Průvodci na vaše cesty

zazitkove-cestovani
Ačkoliv současná doba cestování nepřeje, existují tituly, které otevírají bránu do světa přímo ve vašich domovech. Probádejte s nimi nejrůznější místa a nechte se inspirovat. kam zavítat, až to bude jen trochu možné.

Netradičními místy napříč zeměkoulí vás provede Sarah Baxterová. A budou to místa s bohatou, avšak pozapomenutou minulostí, tajemné svatyně i kouty, kam se jednoduše v suchu a pohodlí jen tak někdo nedostane.

Skrytá místa světa

Působivý a nádherně ilustrovaný průvodce cestovatelky a novinářky Sarah Baxterové vás rázem přenese na místa obestřená tajemstvím. Všechna skrývají opravdový lidský příběh – od tajných svatyní a dávno zapomenutých měst po odlehlé idylické kouty, kam se musí návštěvníci trmácet, vyšplhat po skalách či přebrodit řeku, jen aby je spatřili.
Sejděte z prošlapaných cest a stranou pozornosti davů objevte skrytá místa světa. Proklouzněte branou do mayského podsvětí, potápějte se k japonské Atlantidě nebo se projděte opuštěnou anglickou vesnicí, kde se zastavil čas.

Autorka: Sarah Baxterová
Přeložila: Sylva Ficová

Počet stran: 144
Vazba: vázaná
Formát: 140×210 mm
ISBN: 978-80-88268-44-4
Doporučená cena: 348 Kč

Knihu Skrytá místa světa vydalo nakladatelství 65. pole.

Ukázka z knihy

Ukazka-z-knihy-Skryta-mista-sveta

Prohlédněte si další ukázky.

O autorce

Sarah Baxterová vyrůstala v anglickém Norfolku a dnes žije v Bathu. Díky své vášni pro cestování a pobyt pod širým nebem projela Asii, Austrálii, Nový Zéland a Spojené státy, a nakonec se rozhodla pro kariéru spisovatelky. Více než deset let působila jako redaktorka časopisu Wanderlust, bible nezávisle smýšlejících cestovatelů, a o cestování psala pro celou škálu různých dalších publikací, včetně deníků The Guardian, The Telegraph a The Independent. Přispěla do více než desítky průvodců Lonely Planet a je autorkou knih A History of the World in 500 Walks (Dějiny světa v 500 vycházkách), A History of the World in 500 Railway Journeys (Dějiny světa v 500 cestách po železnici) a kromě dnes představené i knihy Posvátná místa světa.

Zdroj informací: 65. pole

————————————————

Další kniha nám ukáže zajímavá místa naší domoviny. Víte, kde se narodily takové osobnosti, jakými byli například Mikoláš Aleš či Jaroslav Foglar? Tipli byste si, jak vypadá rodný dům Josefa Lady? Vydejte se společně s Radkem Laudinem na výlet a zjistěte to.

Rodné domy slavných

Navštivte více než 50 míst narození slavných českých herců, zpěváků, spisovatelů, malířů, vynálezců a dalších významných osobností naší historie. Víte, kde se narodil herec Vladimír Menšík? Na jaké zahradě si jako malý hrál spisovatel Jaroslav Foglar? Nebo jestli rodný dům Josefa Lady je ve skutečnosti tak nádherně pohádkový jako v jeho kresbách?
Knížka je skvělým průvodcem s tipy na krásné a pohodové rodinné výlety.

Autor: Radek Laudin

Počet stran: 208
Vazba: vázaná
Formát: 168×241 mm
ISBN: 978-80-271-1371-2
Doporučená cena: 329 Kč

Knihu Rodné domy slavných vydalo nakladatelství Grada.

Ukázka z knihy

Ukazka-z-knihy-Rodne-domy-slavnych

Prolistujte si celou ukázku.

O autorovi

Radek Laudin (*1969) vyrůstal v Opatově na Třebíčsku, nyní pracuje v Jihlavě jako redaktor a editor v redakci MF DNES na Vysočině. Je autorem cestopisů:
Nejznámější filmová místa – křížem krážem po Česku,
Nejkrásnější filmová místa – křížem krážem po Česku,
Nejznámější pohádková místa křížem krážem po Česku,
Křížem krážem po stopách Járy Cimrmana,
Památná místa Járy Cimrmana.

Zdroj informací: Kosmas

————————————————

Milovníky zlatavého moku, tekuté vinné révy či dalších alkoholických neřestí by mohla oslovit následující publikace. Praha ožralá pojednává o pražských podnicích, hospůdkách, vinárnách a barech minulosti i současnosti a neopomíná zmínit ani jejich slavné štamgasty.

Praha ožralá

Obsáhlá kniha provádí čtenáře po hospodách a vinárnách staré i novější Prahy a přináší obrazy ze života i z literatury. Kdo, kdy, kde, co, s kým – a proč. Vycházka od pozdně středověké Jedové chýše, kde se za časů Egona Kische tančilo s mrtvolou, přes hospodu U Ježíška, v níž úřadoval Jan Neruda, až k dejvické nádražce, kde se při pivu holduje Miloši Frýbovi. Kniha je bohatě ilustrována z dobových pramenů i nejnovějšími fotografiemi.

Autoři: Radim Kopáč, Petr Stančík

Počet stran: 400
Vazba: brožovaná
Formát: 130×200 mm
ISBN: 978-80-200-3179-2
Doporučená cena: 450 Kč

Knihu Praha ožralá vydalo nakladatelství Academia.

Ukázka z knihy

Ukazka-z-knihy-Praha-ozrala

Přečtěte si více o Jedové chýši.

O autorech

Radim Kopáč je český literární a výtvarný kritik, publicista, editor, nakladatelský a časopisecký redaktor. Své literární a výtvarné recenze, kritiky, rozhovory, studie a další texty publikuje od roku 1998 v různých časopisech, novinách a v rozhlase. Je autorem řady doslovů a předmluv, zejména k titulům ze současné české literatury. Jeho texty byly přeloženy mj. do angličtiny, francouzštiny, němčiny a španělštiny.

Zdroj informací: Kosmas

Petr Stančík je český spisovatel, básník, prozaik, esejista, dramatik a textař. Narodil se do učitelské rodiny. Po gymnáziu se několik let živil manuální prací, pak ale byl úspěšně přijat na DAMU. Ze školy však brzy odešel. Následně působil jako televizní režisér, od roku 1995 se živí jako tvůrce a poradce v oboru komerční i nekomerční komunikace. Jeho texty byly přeloženy do několika jazyků. Kromě literatury se věnuje také středověké historii.

Zdroj informací: Kosmas

————————————————

V hlavním městě zůstaneme i na závěr. Objevte méně tradiční zákoutí Prahy a vyhněte se nejexponovanějším místům přeplněným turisty. Petr Ryska nabízí mnoho tipů, kam se podívat – od chudinské kolonie Na Slatinách přes Klánovice a Bohnice až po Butovice.

Praha neznámá

Projděte se po netradičních místech a zákoutích hlavního města. Společně s autorem zhlédnete zašlou slávu Barrandovských teras nebo zavítáte do „Zlaté uličky“ ve Střešovičkách, kde vás nečekají davy turistů ani nemusíte platit vstupné. Uvítá vás malebný Nový Svět i chudinská kolonie Na Slatinách. Odpočinout si můžete v lázeňském letovisku v Klánovicích nebo v Bohnicích, které vás překvapí pestrostí památek a množstvím tajuplných míst. Krásnou přírodu navštívíte v Hostavicích a prohlédnete si také luxusní Ořechovku nebo Starou Hostivař. „Obejít široký okraj města není jen turistika; je to tak trochu výzkum neznámých oblastí. Mnoho Pražáků zná řekněme Tatry jako své boty; daleko méně je těch, kteří prozkoumali Vackov nebo Butovice… Obyvatel Letné se dostane k Olšanům leda při svém vlastním pohřbu, zatímco obyvatel Královských Vinohrad zavítá spíše do Alžíru než do Petrské čtvrti.“ Karel Čapek, Obrázky z domova

Procházky po netradičních místech a zákoutích
Autor: Petr Ryska

Počet stran: 232
Vazba: flexi
Formát: 170×240 mm
ISBN: 978-80-247-5651-6
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Praha neznámá vydalo nakladatelství Grada.

Ukázka z knihy

Ukazka-z-knihy-Praha-neznama

Prohlédněte si celou ukázku.

O autorovi

Petr Ryska vystudoval obor dopravy, pak cestovní ruch. V roce 2013 založil blog Praha Neznámá, ze kterého se postupně stala úspěšná webová stránka a nakonec i podnikání. Bývalý státní zaměstnanec v současnosti pořádá netradiční komentované procházky po Praze. První kniha o neznámé Praze vyšla v nakladatelství Grada v roce 2016. V současnosti vyšly už čtyři díly úspěšné řady.

Zdroj informací: Grada


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSkrytá místa světa
Ilustrovaný průvodce

Baxterová, Sarah

65. pole, 2021

zobrazit info o knizeRodné domy slavných

Laudin, Radek

Grada, 2021

zobrazit info o knizePraha ožralá

Kopáč, Radim - Stančík, Petr

Academia, 2021

zobrazit info o knizePraha neznámá
Procházky po netradičním místech a zákoutích

Ryska, Petr

Grada, 2021

Napsat komentář