S knihou za zvířátky

S knihou za zviratky
Středeční knižní tipy budou opět patřit malým čtenářům. Tentokrát se společně vydáme do říše zvířat, kde o zajímavosti ani zábavu určitě nebude nouze.

Začneme leporelem, které v sobě snoubí nejenom zajímavé informace a krásné ilustrace, ale také ohleduplnost k přírodě. Především proto, že celá knížečka je vytištěna na recyklovaném papíru.

Leporelo Malá žabka naučí děti pozorovat, milovat a respektovat přírodu. Patří k inovativním leporelům od francouzské ilustrátorky Isabelle Simlerové a je vytištěno na 100% recyklovaném neběleném kartonu, proto se jedná ve všech ohledech o velmi přírodní knížky.

Kvá kvá. Slyšíte, jak si žabí sameček namlouvá samičku? Samička brzy naklade vajíčka, ze kterých se vylíhne pulec a postupně se promění v malou žabičku. Vydejte se na tuto fascinující cestu společně s ní!

Malá žabka

Autorky: Caroline Pellissier, Virginie Aladjidi
Přeložila: Blanka Carrier
Ilustrátorka: Isabelle Simler

Počet stran: 12
Vazba: skládaná
Formát: 160×160 mm
ISBN: 978-80-7670-057-4
Doporučená cena: 198 Kč

Knihu Malá žabka vydalo nakladatelství Kazda.

Ukázka z knihy

mala zabka2Mala_zabka_ukazka

Autorky a ilustrátorka

Caroline Pellissier, Virginie Aladjidi a ilustrátorka Blanka Carrier mají společně na svědomí už několik podobných knih pro děti. Především pro ty nejmenší, leporela jsou určena dětem do 1 roku. V loňském roce vyšly už knihy Malá vážka, Malý motýlek nebo Malá beruška. Ve spolupráci autorek, ovšem s jinou ilustrátorkou, vyšla v roce 2018 také Velká kniha zahradničení pro děti.

————————————————

Druhá kniha dnešního výběru nám také ukáže krásy přírody. Nebudou chybět ani skřítci, i když v hlavní roli tady budou především motýli.

Kniha ukrývá příběhy pro děti, dobrodružství pro všechny, velký kus přírody a také malé, ale statečné skřítky. A motýly.
Představte si opravdu hluboký les a rozkvetlou louku, jejíž tráva vám sahá klidně až po pás. Představte si sluneční paprsky lechtající vás na tváři a malující vám na nose pihy. Představte si, jak bosí kráčíte loukou a chladná půda mírní letní horkost. S každým dalším krokem vylétají z vysoké trávy motýli s křídly v barvě sluníčka a titěrní i trochu větší brouci s tvrdými krovkami se rozbíhají do všech stran. Zavřete oči a zaposlouchejte se do bzučení, které se nese nad loukou. Nadechněte se. Cítíte tu vůni vlhké hlíny, sladkého maliní a pylů všech těch modrých, fialových, bílých a žlutých květin?

Motýlí kniha

Autorka: Martina Macháčová
Ilustrátorka: Sofie Helfertová

Počet stran: 80
Vazba: vázaná
Formát: 210×210 mm
ISBN: 978-80-7364-130-6
Doporučená cena: 240 Kč

Knihu Motýlí kniha vydalo nakladatelství Barrister & Principal.

Ukázka z knihy

motylikniha1motylikniha2

O autorce

Martina Macháčová je česká autorka. Psaní ji provází životem, uklidňuje, uzdravuje a propojuje s vlastními dětmi. V roce 2019 vyšla její první kniha Sazínkové a Mračná země. Více informací a článků si můžete přečíst na blogu autorky s názvem Mé děti jsou v tom nevinně.

Zdroj informací: oficiální blog autorky

O ilustrátorce

Sofie Helfertová ilustrovala již mnoho knih, které u nás vyšly. V roce 2019 například kniha Na světě je krásně. V roce 2021 to byly knihy Sněhurka, Koblížek na vandru nebo O kohoutkovi a slepičce z pera české autorky Lenky Rožnovské.

————————————————

V poslední knize se dnes podíváme do zoo. I tady se samozřejmě potkáme se zvířátky, tentokrát si však užijeme především spoustu zábavy. Přece kdo to kdy viděl, aby šly žirafy do kina? Na stránkách této knihy čeká malé čtenáře spousta skvělých usměvavých dobrodružství.

Co by vám vyprávěla zvířata v zoo, kdybyste jim rozuměli? Přečtěte si jejich neuvěřitelné příběhy, kterými vás pobaví.

Promluvili jste si někdy se zvířaty v zoologické zahradě? Pokud ne, přicházíte o velkou legraci! Mají pro vás řadu neuvěřitelných příběhů, kterými vás rozveselí. Naštěstí se našel někdo, kdo jejich řeči rozumí. Přečtěte si o žirafí výpravě do kina, neposedném klokanovi, zamilovaném dikobrazovi nebo o podivném vztahu mezi ledním medvědem a kalendářem.

Zvířátka ze zoo

Autor: Václav Bárta
Ilustrátorka: Zuzana Dreadka Krutá

Počet stran: 80
Vazba: vázaná
Formát: 165×215 mm
ISBN: 978-80-271-3414-4
Doporučená cena: 219 Kč

Knihu Zvířátka ze zoo vydalo nakladatelství bambook.

Ukázka z knihy

zviratka ze zoo1zviratka ze zoo2

Celou ukázku z knihy si můžete prolistovat tady.

O autorovi

Václav Bárta se narodil 28. 9. 1937 a jeho synem je hudebník Václav Noid Bárta. Kromě psaní a skládání písniček se Václav Bárta starší dříve věnoval i režii. Spoluzakládal například jedinečný soubor Chorea Bohemica nebo připravoval programy pro řadu předních folklorních souborů. Postupně vydal Muzikantské pohádky nebo Uspávanky. Je také stálým přispěvatelem literárního měsíčníku Divoké víno a vydal dvě sbírky poezie. Václav Bárta starší založil a vede občanské sdružení History o.s., které podporuje dětské talenty. V tomto programu vyšlo už několik knížek s dětskými obrázky, na jejichž přípravě se podílely více jak dva tisíce malých malířů. Václav Bárta starší je nositelem ceny Grand prix za celoživotní dílo nadace Život umělce.

Zdroj informací: nakladatelství Bambook

O ilustrátorce

Zuzana Dreadka Krutá ilustrovala celou řadu dětských knih. Zmínit můžeme například knihu Dorotka na táboře (2019) nebo Strašidelný dům. Některé knihy s jejími ilustracemi vyšly i ve slovenštině.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Pokud vás a vaše malé čtenáře některá z námi vybraných knih zaujala, můžete nám o tom napsat v komentáři pod článkem.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMalá žabka

Pellissier, Caroline – Aladjidi, Virginie

Kazda, 2021

zobrazit info o knizeMotýlí kniha

Macháčová, Martina

Lukáš a syn, 2021

zobrazit info o knizeZvířátka ze zoo

Bárta, Václav

Grada, 2022

Napsat komentář