Krásy posvátných míst

Posvatna mista sveta
Ptáte se, co nového vám může v době internetu a nejrůznějších aplikací pro pohodlné cestování nabídnout průvodce Sarah Baxterové? Inu, právě tu atmosféru odlehlých, nádherných a uctívaných míst, o nichž tu autorka vypráví vskutku působivě.

Objevte krásná, pozoruhodná, po věky uctívaná místa, která jsou balzámem pro mysl a živou vodou pro duši – od nádherných soch na tichomořském Velikonočním ostrově po středověkou pouť do Santiaga de Compostela. Cestovatelka a novinářka Sarah Baxterová vám představí možné cíle cest, které slibují silné zážitky – ať už jde o místa, kde přírodní krásu prostupuje duchovnost, nebo lidmi zbudované svatyně. Příběhy úchvatných scenérií a svatých měst doprovázejí působivá a inspirativní vyprávění návštěvníků. Klid a vnitřní sílu jednotlivých posvátných míst světa přibližují krásné ilustrace.

 

Posvátná místa světa

Ilustrovaný průvodce
Autorka: Sarah Baxterová
Ilustrovali: Harry a Zanna Goldhawkovi
Přeložila: Sylva Ficová

Počet stran: 144
Vazba: vázaná
Formát: 148×215 mm
ISBN: 978-80-88268-24-6
Doporučená cena: 348 Kč

Knihu Posvátná místa světa vydalo nakladatelství 65. pole v edici Za obzor – cestování.

 

Ukázky z knih

Posvatna mista sveta_ukazka1Posvatna mista sveta_ukazka2

Prohlédněte si další ukázky.

 

Sarah Baxterová

Sarah Baxterová vyrůstala v anglickém Norfolku a dnes žije v Bathu. Díky své vášni pro cestování a pobyt pod širým nebem projela Asii, Austrálii, Nový Zéland a Spojené státy, a nakonec se rozhodla pro kariéru spisovatelky. Více než deset let působila jako redaktorka časopisu Wanderlust, bible nezávisle smýšlejících cestovatelů, a o cestování psala pro celou škálu různých dalších publikací, včetně deníků The Guardian, The Telegraph a The Independent. Přispěla do více než desítky průvodců Lonely Planet a je autorkou knihy A History of the World in 500 Walks (Dějiny světa v 500 vycházkách) a A History of the World in 500 Railway Journeys (Dějiny světa v 500 cestách po železnici).

Informace byly čerpány ze stránek nakladatelství 65. pole.


Nakladatelství 65. pole bylo založeno v roce 2007. Sídlí v Praze na Palmovce. Vydává českou i překladovou beletrii, naučné knihy, životopisy a dětskou literaturu. Zaznamenalo mimořádný úspěch s knihou Tomáše Sedláčka Ekonomie dobra a zla, která daleko překročila hranici svého žánru, dočkala se zahraničních ocenění, divadelního zpracování a byla přeložena do 16 jazyků.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePosvátná místa světa
Ilustrovaný průvodce

Baxterová, Sarah

65. pole, 2019

Napsat komentář