Romantické dozvuky Valentýna

Tipy_Kavarna v Kodani audiokniha_Nelituju
Valentýn je za námi, ale proč si ho neprodloužit četbou veselých, dojemných a hlavně zamilovaných románů? Pro tuto příležitost pro vás máme příběh o přátelství, naději a snowboardingu. Kdo raději poslouchá, než čte, může zkusit audioknihu o lásce, štěstí a cestování…

Oblíbený humorný příběh o lásce, zahajující populární knižní sérii Julie Caplinové Romantické útěky, nyní vychází také v audio podobě, kterou načetla Veronika Lazorčáková. Užijte si zábavnou cestu do Dánska s audioknihou Kavárna v Kodani.

Kavárna v Kodani (audiokniha)

Autorka: Julie Caplinová
Přeložila: Jana Chartier
Čte: Veronika Lazorčáková

Počet stran: 11h 14m
Vazba: CD
ISBN: 859-404-924-110-1
Doporučená cena: 349 Kč

Audioknihu Kavárna v Kodani vydalo nakladatelství Cosmopolis.

Vtipný příběh o lásce, štěstí a cestování, který vás chytne od první stránky! Popadněte teplou deku, hrnek horké čokolády a začtěte se… Úspěšná manažerka Kate má přesně takový život, jaký si vysnila. Pracuje pro jednu z nejlepších PR agentur v rušném Londýně, je úspěšná, okouzlující a její přítel je tak… skvělý. Dokud jí tento skvělý přítel neukradne nápady, díky nimž je povýšen místo ní. Kate by ráda všem dokázala, že není tak mladá a nezkušená, jak si všichni myslí. Získat jako nového klienta velkého prodejce dánských bytových doplňků a nábytku je její šance. Protože práce je pro ni vším. Proto musí absolvovat cestu do Kodaně. Co se zprvu zdá jako otravný PR výlet pro hrstku ještě otravnějších novinářů, jehož jediným účelem je získání zakázky pro Kate, se nakonec změní v cestu, která všem účastníkům změní životy. Během poznávání krás Kodaně a dánského přístupu k životu poznávají novináři i Kate sami sebe. A nakonec se ukáže, že všichni získali mnohem víc než jen námět na články nebo pracovní příležitost.

 

Ukázka z knihy

I přes okázalé zařízení jsem se okolo sebe rozhlížela s potěšením. Dokázala jsem to. Pracuji pro Machin Agency – jednu z nejlepších londýnských PR agentur. Blížím se k další etapě ve své pětiletce. Na holku z Hemel Hempstead, které má být nejošklivějším městem ve Velké Británii, to není vůbec špatné. A dneska se zase posunu dál.
Slovo si vzal výkonný ředitel. O dvě vteřinky později dovnitř vklouzl Josh. Za chviličku už seděl v první řadě. Když procházel kolem mě, krátce se na mě podíval. Nedržela jsem mu místo a on nečekal, že to udělám. Domluvili jsme se, že nikdo v práci nemusí vědět, že Josh Delaney a Kate Sinclairová spolu chodí. Tím spíš, že oba pracujeme ve stejném týmu v zákaznickém oddělení agentury.
Ředitel Ed probíral jednu věc za druhou. Napjatě jsem čekala.
„A dále bych rád oznámil jedno nové povýšení.“
Trochu jsem se narovnala, rozpletla nohy a pokusila se tvářit zároveň pokorně a zasloužile. Už je to tady.
„Rád bych, abychom všichni společně pogratulovali Joshovi Delaneymu k jeho povýšení na pozici senior account director.“

 

Bestsellerová série ROMANTICKÉ ÚTĚKY

Všechny knížky Julie Caplinové spojuje milá a pohodová atmosféra známých měst, sympatické hrdinky a někdy méně sympatičtí hrdinové. I přes nesnáze, které naše hrdiny potkávají, přijdou všichni na to, že šálek kávy spraví náladu, dobrý dortík vykouzlí úsměv na rtech a lásku můžete najít i při šlehání krému do makronek. A právě tu kouzelnou schopnost propojit romantiku s vášní pro jídlo a vykreslit atmosféru místa oceňují všechny čtenářky, které si sérii Romantické útěky, zamilovaly.

Zdroj informací: nakladatelství Cosmopolis

 

Julie Caplinová

Julie Caplinová je závislá na cestování a dobrém jídle. Neustále se snaží vypátrat perfektní gin a je neuvěřitelně vybíravá, co se sklenic, toniku a ozdob týče. Mezi ochutnávkami ginu napsala svůj debutový román, který se odehrává v jednom z mnoha měst, jež během života poznala. Jako PR ředitelka se několik let potloukala po Evropě a brala nejlepší žurnalisty zabývající se jídlem a pitím na novinářské exkurze (takzvané služební cesty), aby ochutnali gastronomické pochoutky v nejrůznějších městech Itálie, Francii, Belgii, Španělsku, Kodani a Švýcarsku. Byla to náročná práce, ale někdo to dělat musel. A právě tyto exkurze se staly inspirací k napsání série Romantické útěkyKavárna v KodaniPekárna v BrooklynuCukrárna v PařížiPláž v ChorvatskuHotýlek na Islandu, Čajovna v Tokiu a Chata ve Švýcarsku. Přečtěte si také rozhovor s autorkou.

Zdroj informací: TZ nakladatelství

 

Nakladatelství Cosmopolis

cosmopolis_logoNakladatelství Cosmopolis vzniklo na jaře roku 2015 a je součástí zavedeného nakladatelského domu Grada. Logo značky v sobě zahrnuje hned několik významů: hřbety stojících knih, živoucí město a rytmus. Přináší tak svým čtenářům knihy z celého světa, zahraniční i českou beletrii všech žánrů, a současně drží prst na tepu doby. Pestrou skladbu žánrů (od detektivek a thrillerů přes humor až po čtení pro ženy) ilustruje také motto redakce: knihy všech barev.

————————————————

Nelituju je zasněžený příběh Lenky Sadílkové o strachu, přátelství, lásce ke snowboardu a možná i k jednomu povrchnímu frajírkovi…

Nelituju

Autorka: Lenka Sadílková

Počet stran: 144
Vazba: brožovaná
Formát: 130×200 mm
ISBN: 978-80-7650-507-0
Doporučená cena: 249 Kč

Knihu Nelituju vydalo nakladatelství Pointa.

Romantický příběh o lásce, strachu, přátelství i naději. Pro každého, kdo miluje zimu, snowboarding a příběhy, které chytí za srdce. Se snowboardem to Mia uměla pomalu dřív, než vůbec začala chodit. Její druhou vášní jsou knihy. Má jich tolik, že by je nedokázala přečíst za celý život. A že jí moc času nezbývá. Svízelné životní situace jí pomáhá překlenout kamarád Leo. Jediný člověk, kterého pustila pod svou neprodyšnou slupku. Pak se ale objeví Sebastian. Neomalený, povrchní, sprostý… s těma nejkrásnějšíma očima! Kvůli němu se začne zamotávat do svých pravidel i citů. Naučí ji právě on znovu žít a milovat?

 

Ukázka z knihy

Zabrzdila jsem, až odletěl sníh, posunula si lyžařské brýle na čelo a rozhlédla se. „Tohle nikdy neomrzí,“ povzdechla jsem si s pohledem na úpatí Alp. Nebe bylo jako vymetené, slunce svítilo už od rána a postupně nabíralo na síle. Jedna hora se tyčila nad druhou, jako by se předháněly, která je vyšší. Měla jsem pocit, že za nimi nic není. Že tam končí svět. To pode mnou bylo všechno – lidi čekající na lanovku nebo jen tak sedící u stolů s čaji a svařáky, pár chat a hotel. Jinak nic. Všichni byli tak malí a tak bezvýznamní. Tenhle pohled miluju. Je spojený s nadpozemským pocitem, že mám všechno pevně ve svých rukách.
Jezdím sem každý rok. Nikam jinam bych na zimní dovolenou ani nezavítala. Oblíbila jsem si to tu hned napoprvé. Pro jízdu na snowboardu je to tu ideální – široké sjezdovky, boží výhled, nikdo vás tu nezná a kolem… Jen příroda! Miluju sníh, led, zimu i mráz. (Zmrzlinu nevyjímaje.) Jenom si za svou láskou musím vždycky dojet. Doma se totiž žádný sníh neudrží déle než pár týdnů. (str. 2)

Přečtěte si celou ukázku.

 

O autorce

Lence Sadílkové je 24 let a je mámou tříletého syna. Úspěšně dokončila bakalářský obor porodní asistentka, ve kterém se našla – moc ji to baví a naplňuje. Její největší koníček (mimo péče o syna) jsou knihy. Jejich čtení, hodnocení a nyní i jejich psaní. Také se učí jezdit na snowboardu, který ji inspiroval k napsání této knihy. S nadšením se učí novým věcem a dělá jí radost, když si z nich něco odnáší do svého života.

Zdroj informací: nakladatelství Pointa

 

Nakladatelská služba Pointa

Nakladatelská služba Pointa přináší alternativu k tradičnímu publikování knih. Spojuje autory, redaktorky, korektory, grafičky, sazeče, ilustrátorky i markeťáky se čtenáři a čtenářkami. Spisovatelům a spisovatelkám umožňuje vybrat si tým, který bude na knize pracovat. Profíkům z branže zase příležitost podílet se na knihách, které jsou jejich srdci blízké, a spolupracovat s talentovanými kolegy a kolegyněmi napříč knižním světem. Čtenářům a čtenářkám pak kromě knih samotných Pointa přináší i možnost přispět k jejich vzniku.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Máte rádi romantické příběhy o lásce? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKavárna v Kodani (audiokniha)

Caplinová, Julie

Cosmopolis, 2021

zobrazit info o knizeNelituju

Sadílková, Lenka

Pointa, 2021

Napsat komentář