

Annette Leppleová vystudovala zahradní design v Londýně a proslavila se jako fotografka, novinářka a autorka. Žije ve Švýcarsku a Francii, kde vytváří kouzelné zahrady v náročných klimatických podmínkách. Udržitelné a příjemné zahradničení je pro ni hlavním zájmem.

Zdroj informací: nakladatelství Kazda

 

Doporučujeme

Přečtěte si další zajímavé knížky o zahradě a péči o ni, o rostlinách, které zde můžete vypěstovat, aj. Zaujmout by vás mohly např. tituly Zahrada, Jak na vyvýšené záhony, Stromy mě znají jménemZahrada plná života nebo Stateční v zahradě. Nezapomeňte ani na náš speciální článek.


Nakladatelství Kazda přináší čtenářům výjimečné knihy o přírodě, udržitelnosti, netradičním cestování a umění. Filozofií nakladatelství je přinášet kvalitní české a zahraniční tituly, které zajímavým obsahem čtenáře vnitřně obohatí, podpoří jejich vztah k přírodě a přispějí k formování udržitelnější budoucnosti.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeZahrada bez zalévání
Chytré zahradničení se 44 rostlinami, které dobře snášejí sucho

Leppleová, Annette

Kazda, 2022

Napsat komentář