Máj – lásky čas

Maj_tipy
V dnešních tipech, čerstvě provoněných májem, přinášíme samozřejmě romány o lásce v nejrůznějších podobách. Nabídneme vám dojemnou romantiku pro ženy, završení erotické série i soubor zajímavých článků o sexu.

Romantický příběh určený zejména ženám přináší ve své knížce Knihkupectví ztrát a nálezů spisovatelka Susan Wiggsová. Přečtěte si o trápeních mladé Natalie, která díky krámku s knihami nečekaně nalezne naději.

Knihkupectví ztrát a nálezů

Autorka: Susan Wiggsová
Přeložila: Hana Catalano

Počet stran: 368
Vazba: vázaná
Formát: 130×207 mm
ISBN: 978-80-7625-151-9
Doporučená cena: 389 Kč

Knihu Knihkupectví ztrát a nálezů vydalo nakladatelství Metafora.

Když se Natalie Harperová v důsledku tragické události zároveň stane majitelkou dluhy zatíženého sanfranciského knihkupectví a začne pečovat o svého dědečka, který má problémy se zhoršující se pamětí, nemusí se dlouho rozhodovat, co dostane přednost. Její plán knihkupectví prodat, aby měla z čeho hradit péči o dědečka, jí však neprojde. Nejenže dědeček prožil celý život v domě, v němž se obchod nachází, ale je také jeho jediným právoplatným majitelem – a prodat jej odmítá. Natalii tak nezbývá než opustit slibnou kariéru, přestěhovat se do bytu v historické budově a provoz krámku neochotně převzít. Brzy však zjišťuje, že jí knihy poskytují vítanou úlevu v nesmírném žalu, a její život se začne pomalu obracet k lepšímu. Najímá bývalého mariňáka Peache Gallaghera, aby v domě provedl potřebné opravy, a seznamuje se s jeho dcerou Dorothy, která knihkupectví pravidelně navštěvuje a společně s Natalií si čte. Díky Dorothy se nakonec seznámí s Trevorem Dashwoodem, slavným a pohledným spisovatelem. K Nataliinu překvapení se neslavný začátek obrátí v nečekanou cestu objevů a poznávání pravdy o rodině, budoucnosti i srdci. Dokáže začít novou kapitolu svého života?

 

Ohlasy

Kniha, kterou si užijí příznivci literatury pro ženy, žhavé romantiky a románů Nory Robertsové a Kristin Hannahové.

Library Journal

Báječné rozkrývání minulosti, budoucnosti a toho, co znamená být tady a teď. Plné lásky ke slovům, lásky k rodině a romantiky. Knihkupectví ztrát a nálezů je hřejivý drahokam, který uspokojí a pobaví všechny čtenáře. Nádhera!

Garth Stein, bestsellerový autor románu Umění závodit v dešti

Tak vřelý a hluboce uspokojivý příběh! Číst jej je jako cítit letní slunce po dlouhé zimě.

Erica Bauermeisterová, autorka románu Škola milostných chutí

Něžný milostný příběh pro všechny, kdo hledají lásku uprostřed osobní, rodinné nebo finanční krize.

Kirkus Reviews

Okouzlující příběh o tom, že všechno zlé je k něčemu dobré.

People

Vynikající příběh, rezonující na více úrovních. Bohatá různorodost zúčastněných postav maluje živý obraz San Franciska. Hrdinové provází čtenáře strhujícím dějem podpořeným prvky poutavé historické záhady v rámci moderního příběhu.

Shelf Awareness

 

O autorce

Susan Wiggsová je autorkou mnoha romantických příběhů, které ocení zejména ženy. Patří mezi ně např. knihy Ledová královna, Léto na Vrbovém jezeře, Diamantový sníh či Hotel pro mou lásku.

————————————————

Božské začátky představují příjemné zakončení žhavého příběhu Chloe Millsové a jejího milovaného „bastarda“ Bennetta Ryana. A jak jinak uzavřít populární erotickou sérii od Christiny Laurenové než dlouho očekávanou svatbou?

Božské začátky

Autorka: Christina Laurenová
Přeložil: Jan Sládek

Počet stran: 256
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7565-840-1
Doporučená cena: 298 Kč

Knihu Božské začátky vydalo nakladatelství Jota.

Poslední kniha „božské série“. A bude svatba? Božský bastard a božská potvora během svého vášnivého vztahu zažili řadu vzrušujících okamžiků. Nyní je čeká další zásadní krok – svatba století! Chloe Millsová a Bennett Ryan se nemohou dočkat, až konečně uslyší svatební zvony. Chloe se ztrácí v posledních přípravách a vážně zvažuje, zda by se vše nedalo vyřešit snadněji v Las Vegas, zatímco Bennett skládá dočasný slib zdrženlivosti, protože nechce, aby ho před svatbou „rozptylovalo“ Chloino božské tělo. Napětí ve vztahu s pobouřenou a vzdorující Chloe stoupá a nepomáhají ani příbuzní a přátelé, kteří vnáší do už tak složité situace jen chaos a zmatek. Vášnivý vztah se blíží k vyvrcholení a nikdo netuší, zda se Chloe a Bennett dokážou minovým polem odpíraného sexu propracovat až k oltáři. Podaří se jim projít nástrahami, které jim do cesty staví osud a jejich přátelé, a současně si uchovat to, co je dělí a současně pevně spojuje? Božské začátky jsou poslední částí „božské série“ a kromě odpovědi na tu nejdůležitější otázku nabízí ochutnávku toho, na co se můžeme od obou autorek těšit v budoucnu. Sehraná dvojice autorek čtenářům opět nabízí to, co tak skvěle ovládá. Dobře odměřenou dávku romantiky, humoru a sexu, zábavný příběh propojený řadou půvabných epizod, vtipných dialogů a především odvážně popisných erotických scén, které často zaberou i několik stran, ale ani na okamžik nenudí.

 

Ukázka z knihy

„Tohle mě nejspíš zabije,“ sykla jsem a odsunula svůj díl práce. Bennett se na mě ani nepodíval, takže jsem dodala: „I říznutí papírem může být nebezpečné.“
Tentokrát jsem z něj vyloudila alespoň prchavý úsměv. Ale bylo mi jasné, že i když pracujeme už celou hodinu, Bennett je stále v časové zóně příprav na svatbu a bude pokračovat jako robot, dokud ta nekonečná hromada kartiček, kterou má před sebou, nezmizí. Náš běžně dokonale uklizený jídelní stůl byl posetý zelenomodrými svatebními pozvánkami. Bennett seděl na druhé straně, pečlivě překládal pozvánky napůl a přemisťoval je na hromádku. Hotové.
Byl to jednoduchý postup:
Přeložit, přesunout.
Přeložit, přesunout. (str. 7)

Přečtěte si celou ukázku.

 

O autorkách

Christina Laurenová je pseudonymem dvou nejlepších kamarádek (spřízněných duší / skoro-dvojčat) a spolupracovnic Christiny Hobbsové a Lauren Billingsové. Autorky píší jak fikci pro mladistvé, tak pro dospělé, už spolu vytvořily čtrnáct The New York Times bestsellerů. Jejich knihy jsou přeloženy do více než 31 jazyků. Jejich prvním dílem vydaným pod tímto uměleckým jménem byl Božský bastard a šlo o přepracování mimořádně úspěšné fankfikce Christiny Hobbsové The Office (přes dva miliony stažení na internetu). Postupně vznikla celá „Božská“ série, zahrnující tituly Božský cizinecBožský hráčBožský milenec a Božský. Úspěchy slaví také s „Vášnivou“ sérií knih – Vášnivý lhářVášnivý svůdníkVášnivý sprosťák a Vášnivý hříšník. Přestože od sebe autorky odděluje celá Nevada, povídají si spolu i několikrát denně a shodnou se na tom, že Ruby Pumps je nejlepší barva laku na nehty všech dob, a kdyby mohly, proseděly by celý den na molu v San Clementu a pozorovaly oceán. Více na www.christinalaurenbooks.com. Český Fan web Christiny Laurenové – http://beautifulbastard.rafejnet.cz/

Zdroj informací: nakladatelství Jota

————————————————

Nejrůznější zajímavosti a témata z oblasti sexuality přináší soubor článků Benjamina Kurase s názvem Sex nás všechny přežije. Dozvíte se tu nejen odpovědi na choulostivé otázky, ale také se pobavíte.

Sex nás všechny přežije

Autor: Benjamin Kuras

Počet stran: 176
Vazba: brožovaná
Formát: 116×200 mm
ISBN: 978-80-7645-181-0
Doporučená cena: 248 Kč

Knihu Sex nás všechny přežije vydalo nakladatelství Dauphin.

Soubor článků původně psaných pro Playboy. Rozkoš chvilková, pozice směšná, výdaje proklaté, podle lorda Chestertona. Balitba internetem, se všemi trapnostmi. Sex telefonický. Sex podle českých pohádek. Sex bezpečný a nebezpečný. Sex s náhubkem. Neukojené chtíče. Kovidové líbání může být smrtelné. Bod G: je či není? – a je-li, jak se hledá a co dělá? Toxická maskulinita a toxická femininita. Sex seniorský jako kulečník. A víc.

 

Ukázka z knihy

Sex nás všechny přežije, říkával hollywoodský producent Sam Goldwyn. Možná to myslel jinak nebo obrazně, ale pro nás by to mohlo znamenat, že sex se dá pěstovat do smrti a ještě o jedno setrvačné šuknutí i pár vteřin po smrti infarktem – a umřít při sexu je ta nejlepší smrt. Teda pro toho, kdo umřel. Pro toho druhého, který to přežil, už to tak zábavné být nemusí. Každopádně tu po nás, tedy homo sapiens sapiens, zůstanou Goldwynovy filmy, v nichž by toho sexu bylo víc, kdyby tehdejší Hollywood nebyl tak upejpavý.
Akorát se na ně nebude mít kdo dívat, protože my brzo vymřeme, napřed zrušením porodnosti, pak zrušením sexuality, protože budeme mít strach na ženu promluvit, aby nás neudala za obtěžování s úmyslem znásilnění. (str. 7)

 

O autorovi

Benjamin Kuras (*1944), Zlíňák, vzděláním (od školky do absolutoria anglistiky) Olomoučák, větší částí pracovního života Londýňan, v posledních letech na částečný úvazek Pražák. Řemeslem je spisovatel, dramatik, novinář, esejista, překladatel. Jeho hry inscenovala malá divadla v Londýně a Německu, vysílala radia BBC, stanice německé, italské, švýcarské, rakouské a české. Od roku 1990 jeho články z Londýna kořenily světovou tématikou česká periodika jako Respekt, Xantypa, Lidovky, MFDnes, Reflex. V současné době jej pravidelně nacházíte v Playboyi, na internetu v Neviditelném psu. S přístupem „4P“ (pobavit, poučit a přimět k přemýšlení) Kuras do svých knih začleňuje širokou škálu témat, které se už dají klasifikovat do tří hlavních kategorií:

  1. Historie, filosofie, náboženství: Češi na vlásku, Jak přežít padouchy, Nebýt Golema, Zakázané ovoce vědění, Žít všemi údy, Bláhové snění o světě bez padouchů.
  2. Sex: Tao sexu, Ciao sexu, Mao sexu, K.O. sexu.
  3. Civilizační krize: Soumrak bílého muže, Jak zabít civilizaci, Poslední naděje civilizace, Zpráva o stavu civilizace, Pohřbívání svobody.

Zdroj informací: nakladatelství Dauphin


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Líbily se vám naše májové tipy o lásce? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKnihkupectví ztrát a nálezů

Wiggsová, Susan

Metafora, 2021

zobrazit info o knizeBožské začátky

Laurenová, Christina

Jota, 2021

zobrazit info o knizeSex nás všechny přežije

Kuras, Benjamin

Dauphin, 2021

Napsat komentář