Péče o rostliny při extrémech počasí

statecni-v-zahrade-perex
Zahradníci stojí před novou výzvou, a to přizpůsobit svou práci klimatickým změnám, extrémním výkyvům počasí a především dlouhodobému suchu. Díky příručce si osvojí nové postupy péče o zahradu, šetrné zacházení s vodou a tipy, jaké rostliny vysázet.

Stojíme na prahu klimatických změn. Extrémní výkyvy počasí nejsou výjimečné. Každý zahradník si proto musí uvědomit jejich následky a začít přemýšlet jinak. Musí pochopit jiný rytmus přírody a zmírnit negativní důsledky. Roční období se posouvají nebo prolínají a získávají novou podobu. Především silné deště a období sucha vyžadují, abychom k zahradě přistupovali jiným způsobem, ať už jde o zřizování záhonů, nebo pořizování odolnějších rostlin.

  • PŘIZPŮSOBIT POSTUPY: Zahrada bude odolnější vůči extrémním změnám počasí, vysadíte-li vhodné druhy rostlin a budete-li o ně také náležitě pečovat.
  • ŠETRNĚ HOSPODAŘIT S VODOU: Zavlažování bude stále náročnější. Na prvním místě je tedy třeba se zaměřit na efektivní zavlažování a obdělávání půdy.
  • VYSADIT ODOLNÉ ROSTLINY: Ve změněných podmínkách se udrží jen ty nejodolnější druhy rostlin. V knize najdete užitečné tipy, které rostliny si můžete pořídit a jak založíte záhony, jejichž údržba pro vás bude hračka.

Ukázka z knihy

Statecni v zahrade_ukazka

Stateční v zahradě

Péče o rostliny při extrémech počasí
Autor: Thomas Hess
Přeložil: David Krásenský

Počet stran: 128
Vazba: brožovaná
Formát: 215×185 mm
ISBN: 978-80-88316-69-5
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Stateční v zahradě vydalo nakladatelství Kazda. Přečtěte si celou ukázku.


Nakladatelství Kazda vydává knihy o přírodě a zahradách, vnímajících jejich hlubší metafyzický rozměr a možnosti spolupráce s neviditelnými živly, a dále knihy o různých možnostech udržení a znovunabytí zdraví. Autoři jsou domácí i zahraniční. Jeho knihy a CD mají čtenářům přinášet radost a povzbuzení do života svou vnitřní živostí, opravdovostí, mají posilovat dobrá předsevzetí a odhodlání a podporovat harmonii mezi člověkem a jeho okolím.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeStateční v zahradě
Péče o rostliny při extrémech počasí

Hess, Thomas

Kazda, 2020

Napsat komentář