Lenka maluje a pomáhá nejen želvám

Lenciny katastrofy Dnes nam hraje ropucha a zelva
Lenka ve svém dalším dobrodružství zachraňuje ohrožená zvířata. Vyrazte s ní do zoo v nové knížce katastrof, kterou opět ilustrovala nadaná Daniela Kohlová.

Stalo se cosi fakt úžasného: 5. B vyhrála soutěž! Plot u staveniště je náš a všichni na něj můžeme namalovat zvířata, kterým hrozí vyhynutí. Jasně že já a Xeňa se budeme velmi snažit, protože nechceme, aby pandy a tasmánští čerti a jim podobní vyhynuli. Já namaluju želvu. Máme přece taky jednu doma a jmenuje se Hasty. Je to už sice dědeček a trochu nudný, ale každopádně nechci, aby vyhynul! V ZOO žije naštěstí ještě dost dalších zvířat, která můžeme zachránit.

 

Lenčiny katastrofy: Dnes nám hraje ropucha a želva!

Autorka: Alice Pantermüllerová
Ilustrovala: Daniela Kohlová

Počet stran: 160
Vazba: pevná bez přebalu matná
Formát: 144×214 mm
ISBN: 978-80-88213-50-5
Doporučená cena: 249 Kč

Knihu Lenčiny katastrofy: Dnes nám hraje ropucha a želva! vydalo nakladatelství Bookmedia.

 

Ukázka z knihy

Lenciny katastrofy Dnes nam hraje ropucha a zelva_ukazka1Lenciny katastrofy Dnes nam hraje ropucha a zelva_ukazka2

 

Doporučujeme

Lenka už toho má hodně za sebou:

zobrazit info o knize   zobrazit info o knize   zobrazit info o knize   zobrazit info o knize

 

Alice Pantermüllerová

Alice Pantermüllerová se narodila 9. července 1968 ve Flensburgu. Se svou mladší sestrou již na základní škole rády vymýšlely různé příběhy, které si psaly do školních sešitů. I přesto si tenkrát ještě nebyla jistá, zda by se chtěla stát spisovatelkou nebo raději učitelkou. Po maturitě v roce 1988 na gymnáziu ve Flensburgu se rozhodla pro studium učitelství němčiny, umění a dějin pro základní a střední školy. Poté strávila jeden rok jako pomocná učitelka pro výuku němčiny ve Skotsku, kde působila rovnou na dvou základních školách.  Po svém návratu se rozhodla opustit učitelskou dráhu a začala studovat obor knihkupec. Od roku 2000 žije se svým mužem a dvěma syny v Dolním Sasku. Na konci roku 2009 se zúčastnila konkurzu, který vypsalo německé nakladatelství Arena ve Würzburgu, jedna literární agentura a mnichovský Merkur. Hledaly se romány všeho druhu pro čtenáře mezi 10 a 14 lety. Mezi dvěma sty rukopisy byl také rukopis Alice Pantermüllerové. Svůj příběh Ostrov dinosaurů psala původně jen pro své dva syny, konkurz ale vyhrála. Pod názvem Bendix Brodersen aneb Strašpytlové nezažijí žádná dobrodružství byl vydán v lednu 2001 v nakladatelství Arena. Od té doby je Alice Pantermüllerová známá především díky své sérii Lenčiny katastrofy, v níž desetiletá Lenka v humorných ilustracích Daniely Kohlové popisuje v deníku svůj život se dvěma blbobráchy a zobcovou flétnou, na kterou vůbec neumí hrát.

 

Daniela Kohlová

Daniela Kohlová se narodila v roce 1972 v Mnichově. Kreslení ji provázelo již od dětství, kdy své malůvky prodávala spolužákům nebo tetičkám a strýčkům a vydělávala si tak na svačinu.  Na vysoké škole v Mnichově studovala komunikační design se zaměřením na umění a estetiku. Do roku 2000 pracovala pro grafickou a reklamní agenturu jako grafička a od roku 2001 působí na volné noze jako ilustrátorka a grafička, především pro vydavatele a reklamní agentury. Za svou ilustrátorskou práci získala několik ocenění. Se svým mužem, psem a želvou žije nad střechami Mnichova.

Více informací o obou tvůrkyních naleznete na webu Lenčiny katastrofy.


BookmediaNakladatelství Bookmedia vzniklo na podzim roku 2014, kdy převzalo vydávání kreativních knih edice TOPP. Knihy z edice TOPP jsou určeny všem věkovým skupinám čtenářů, především však dětem a mládeži. Vydává také knihy pro dospělé čtenáře, beletrii a populárně-naučnou literaturu.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeLenčiny katastrofy: Dnes nám hraje ropucha a želva!

Pantermüllerová, Alice

Bookmedia, 2019

Napsat komentář