Život Magnuse Banea

baneovy-kroniky
Jaké to musí být, když jste nesmrtelní a celá desetiletí sledujete, jak kolem vás lidi přicházejí a odcházejí, zatímco vy pořád zůstáváte? Když sledujete celé generace rodin? Když bojujete po boku muže a za několik let pomáháte jeho praprapravnoučatům? Pojďte poznat životní příběh jednoho čaroděje…

Čaroděj Magnus Bane to nemá v životě lehké, protože bývá často nucen řešit problémy druhých. Jeho život je dlouhý, výčet jeho lásek ještě delší. A Magnus má dar, jak být v pravý čas na správném (někdy i na nesprávném) místě. Francouzská revoluce, prohibice v Americe nebo první velká bitva mezi Valentinem a newyorským Institutem… to všechno zažil na vlastní kůži. Za tu spoustu let se toho nasbíralo tolik, že to nikdy nestihne odvyprávět a nikdo by mu to ani neuvěřil. Ale těchto jedenáct povídek vrhá alespoň trochu světla na tuto mnohdy nevyzpytatelnou postavu. Sám Magnus ovšem nejspíš proklíná toho, kdo je vypustil do světa…

Baneovy kroniky

Povídky ze světa lovců stínů k sériím Nástroje smrti a Pekelné stroje
Autoři: Cassandra Clare, S. R. Brennan, M. Johnson
Přeložil: Pavel Kaas

Počet stran: 456
Vazba: brožovaná
Formát: 130×210 mm
ISBN: 978-80-276-0194-3
Doporučená cena: 349 Kč

 

Knihu Baneovy kroniky vydalo nakladatelství #BOOKLAB.

 

Ukázka z knihy

Po snídani, která představovala u Ragnora pět drinků a u Magnuse sedmnáct, vzal Magnus Ragnora na prohlídku Limy, od zlaté, zvlněné a bohatě zdobené fasády arcibiskupského paláce až po pestrobarevné budovy kolem náměstí s jejich všudypřítomnými , důmyslně dekorovanými balkóny, kde kdysi Španělé popravovali zločince.

„Napadlo mě, že by bylo hezké začít hlavním městem. Kromě toho už jsem tu byl,“ řekl Magnus. „Je tomu asi tak padesát let. Báječně jsem se tu bavil, když pominu to zemětřesení, které málem pohltilo celé město.“

„Tys měl s tím zemětřesením něco společného?“

„Ragnore,“ pokáral Magnus svého přítele, „nemůžeš na mě svádět každou nepatrnou přírodní katastrofu, která se kde semele!“ (str. 15)

***

 Poprvé začal Magnus své magické schopnosti oceňovat, když mu ještě nebylo ani dvacet let. Tehdy ještě rostl, ještě nebyl zafixován v čase jako vážka chycená do jantaru, duhově zářící a věčná, ale navždy ztuhlá a uvězněná v zlatavém záblesku jednoho jediného okamžiku. Když dorůstal do své současné podoby a jeho tvář a tělo se každým dnem nepatrně měnily, byl o něco blíže člověku, než byl nyní.

Nebylo ale možné přiznat zákazníkovi, jenž očekával zkušeného a věkovitého čaroděje, že ještě nejste ani plně dorostlí. Magnus proto ohledně svého věku začal lhát už zamlada a nikdy se toho návyku nezbavil.

Občas se dostával do poněkud choulostivých situací, když zapomněl, komu co nalhal. Kdysi se ho někdo zeptal, jaký byl Julius Caesar. Magnus ze sebe až po neúnosně dlouhém civění vypravil: „Ne zrovna čahoun?“ (str. 27)

Pokračujte v ukázce.

 

O autorech

Cassandra Clare je autorka úspěšných urban fantasy ság (Nástroje smrti, Pekelné stroje a další), které si podmanily statisíce čtenářů, se narodila americkým rodičům v Teheránu a dětství strávila na cestách, s kufry plnými klasických fantasy. Několik let pak pracovala jako novinářka v časopisech o celebritách, než se pustila do psaní románů a již s prvním dílem Nástrojů smrti si získala přízeň čtenářů. Její temně romantické i napínavé příběhy se od té doby staly kultem.

Zdroj informací: Kosmas

Maureen Johnsonová je dle New York Times a USA Today jednou z nejprodávanějších autorek YA románů, mezi které patří například 13 Little Blue Envelopes, Suite Scarlett, Jméno hvězdy a Křiváci. Spolupracovala s Johnem Greenem na knize Sněží, sněží a spolu s Cassandrou Clare se podílela na několika knihách ze světa Shadowhunters. Její práce se objevily v publikacích jako je New York Times, Buzzfeed a The Guardian. Působila jako pomocná scénáristka pro EA Games. Má magisterský titul v oboru psaní na Columbia University a žije v New Yorku.

Zdroj informací: maureenjohnsonbooks.com (přeloženo)

Sarah Rees Brennan je autorkou trilogie Znamení démona a série Lynburn Legacy, která začíná knihou Tajemství Lynburnů – romantickou gotickou záhadou o dívce jménem Kami Glass, která zjistí, že její imaginární přítel je skutečným chlapcem. Za svou poslední standalone knihu In Other Lands, jejímž hlavním hrdinou je ten nejotravnější šprt, který kdy spadl do kouzelné země, byla finalistkou ceny Lodestar a Mythopoeic.

Zdroj informací: sarahreesbrennan.com (přeloženo)


Značka #booklab se zaměřuje na literaturu v žánrech young adult a new adult. V edičním plánu se objevuje široká nabídka současné překladové tvorby, od romantických příběhů po dystopické romány a fantasy.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeBaneovy kroniky
Povídky ze světa lovců stínů k sériím Nástroje smrti a Pekelné stroje

Clare, Cassandra - Rees Brennan, Sarah - Johnson, Maureen

#BOOKLAB, 2021

Napsat komentář