Průvodce jarní přípravy záhonů

jak-na-vyvysene-zahony
Jaro je v plném proudu – nejvyšší čas pustit se do přípravy záhonů a samotného sázení rostlin. Zkušený zahradník nám ve své knize ukáže, že zahrada není jediné místo pro záhony. Svou malou zahrádku můžete mít i na balkóně či na terase.

Zahradník a autor úspěšných knih Joachim Mayer přehledně vysvětluje, jak si můžete vyvýšený záhon sami vybudovat, a to i třeba jen na terase či balkoně. Poradí, čím záhon naplnit a jak o něj pečovat, aby se v něm rostlinám dařilo. Dále podrobně popisuje, které rostliny a kdy vysazovat, nabízí nákresy s vhodnými kombinacemi a dává tipy na osvědčené vzorové záhony. Tak budete moct i na malém prostoru sklízet téměř po celý rok.

 

Jak na vyvýšené záhony

Snadné zahradničení se vzorovými záhony
Autor: Joachim Mayer
Přeložila: Jana Čeřenová

Počet stran: 128
Vazba: brožovaná
Formát: 170×240 mm
ISBN: 978-80-7670-077-2
Doporučená cena: 298 Kč

Knihu Jak na vyvýšené záhony vydalo nakladatelství Kazda.

 

Ukázka z knihy

Vyvýšený záhon můžete založit a naplnit ještě v předjaří, ovšem daleko lepší je udělat to na podzim. Vložený materiál částečně zetleje ještě dřív, než se malí zahradní pomocníčci uloží k zimnímu spánku, a obsah záhonu se tak už může o něco sesednout. Časně zjara to začne nanovo a díky tlení se výrazně zvýší teplota. Proto klidně můžete začít sázet o 2 až 3 týdny dříve než na záhoně na zemi. Dříve je možné také vysévat, ideálně až poté, co odezní nejintenzivnější teploty vyvolané tlením materiálu ve vyvýšeném záhoně a uvolňování živin.
Ale dejte si pozor na noční mrazíky, protože ty se nevyhýbají ani těmto záhonům: mějte proto pro raný výsev připravenou krycí textilii – anebo ještě lépe pařníkový nástavec. (str. 34)

Pokračujte v celé ukázce.

 

O autorovi

Joachim Mayer je vyučený zahradník a diplomovaný zemědělský inženýr, působí jako novinář a autor úspěšných knih o zahradničení. dále pro zájemce z řad laiků provozuje poradenství v oblasti zakládání zahrad a zahradnické praxe.

Zdroj informací: Kazda


Nakladatelství KAZDA přináší čtenářům výjimečné knihy o přírodě, udržitelnosti, netradičním cestování a umění. Filozofií nakladatelství je přinášet kvalitní české a zahraniční tituly, které zajímavým obsahem čtenáře vnitřně obohatí, podpoří jejich vztah k přírodě a přispějí k formování udržitelnější budoucnosti. V nabídce najdete populárně-naučné knihy pro všechny generace – od leporel přes příběhy inspirované přírodou, osudy zvířat i lidí, cestopisy, inspiromaty či atlasy, až po náročnější čtení od předních světových biologů, jakými jsou britský ornitolog Tim Birkhead nebo mykolog Merlin Sheldrake. Nejoblíbenějším autorem nakladatelství je známý německý lesník a ochránce přírody Peter Wohlleben. Knihy, které mají smysl v Nakladatelství KAZDA vychází od roku 2014.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeJak na vyvýšené záhony
Snadné zahradničení se vzorovými záhony

Mayer, Joachim

Kazda, 2022

Napsat komentář