Čtení pro holky

DivkaCteKnihu
Čtenářky se mohou vypravit do dívčího knižního světa! Oblíbené čarodějky Morgavsu a Morganku čeká dračí dobrodružství a Lenka opět plánuje použít zobcovou flétnu. Marie-Lin a Manou ukážou sílu přátelství a puberta díky zajímavé příručce nebude problémem.

Komiksové čarodějky se vrací už potřetí na scénu. Dorazily na Island, aby vrátily draka do jeho přirozeného prostředí. Jenže netuší, že tu žije zlá Agáta, která draky loví a zbavuje je jejich kouzla…

Pokračování oblíbených příhod dvou čarodějnic, Morgavsy a malé Morganky, které znáte ze Čtyřlístku!
Obě čarodějky doputují na sever Islandu, kam vyrazily s jediným cílem – vrátit zachráněného draka do jeho rodiště. Na severu Islandu žije Agáta, která shromažďuje draky z celého světa, zmrazuje je a pak z nich odsává magii. K dovršení jejího úsilí už jí schází poslední drak. Drak, kterého Morgavsa a Morgana vezou přímo do jámy lvové!

Morgavsa a Morgana: Princezna čarodějka

Autor: Petr Kopl

Počet stran: 80
Vazba: vázaná
Formát: 195×268 mm
ISBN: 978-80-271-1778-9
Doporučená cena: 199 Kč

 

Knihu Morgavsa a Morgana: Princezna čarodějka vydalo nakladatelství Grada.

O autorovi

Petr Kopl (* 1976) se narodil v Třebíči. Tam vystudoval obchodní školu. Obchodem se ale zabýval jen krátce. Velmi záhy si začal budovat kariéru ilustrátora a komiksového kreslíře. V současné době žije v Jihlavě a věnuje se komiksu a ilustracím. Petr Kopl je autorem téměř dvou desítek komiksových knih, píše scénáře, ilustruje knihy, věnuje se grafice v prestižní reklamní agentuře a s hereckou společností De Facto Mimo procestoval mnoho zemí. Je držitelem ceny Fabula Rasa v kategorii nejlepší český scenárista a nejlepší český kreslíř za rok 2012, 2013. Roku 2014 opět obhájil svůj titul Český kreslíř. Jeho už proslulé Štěky Broka Špindíry se staly bezmála kultovním komiksem současných čtenářů. Některé z jeho knih vyšly také v zahraničí. Své práce vystavoval například v Londýně, Bruselu i v Berlíně. Mezi jeho knihy patří např. Morgavsa a Morgana: Dračí chůvy, Morgavsa a Morgana: Živelné měňaviceKomiksový náčrtník či Tajemný hrad v Karpatech. Více na: www.petrkopl.cz.

Zdroj informací: nakladatelství Grada

————————————————

Lenka a její zobcová flétna se opět vrhají do akce. Tentokrát má problém s novým spolužákem Reném, který má rád plísňový sýr a nosí jí trapné dárky. Jisté je jedno, o další katastrofy nebude nouze…

Fuj! Jen co začal školní rok, už to v naší třídě strašlivě páchne. Může za to svačinový chleba našeho nového spolužáka. Jmenuje se René, pochází z Francie a nejradši má kámenber, či jak se ten plesnivý sýr jmenuje. Bohužel ho třídní posadila zrovna mezi mě a Xeňu. Což o to, Xeni připadá naprosto skvělý, olalá, ale mně teda ne! Protože mi pokaždé přinese nějaký dárek, plyšovou kočku, triko se srdíčky a podobně. Ty brďo, vždyť je to tak trapné! Musím se Reného za každou cenu zbavit. V případě nouze i pomocí své zobcové flétny.
Všechny díly knižní série Lenčiny katastrofy a další zajímavosti najdete na www.lenciny-katastrofy.cz.

Ukázka z knih

Lenciny katastrofy pisne syroplisne

Lenciny katastrofy pisne syroplisne 1

Doporučujeme

Lenka už toho má hodně za sebou:

zobrazit info o knize zobrazit info o knize zobrazit info o knize zobrazit info o knize zobrazit info o knize

Lenčiny katastrofy: Písně sýroplísně

Autorka: Alice Pantermüllerová
Přeložila: Mária Schwingerová
Ilustrovala: Daniela Kohlová

Počet stran: 160
Vazba: vázaná
Formát: 142×210 mm
ISBN: 978-80-7639-067-6
Doporučená cena: 249 Kč

 

Knihu Lenčiny katastrofy: Písně sýroplísně vydalo nakladatelství Bookmedia, kde najdete další ukázky.

O tvůrkyních

Alice Pantermüllerová se narodila 9. července 1968 ve Flensburgu. Se svou mladší sestrou již na základní škole rády vymýšlely různé příběhy, které si psaly do školních sešitů. I přesto si tenkrát ještě nebyla jistá, zda by se chtěla stát spisovatelkou nebo raději učitelkou. Po maturitě v roce 1988 na gymnáziu ve Flensburgu se rozhodla pro studium učitelství němčiny, umění a dějin pro základní a střední školy. Poté strávila jeden rok jako pomocná učitelka pro výuku němčiny ve Skotsku, kde působila rovnou na dvou základních školách.  Po svém návratu se rozhodla opustit učitelskou dráhu a začala studovat obor knihkupec. Od roku 2000 žije se svým mužem a dvěma syny v Dolním Sasku. Na konci roku 2009 se zúčastnila konkurzu, který vypsalo německé nakladatelství Arena ve Würzburgu, jedna literární agentura a mnichovský Merkur. Hledaly se romány všeho druhu pro čtenáře mezi 10 a 14 lety. Mezi dvěma sty rukopisy byl také rukopis Alice Pantermüllerové. Svůj příběh Ostrov dinosaurů psala původně jen pro své dva syny, konkurz ale vyhrála. Pod názvem Bendix Brodersen aneb Strašpytlové nezažijí žádná dobrodružství byl vydán v lednu 2001 v nakladatelství Arena. Od té doby je Alice Pantermüllerová známá především díky své sérii Lenčiny katastrofy, v níž desetiletá Lenka v humorných ilustracích Daniely Kohlové popisuje v deníku svůj život se dvěma blbobráchy a zobcovou flétnou, na kterou vůbec neumí hrát.

Daniela Kohlová se narodila v roce 1972 v Mnichově. Kreslení ji provázelo již od dětství, kdy své malůvky prodávala spolužákům nebo tetičkám a strýčkům a vydělávala si tak na svačinu.  Na vysoké škole v Mnichově studovala komunikační design se zaměřením na umění a estetiku. Do roku 2000 pracovala pro grafickou a reklamní agenturu jako grafička a od roku 2001 působí na volné noze jako ilustrátorka a grafička, především pro vydavatele a reklamní agentury. Za svou ilustrátorskou práci získala několik ocenění. Se svým mužem, psem a želvou žije nad střechami Mnichova.

Více informací o obou tvůrkyních naleznete na webu Lenčiny katastrofy.

————————————————

Tělo se mění, pocity se střídají jak na běžícím pásu a rozum se zbláznil. Nic vážného se neděje, to jen přišla puberta. A vítaného pomocníka představuje následující kniha.

Najednou je všechno jinak? Spadla jsi do puberty? To nic…! Z knihy všechno pochopíš. Najdeš odpovědi na možná i trochu trapné otázky, a také rady a nápady, s jejichž pomocí toto nesnadné období projdeš v pohodě a bez stresu.
Nejsi si najednou jistá, co se to s tebou děje? Tělo se mění ze dne na den a rozum se snad úplně zbláznil. Chvíli se cítíš volně a krásně a vzápětí se propadneš až někam pod zem a máš jedinou touhu ukrýt se do bezpečí pod deku. A stres s rodiči? Ten už snad zmírní jen nejlepší kámoška, nebo ne? Asi ne, zrovna je teď také protivná…
Zdá se ti to povědomé? Ale neboj se, nejsi v tom sama!

Ukázka z knihy

Holky to musite vedetHolky, to musíte vědět!

A dospívání bude v pohodě…
Autorky: Ilona Einwohlt, Bianca Schaalburg
Přeložila: Květa Böhmer

Počet stran: 96
Vazba: brožovaná
Formát: 172×238 mm
ISBN: 978-80-271-1368-2
Doporučená cena: 249 Kč

 

Knihu Holky, to musíte vědět! vydalo nakladatelství Grada. Nezapomeňte si prolistovat ukázku.

————————————————

Nerozlučné kámošky jsou neustále v kontaktu díky aplikaci WhatsApp, kde si vyměňují zprávy. Říkají si o všem, dokud se ale Marie-Lin nezamiluje a láska jí nezkomplikuje život.

Marie-Lin a Manou jsou nerozlučná dvojice kámošek, které si prostě sedly jako vanilková zmrzlina s horkými malinami. Ještě že je tady WhatsApp díky kterému mohou být ve spojení kdykoliv. Však toho také neváhají využít. Jednoho dne se ale Marie-Lin zamiluje do kluka, který je tak trochu nedostupný. Má o tom Manou říct? Jen kdyby láska a všechno to kolem nebylo tak složité.

Ukázka z knihy

Holky na whattsappu

Holky na WhattsAppu

Autorka: Bärbel Körzdörfer
Přeložila: Jesika Schaftová

Počet stran: 246
Vazba: vázaná
Formát: 130×205 mm
ISBN: 978-80-7633-198-3
Doporučená cena: 269 Kč

 

Knihu Holky na WhattsAppu vydalo nakladatelství Alpress. Můžete si přečíst ukázku.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMorgavsa a Morgana: Princezna čarodějka

Kopl, Petr

Grada, 2020

zobrazit info o knizeLenčiny katastrofy: Písně sýroplísně

Pantermüllerová, Alice

Bookmedia, 2020

zobrazit info o knizeHolky, to musíte vědět!
A dospívání bude v pohodě…

Einwohlt, Ilona - Schaalburg, Bianca

Grada, 2020

zobrazit info o knizeHolky na WhatsAppu

Körzdörfer, Bärbel

Alpress, 2020

Napsat komentář