Fantasy nejen pro mládež

Tipy_Veze Asperfellu_Kletba krkavcu_Ztracena Bila kniha
Dnes na vás čekají nebezpečné a vzrušující světy plné kouzel i odvážných hrdinů. Ztraťte se v magickém vězení, odvraťte hrůzy válek a zastavte příval démonů. Stačí jen otevřít brány své představivosti.

Život knihomolky Briony se obrátí vzhůru nohama, když najednou skončí v magickém vězení Asperfell. Ještě nikdo se odtud nevrátil. A Briony navíc musí dostat ven právoplatného dědice trůnu. Ten ale možná o záchranu vůbec nestojí. Poznejte nový fantasy svět v románu Věže Asperfellu od Jamie Thomasové.

Věže Asperfellu

Autorka: Jamie Thomas
Přeložila: Monika Pavlisová

Počet stran: 464
Vazba: vázaná
Formát: 156×212 mm
ISBN: 978-80-7588-303-2
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Věže Asperfellu vydalo nakladatelství Mystery Press.

Briony by ani ve snu nenapadlo, že se jednoho dne ocitne v magickém vězení zvaném Asperfell. Koneckonců nebyla ani mág, ani zločinec. Byla dcerou šlechtice, i když s prsty věčně umazanými od inkoustu a zablácenými šaty, protože buď seděla s nosem zabořeným v knize, nebo pobíhala po tajemných lesích jejich rodového sídla. Jakmile však projde portálem do Asperfellu, všechno je najednou jinak: její rodina, domov i bezpečí jsou pryč. Briony stojí na prahu světa zavržených mágů, šílenců, přízraků, temné magie a záhadných vzkazů pronášených pouze šeptem… Jedině tady ale může najít spásu pro trpící lid Tiralaenu. Z Asperfellu, odkud se ještě nikdo nikdy nevrátil, musí přivést právoplatného dědice královského trůnu. Co když ale zlomený princ o záchranu nestojí?

 

Ukázka z knihy

Z té noci, kdy byl zavražděn král, si pamatuju jen velmi málo.
Bylo mi tenkrát teprve osm a život za špičkou mého nosu mě absolutně nezajímal, ale na některé věci se prostě nezapomíná.
Z hlubokého, spokojeného spánku dítěte, které celý den šplhalo po trámech v západní věži, aby se schovalo před otravným učitelem, mě vytrhla starší sestra Livia. Moje nespokojené zamručení udusila dlaní a já v tiché ložnici zírala na její doširoka otevřené oči a rozcuchané vlasy, načež si přiložila prst na rty a teprve potom pomalu ruku z mé pusy stáhla. Pro Livii byla etiketa absolutně vším. To, že mě vzbudila takovýmto způsobem, muselo mít velmi naléhavý důvod.
„Dole jsou muži,“ zašeptala Livia bez dechu, zatímco já se snažila vymotat z přikrývky, která mi svazovala nohy. „Muži z Citadely.“
„Kolik je hodin?“ Temnota za oknem mi nic bližšího neprozradila. Mohla jsem usnout před hodinou, ale stejně tak mohlo být už k ránu. Pozdně podzimní noc si svá tajemství pečlivě střežila.
„Je chvilku po půlnoci.“

Přečtěte si celou ukázku.

 

O autorce

Vysokoškolské vzdělání získala Jamie Thomas na univerzitě v Montaně a konzervatoři v San Francisku, kde vystudovala operu. Stále vyučuje vokální techniky nebo si také občas sama zazpívá, i když nyní se věnuje především jazykovědě a genderové problematice ve středoškolských literárních osnovách. Je vášnivou milovnicí jak viktoriánských a gotických románů, tak poezie, epické fantasy, ale rovněž historických příběhů psaných především ženami. Do žánru young adult fantasy vstoupila cenami ověnčenou knihou Věže Asperfellu (2020), která spolu s pokračováním nazvaným Lesní království (2021) tvoří první dva díly plánované trilogie. Jamie Thomas žije ve městě Wenatchee ve státě Washington s manželem, dcerou, dvěma obrovskými psy a dvěma zlomyslnými kočkami. Zároveň pilně pracuje na třetím románu ze světa Asperfellu.

Zdroj informací: nakladatelství Mystery Press

————————————————

O tom, že i hrdinové mohou někdy propadnout strachu, vypráví dobrodružný příběh Kevina Hearnea Kletba krkavců. Daryck, Hanima a Koesha se snaží vnést naději do světa zmítaného válkou a utrpením. Podaří se jim to?

Kletba krkavců

Autor: Kevin Hearne
Přeložila: Veronika Volhejnová

Počet stran: 432
Vazba: vázaná
Formát: 160×230 mm
ISBN: 978-80-257-3550-3
Doporučená cena: 548 Kč

Knihu Kletba krkavců vydalo nakladatelství Argo.

Zemi zničené obřími útočníky, jak jsme ji poznali v prvním díle Útok obrů, svítá naděje na odplatu. Najde se ale dost hrdinů? A kdo to vlastně je – hrdina? Daryck měl svůj domov ve městě zničeném při nájezdu Kostních obrů. On a jeho skupina válečníků se teď touží pomstít za všechny milované, které ztratili. Hanima patří k nové generaci mágů s mimořádným nadáním – dokáže hovořit s fantastickými zvířaty. Když její dar začne představovat hrozbu pro současné vládce, postaví se do čela hnutí, které chce pomocí její magie poskytnout moc všem. Koesha je kapitánkou čistě ženské posádky lodi zkoumající nebezpečné a neznámé vody. Nehledá však pouze možnou cestu kolem světa – pátrá i po své sestře, která před dvěma lety zmizela na moři. Jenže tam, kde mapy končí, číhá něco mnohem nebezpečnějšího než bouře a mořské obludy! Tito tři, a zdaleka nejen oni, se pokusí přinést naději do světa zmítaného válkou. Ale i hrdinové mívají strach…

 

Ukázka z knihy

Neumím si představit, co by v jakémkoli shromáždění mohlo způsobit větší poprask než zpráva, že někde poblíž se skrývá zrádce. Napětí začne okamžitě praskat a vybuchovat jako čerstvá borová polena v ohništi. A kdyby náhodou bylo potřeba do ohně přiložit ještě víc, stačí dodat, že řečený zrádce je velmi pravděpodobně zodpovědný za smrt přátel a příbuzných shromážděných lidí. Po něčem takovém už jsou šance na poklidný večer prakticky nulové.
Prohlášení raelského barda, že s Kostními obry spolupracoval zrádce, dopadlo do davu, jako když na rozžhavenou pánvičku hodíte kus másla; syčelo, kouřilo a vztekle se roztékalo. Nešlo jen o samotný šok ze zrady; lidé se především snažili dát si nějak dohromady časovou posloupnost. Byli jsme teď v měsíci tání a on mluvil o událostech, k nimž došlo koncem minulého léta, což znamenalo, že pelenaut musel o zrádci vědět aspoň půl roku. (str. 13)

Přečtěte si celou ukázku.

 

O autorovi

Kevin Hearne v mladí přímo hltal superhrdinské komiksy a filmové Hvězdné války, na střední k tomu přibyla ještě rocková muzika, což vytvořilo přímo smrtící kombinaci s doživotními následky. Psaní se začal věnovat během studia pedagogiky, svůj první román však tehdy nedokončil. Mnoho následujících let strávil výukou středoškolské angličtiny a marnými pokusy stát se konečně spisovatelem. Snažil se o fantasy epos, uspěl však až rozvernou humornou fantasy o nesmrtelném druidovi a jeho věrném psu. Jeho cyklus Kroniky železného druida obsahuje devět románů a řadu kratších prací a je pokládán za jednu z nejlepších a nejzábavnějších městských fantasy současnosti. Otevřel mu dveře nejen do světa milovaných Hvězdných válek, do něhož s chutí sobě vlastní přispěl románem napsaným z pohledu samotného Luka Skywalkera, ale umožnil mu splnit si sen napsat rozsáhlý fantasy epos, v němž jen tak mimochodem nechá lidstvo téměř vyhladit zničující invazí obrů.

Zdroj informací: nakladatelství Argo

————————————————

Po Rudých svitcích magie přichází populární autorka Cassandra Clare s druhým dílem Nejstarších kleteb, románem Ztracená Bílá kniha. Pokud jste si oblíbili svět lovců stínů, neváhejte sáhnout ani po této volně navazující fantasy sérii pro mládež.

Ztracená Bílá kniha

Nejstarší kletby 2
Autorka: Cassandra Clare
Přeložil: Pavel Kaas

Počet stran: 416
Vazba: brožovaná
Formát: 130×210 mm
ISBN: 978-80-276-0280-3
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Ztracená Bílá kniha vydalo nakladatelství #BOOKLAB.

Magnus Bane a Alek Lightwood si žijí spokojeně. Alespoň do té doby, než se dva jejich staří známí vloupají jedné noci do Magnusova bytu a ukradnou mocnou Bílou knihu. Magnus s Alekem musí okamžitě všeho nechat a pronásledovat zloděje do Šanghaje. Tam je Magnus poraněn záhadnou magickou zbraní, jež mění samotnou podstatu jeho schopností. Naštěstí mají s sebou posily v podobě Clary, Jace, Isabely a Simona. V Šanghaji se dozvídají, že na ně číhá hrozba daleko zlověstnější než nějaká krádež. Magnusovy magické schopnosti ztrácejí stabilitu, a pokud se nepodaří zastavit příval démonů deroucí se do města, budou je možná muset pronásledovat až ke zdroji – do samotné říše mrtvých.

 

Ukázka z knihy

Ještě ani nesvítalo, když Magnus Bane s hlavou plnou pochmurných myšlenek vjel na nenápadnou mýtinu. V poslední době se v Idrisu objevoval zřídka – tolik lovců stínů pohromadě ho přece jen poněkud znervózňovalo – ale musel uznat, že Anděl vybral pro domov nefilim pěkné místo. Vysokohorský vzduch byl svěží, chladný a čistý, a borovice na svazích údolí se o sebe jakoby přátelsky otíraly korunami. Idris byl sice možná plný napětí, ponurosti a goticky strohé atmosféry, ale tato jeho část působila jako vystřižená z nějaké německé pohádky. Možná i proto si tu jeho přítel Ragnor Fell postavil svůj dům všem lovcům stínů navzdory.
Ragnor nebyl zrovna smíšek, ale jeho dům působil na první pohled přívětivě. Byla to nízká kamenná chalupa se strmou lomenicí a doškovou střechou. Magnus moc dobře věděl, že tu střechu sem Ragnor teleportoval z hospody v severním Yorkshiru, k naprostému zděšení tamních hostů. (str. 9)

Přečtěte si celou ukázku.

 

O autorce

Cassandra Clareová je autorkou či spoluautorkou mnoha oblíbených knih pro mládež, např. Paní půlnoci a Pán stínůKodex lovce stínů, série Magisterium, Baneovy kroniky a zejména fantasy řady Nástroje smrti. Narodila se americkým rodičům v Teheránu a dětství strávila na cestách, s kufry plnými klasických fantasy. Několik let pak pracovala jako novinářka v časopisech o celebritách, než se pustila do psaní románů a již s prvním dílem Nástrojů smrti si získala přízeň čtenářů. Její temně romantické i napínavé příběhy se od té doby staly kultem.

Zdroj informací: Kosmas


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Líbily se vám naše fantasy tipy nejen pro mládež? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeZtracená Bílá kniha
Nejstarší kletby 2

Clare, Cassandra

#BOOKLAB, 2021

zobrazit info o knizeKletba krkavců

Hearne, Kevin

Argo, 2021

zobrazit info o knizeVěže Asperfellu

Thomas, Jamie

Mystery Press, 2021

Napsat komentář