Učíme se z knih

skola
Zajímavé poznatky lze získat nejen ve škole, ale i z knih. Menší čtenáři procestují s panenkou Sárou Budapešť a školáci poznají díky zábavnému luštění okolní státy. Také získají možnost nahlédnout pod pokličku velkochovů a osvojit si anglickou slovní zásobu.

Oblíbená série minimiki se rozrostla o další díl! Tentokrát bude panenka Sára a její dvě kamarádky cestovat po Budapešti a odhalovat krásy maďarské metropole. Nechybí zajímavé informace a spousta samolepek.

Objevuj se Sárou krásy Budapešti! Doplň známá budapešťská zákoutí o postavičky, stánky s místními specialitami a další detaily – máš na to 250 samolepek!
Oblíbená série minimiki přichází s další novinkou v podobě zábavné samolepkové knížky, v níž budou děti společně s panenkou Sárou a jejími kamarádkami Judit a Máriou objevovat nejznámější kouty maďarské metropole Budapešti. Známé budapešťské scenerie mohou doplňovat spoustou krásných samolepek podle vlastní fantazie a v knížce najdou také mnoho zajímavých informací o tamních památkách, známých místech, ale také třeba o vyhlášených specialitách maďarské kuchyně.

Sára & Budapešť

Město plné samolepek
Autorka: Ema Potužníková
Ilustrátorka: Lucie Jenčíková
Počet stran: 18
Vazba: sešit
Formát: 240×310 mm
ISBN: 978-80-88344-48-3
Doporučená cena: 149 Kč

Knihu Sára & Budapešť vydalo nakladatelství Ella&Max.

————————————————

Hlavní hrdina Jirka Čech se dozvěděl o své domovině už hodně informací a teď nastal čas lépe poznat i okolní státy. V tom mu pomohou jeho kamarádi ze sousedních států, kteří se ujmou role Jirkova průvodce. Součástí knihy je i luštění a dokreslování.

Další z populárních sešitů autorky Ivy Novákové. Pracovní listy svojí koncepcí volně navazují na sešit Poznej s námi Česko a snaží se hravou formou seznámit děti s našimi sousedy. Hlavní hrdina Jirka Čech, kterého už děti znají, má mezi našimi sousedy své kamarády. Ti se stávají průvodci nejen Jirkovi, ale především všem čtenářům a luštitelům. Představují jim svoje státní symboly, hlavní město, jazyk, kraje, památky, přírodu, turistická lákadla, zvyky.
Získané znalosti si děti procvičují formou zábavného luštění, doplňování a dokreslování.
Pracovní sešit je určen žákům od 8 let.

Ukázka z knihy

Poznej s nami sousedni staty

Poznej s námi sousední státy

Zábavné doplňovačky pro malé školáky
Autorka: Iva Nováková

Počet stran: 64
Vazba: brožovaná
Formát: 204×292 mm
ISBN: 978-80-262-1787-9
Doporučená cena: 159 Kč

 

Knihu Poznej s námi sousední státy vydalo nakladatelství Portál, kde najdete další ukázky.

O autorce

Iva Nováková je absolventka střední odborné školy výtvarné, zaměřuje se na tvorbu pro děti. Je autorkou zábavných a didaktických doplňovaček, hádanek, omalovánek a vystřihovánek. V Portále vyšly mj. její knihy Zábavný pravopis, Víš, co čteš?Čtu a vím o čemPočítej a lušti a Anglicko-české doplňovačky, První čtení s počítáním či Poznej s námi Česko.

Zdroj informací: nakladatelství Portál

————————————————

Nechte děti nahlédnout do života hospodářských zvířat, která žijí ve velkochovech. Autorka bez cenzury a hodnocení přiblíží zdejší životní podmínky a ukáže rozdíly panující mezi velkochovy a ekologickými farmami.

Bohatě ilustrovaná knížka představuje dětem skutečný život hospodářských zvířat, která nemají to štěstí a nežijí na ekologické farmě či na statku.
Jak se dnes žije hospodářským zvířatům ve velkochovech, na rozdíl od zvířat chovaných tradičně na statcích, ekologických farmách a zemědělských usedlostech? Toto téma přibližuje bez cenzury bohatě ilustrovaná kniha pro děti od sedmi let. Ale není to čtení o životě šťastných prasátek na zelené louce. Je o tom, jak dnes opravdu žijí hospodářská zvířata chovaná ve velkochovech, jako „surovina“ pro výrobu jídla.
Nahlédněte do současného způsobu chovu prasat, skotu, drůbeže a dalších druhů hospodářských zvířat. Tato knížka dětem věcně, bez hodnocení a se znalostí oboru ukáže rozdíly mezi velkochovy a ekologickým přístupem k chovu na farmách. Zároveň poukazuje na to, jak životní podmínky zvířat souvisí s tím, jaké jídlo si každý z nás kupuje a servíruje na talíř.
Možná trochu neobvyklé téma pro děti, ale velmi aktuální.

Ukázka z knihy

hospodarska-zvirata

Prolistuje si další ukázky.

Skutečný život hospodářských zvířat

O životě hospodářských zvířat bez cenzury
Autorka a ilustrátorka: Lena Zeise
Přeložila: Lenka Pučalíková

Počet stran: 40
Vazba: vázaná
Formát: 218×280 mm
ISBN: 978-80-7670-031-4
Doporučená cena: 298 Kč

Knihu Skutečný život hospodářských zvířat vydalo nakladatelství Kazda.

O autorce

Lena Zeise (* 1992) vystudovala design a ilustrátorství v Münster School of Design. Od ukončení magisterského studia žije a pracuje jako ilustrátorka, návrhářka a autorka knih v Münsteru. Věnuje se především tvorbě dětských naučných knih a specializuje se na fotorealistické kresby zvířat s naučnými popisy.

Zdroj informací: nakladatelství Kazda

————————————————

Rozšíření slovní zásoby může být zábava! O tom se přesvědčíte díky následující knize obsahující 1 000 nejdůležitějších anglických slovíček. Doprovází je zdařilé ilustrace a poutavé příběhy.

Tato obrázková knížka naučí vaše děti nejpoužívanější anglická slova nejen díky tematicky řazeným ilustracím, ale také díky přehlednosti a milé hravosti. Na každé stránce najdete množství věcí a činností, které pomohou dětem rozšířit slovní zásobu: zvířata v přírodě i na farmě, různé druhy lidské činnosti, barvy, tvary a čísla.
Kniha obsahuje poutavé příběhy, které malé čtenáře motivují k sestavení příběhů s jiným koncem, a tak rozvíjí jejich fantazii. Je vhodná nejen pro děti, které už číst umí, ale i pro ty, které se teprve číst učí.

Ukázka z knihy

1000 nejdulezitejsich anglickych slovicek

1000 nejdůležitějších anglických slovíček

Autorka: Dawn Sirettová

Počet stran: 64
Vazba: vázaná
Formát: 220×280 mm
ISBN: 978-80-276-0203-2
Doporučená cena: 199 Kč

 

Knihu 1000 nejdůležitějších anglických slovíček vydalo nakladatelství Slovart, kde jsou k dispozici další ukázky.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSára & Budapešť
Město plné samolepek

EllaaMax, 2021

zobrazit info o knizePoznej s námi sousední státy
Zábavné doplňovačky pro malé školáky

Nováková, Iva

Portál, 2021

zobrazit info o knizeSkutečný život hospodářských zvířat
O životě hospodářských zvířat bez cenzury

Zeise, Lena

Kazda, 2021

zobrazit info o knize1000 nejdůležitějších anglických slovíček

Sirettová, Dawn

Slovart, 2021

Napsat komentář