Středeční „První čtení“

prvni cteni(1)
Dnešní výběr přináší tři knihy určené zejména začínajícím čtenářům. Méně zdatným čtenářům pak mohou pomáhat rodiče. U tohoto čtení vás čeká nejedno dobrodružství, plno zážitků, nějaké to tajemství a určitě si užijete i kopec zábavy.

Začneme na zámku, a ne ledajakém. Na zámku v této knížce totiž bydlí strašidla a vede se jim tam dobře. Dokud ovšem nedorazí nový kastelán, který má se zámkem vlastní plány, do něhož ale strašidla nepatří.

Věděli jste, že každý hrad či zámek má svá tajemství?

Třeba na Růžovém zámku bydlí strašidla. A je jich tam hned několik. Procházejí se komnatami a temným sklepením, při úplňku tančí po střeše, hlídají tajné chodby a střeží poklad.

Na zámek ale přijde nový kastelán, který ho chce přestavět a přilákat davy turistů. A to znamená pro strašidla jediné – konec jejich klidu. Duchové a skřítci nemají rádi, když je někdo vyrušuje.
Podaří se jim překazit kastelánovy plány?

Pusťte se do čtení, čeká vás strašidelné dobrodružství.

Zámecká strašidla

Autorka a ilustrátorka: Iva Hoňková

Počet stran: 72
Vazba: vázaná
Formát: 168×222 mm
ISBN: 978-80-271-3347-5
Doporučená cena: 199 Kč

Knihu Zámecká strašidla vydalo nakladatelství bambook.

Ukázka z knihy

zamecka strasidla obrazekzamecka strasidla 2

Na ukázku se můžete podívat i sami.

O autorce

Ivana Hoňková je malířka, spisovatelka a ilustrátorka. Narodila se ve Studénce a tam také žije a kreativně tvoří. Od malička ráda kreslí. Miluje techniku všeho druhu, zajímá se o historii a ráda cestuje. Oblíbila si akvarelovou techniku malby, kterou také nejčastěji používá pro své obrazy a ilustrace. Od roku 2005 aktivně píše knih pro děti. V posledních letech jsou to především knihy o strojích (vlaky, letadla, nákladní auta), které si občas sama ilustruje. Na svém kontě má několik desítek knih a mezinárodních výstav. Můžeme zmínit třeba Čarodějnickou kuchařku pro děti (2011), Plnou parou do pohádky (2020) nebo Andělský herbář (2020). V roce 2018 získala cenu laureáta v mezinárodní soutěži v Sankt-Petěrburgu za vystavené akvarelové obrazy k tématu první světové války.

Zdroj informací: nakladatelství Grada

————————————————

A od strašidel zase zpátky k dětem. V další knížce se potkáme s Eliškou, která se zrovna se svojí rodinou stěhuje. Elišce sice říkají andílek, ale v našem příběhu se přesvědčíte o tom, že Elišce nechybí odvaha a umí být i pěkné kvítko.

Jmenuju se Eliška a je mi sedm. S rodiči a bráškou Toníčkem se stěhujeme do úplně cizího města. Jmenuje se Žitín. Mně se ale vůbec nelíbí. Zvyknu si v nové škole? Najdu si tam kamarády? A jaké tajemství skrývá náš nový dům? Vždyť rodiče jsou od první chvíle, kdy ho uviděli, jako očarovaní. Já na tu záhadu ale přijdu. Všichni říkají, že vypadám jako andílek. Žádný andílek ale nejsem. V tomhle příběhu se přesvědčíte, že odvaha mi rozhodně nechybí!

Eliška Andílek

Autorka: Pavlína Jurková
Ilustrovala: Eva Chlupíková

Počet stran: 116
Vazba: vázaná
Formát: 160×230 mm
ISBN: 978-80-88268-58-1
Doporučená cena: 298 Kč

Knihu Eliška Andílek vydalo nakladatelství 65. pole.

Ukázka na knihu

Eliska Andilek1Eliska Andilek2

O autorkách

Pavlína Jurková a Eva Chlupíková dělí své umělecké aktivity mezi divadlo, psaní knížek pro děti a dabing. I když nemůžou být více rozdílné, spojuje je láska k oboru, chuť podnikat a zkoušet nové věci. Před deseti lety založily úspěšné autorské divadlo Láryfáry, které se zaměřuje na interaktivní představení pro celé rodiny. Tady působí jako herečky a scenáristky. V roce 2018 jim vyšla první společně napsaná kniha Viktor a záhadná teta Bobina, která se během pár měsíců stala bestsellerem a vítězem čtenářské ankety SUK – čteme všichni 2018. Knížka Viktor a případ zmizelého psa (naše ukázka) je jejím volným pokračováním a autorky si nepřejí nic víc, než aby se dětem líbila tak jako knížka první. Anebo klidně ještě víc…

Zdroj informací: nakladatelství bambook

————————————————

Poslední knížka dnešního přehledu bude opět věnovaná školákům. A co potřebuje každý školák? Přece aktovku. Třeba takovou, se kterou se dá zažít spousta zábavy a nejedno dobrodružství.

Vyprávění o nerozlučném přátelství malé holčičky a její neobyčejné školní aktovky vás rozhodně pobaví.

Každá aktovka touží mít svého hodného školáka, který by ji nosil na zádech a choval se k ní hezky. Jak by taky ne. Aktovka z našeho příběhu takovou školačku má. Rozárka je tou nejmilejší holčičkou, jakou si jen mohla přát. Rády si spolu hrají, smějí se, zažívají různá dobrodružství a také skrývají jedno velké tajemství.

Dobrodružství školní aktovky

Autorka a ilustrátorka: Dagmar Medzvecová

Počet stran: 88
Vazba: vázaná
Formát: 170×248 mm
ISBN: 978-80-271-1298-2
Doporučená cena: 229 Kč

Knihu Dobrodružství školní aktovky vydalo nakladatelství bambook.

Ukázka z knihy

aktovka2aktovka1

Celou ukázku můžete najít tady.

O autorce

Dagmar Medzvecová je ilustrátorka, kreslířka, spisovatelka a máma dvou holčiček. Svoji tvorbu věnuje především dětem. Nechává štětce, pastelky a grafické pero utvářet fantaskní světy plné pohádkových postav, lesních víl, skřítků, zvířat a přírody. Narodila se v roce 1986 v malém městě Stod v západních Čechách a v současné době žije se svojí rodinou v Praze. Malování, kreslení a psaní ji baví od dětství – nevynechala snad jedinou výtvarnou soutěž. Přestože je jejím vzděláním knihovnictví a informatika (tomuto oboru se věnovala jak na střední, tak vysoké škole), po několika letech práce ve Studijní a vědecké knihovně Plzeňského kraje a následné práce v soukromém sektoru se vrátila ke své největší lásce – k pastelkám, štětcům a psacímu peru. Spojení knih a obrázků je pro ni tou nejhezčí možnou kombinací a inspirací jsou jí její dvě malé dcerky. Svými texty a obrázky pravidelně přispívá do dětského časopisu Dráček. Z předchozích knih můžeme zmínit Případ pro malé detektivky (2020, naše ukázka), Na výletě v raketě (2021) nebo knihu Pecivál domácí je hrdinou léta (2021).

Zdroj informací: nakladatelství Grada


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Kterou z knih byste pořídili svému prvňáčkovi? Napište nám v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeZámecká strašidla

Hoňková, Iva

bambook, 2021

zobrazit info o knizeEliška Andílek

Jurková, Pavlína

65. pole, 2021

zobrazit info o knizeDobrodružství školní aktovky

Medzvecová, Dagmar

bambook, 2021

Napsat komentář