Vtipem protknuté příběhy

Do-noveho-tydne-s-humorem-perex
Není lepšího léku na tento všestranně šílený rok než smíchu. Romány, komiksy a příručky, které dnes představíme, by mohly být tou správnou medicínou. Nechte všeho a pojďte se s námi zasmát!

Aplikace lásky! Stále více lidí se dnes seznamuje přes internet. Ale pokud jste to někdy zkusili, tak víte, že to často může být otrava. Co si tedy najmout někoho, kdo tu první nepříjemnou část seznamování provede za vás? Nemůže to ale skončit špatně?

Aplikace lásky

Autor: Tash Skilton
Přeložila: Kateřina Tomcová

Počet stran: 376
Vazba: brožovaná
Formát: 148×205 mm
ISBN: 978-80-271-1334-7
Doporučená cena: 379 Kč

Knihu Aplikace lásky vydalo nakladatelství Cosmopolis.

Miles a Zoe mají neobyčejnou práci – živí se jako ghostwriteři na seznamovacích aplikacích. Klienti jim platí za to, že pro ně založí jejich vlastní neodolatelný profil, projdou řadu možných kandidátů a začnou si psát s tím, koho vytipují coby ideální protějšek. Jakmile se prolomí ledy a přeskočí první jiskra, nechávají zbytek na svých klientech.
Jenže, co když se ghostwriter zamiluje do ženy, kterou vybral pro svého klienta? A co když za jejím profilem také stojí někdo jiný?
Ve skutečnosti se možná nemůžou vystát, ale v online světě to mezi nimi jiskří. Přijdou Miles a Zoe na to, že mají společného víc než každodenní hádky o poslední koláč a místo v oblíbené kavárně?

Ukázka z knihy

Je to v pohodě. Úplně v pohodě.
Co je na tom, že moje bývalá snoubenka právě postovala fotku, kde si rukama bez prstýnků objímá evidentně těhotné břicho? Co na tom, že jsme se rozešli teprve před šesti týdny, ale jsem si celkem jistý – i když jasně, nejsem žádný expert na gynekologické záležitosti nebo tak –, že takhle břicho po šesti týdnech těhotenství nevypadá? No a co, jestli jsem se nechal na zlomek vteřiny unést a v jakémsi opojení jí napsal: „My čekáme miminko?“ a ještě k tomu přidal to odporné emoji s miminem, jen tak, kdyby náhodou potřebovala vizuální doprovod, a nedostal od ní žádnou odpověď, i když mi přišlo potvrzení, že to četla?

Stáhněte si pokračování této ukázky.

O autorkách

Tash Skilton je pseudonym pro Sarvenaz Tashovou a Sarah Skiltonovou. Obě autorky se poznaly přes Twitter a postupně svou online komunikaci přetavily do reálného přátelství. Každá zvlášť napsaly již devět knih, ale Aplikace lásky je první publikací, kterou vytvořily jako autorská dvojice.

Zdroj: sarvenaztash.com

————————————————

Jak vypadá manželství z pohledu introvertky? To je jednoduchá otázka, na kterou odpovídá Debbi Tung v sérii krátkých situačních komiksů sesbíraných do knihy nazvané Když se introvertka vdá.

Když se introvertka vdá

Autor: Debbie Tung
Přeložila: Marie Těthalová

Počet stran: 160
Vazba: brožovaná
ISBN: 978-80-262-1643-8
Doporučená cena: 319 Kč

Knihu Když se introvertka vdá vydalo nakladatelství Portál.

Naše známá introvertka se vdala. Jak se jí daří zvládat soužití s blízkým člověkem? Co když je ten blízký až moc blízko? Pokračování komiksových memoárů Debbie Tung odhaluje, jak se introverti dokážou popasovat s tím, že do jejich bubliny vstoupí někdo druhý, ačkoli si ho sami vybrali a mají ho moc rádi.

 Ukázka z knihy

ukazkakomiks

 

Prohlédněte si další ukázkové strany z této knihy.

O autorce

Deborah „Debbie“ Tung je ilustrátorkou a tvůrkyní komiksů. Její komiksy vycházejí z každodenního života a z její lásky k čaji a knihám. Se svým mužem žije v Birminghamu. V Portále vyšel její úspěšný komiks Introvertka v hlučném světě.

Zdroj: portal.cz

————————————————

Věda nám může pomoci v každodenním životě. Jak? To vám prozradí Randall Munroe. Ve své knize totiž představuje řešení všedních problémů, která jsou sice vědecká, ale také poměrně absurdní. Kniha Jak na to vám možná nepomůže překonat rozbouřenou řeku, ale rozhodně se při jejím čtení zasmějete.

Jak na to

Absurdní vědecká řešení obyčejných každodenních problémů

Autor: Randall Munroe
Přeložil: Jiří Petrů

Počet stran: 320
Vazba: pevná s přebalem
Formát: 176×236 mm
ISBN: 978-80-7252-863-9
Doporučená cena: 449 Kč

Knihu Jak na to vydalo nakladatelství Práh.

Nejzábavnější a nejneužitečnější domácí rádce. Od nápaditého tvůrce populárního webového komiksu xkcd a bestsellerů Co kdyby? a Velký vysvětlovač.
Ať už se rozhodnete udělat cokoli, vždycky existuje dobré řešení, špatné řešení a řešení tak monumentálně zhůvěřilé, že by se o něj nikdo soudný nepokusil. Jak na to je průvodce třetím ze zmíněných přístupů. Kniha je plná vysoce nepraktických rad k různým činnostem od přistávání s letadlem až po kopání jam.
Oblíbený autor a kreslíř Randall Munroe vysvětluje, jak předpovídat počasí analýzou pixelů ve fotkách na Facebooku. Naučí vás měřením radioaktivity ve vašich zubech rozpoznat, jestli jste starý kmet, nebo mileniál. Poradí vám, jak si vyfotit selfie teleskopem, jak překonat řeku tím, že ji přivedete k varu nebo jak se zničením měsíce včas dostat na schůzku. A jestli se téhle knihy budete chtít po přečtení zbavit, provede vás jednotlivými možnostmi vhodné likvidace, včetně rozpuštění v moři, změny skupenství na páru, vcucnutí do zemského pláště pomocí tektonických desek nebo vystřelení do slunce.
Prozkoumávání komplikovaných řešení jednoduchých úkolů ale není jenom výstřelek, kterým Munroe sobě i čtenářům přidělává práci. Stejně jako v Co kdyby?, i v této knize se mu znamenitě daří inspirovat nás ke zkoumání absurdních zákoutí možného. Pomocí důmyslné infografiky a zábavných ilustrací nám kniha Jak na to zábavně podvratnou formou pomáhá pochopit vědecké poznatky a technologie, na kterých stojí celý dnešní svět.

O autorovi

Randall Patrick Munroe (*1984) působil v NASA jako odborník na robotiku. Zaměřuje se na témata jako matematika, technika, věda, populární kultura atd.  Napsal knihu Co kdyby? Velký vysvětlovač.

————————————————

Malinkatý kretén je název románu Zdeny Frýbové, ve kterém se ujímají hlavní role dva skotští teriéři. Spolu se svou paní objevují vzrušující život single dámy ve středním věku.

Malinkatý kretén

Autorka: Zdena Frýbová

Počet stran: 368
Vazba: vázaná
Formát: 133×205 mm
ISBN: 978-80-7244-459-5
Doporučená cena: 379 Kč

Knihu Malinkatý kretén vydalo nakladatelství Šulc-Švarc.

Humoristický román, v němž dva skotští teriéři Andrýsek a Ronánek přesvědčují dámu středního věku, že i po rozvodu může být život báječný a vzrušující. Vypravěčka románu Ela hned v úvodu knihy šokuje svého manžela, když jeho návrh na rozvod přijme s bohorovným klidem a okamžitě si začne plánovat život podle svého. Nečekané maléry, průšvihy a katastrofy, které život přináší, se líbí především Ronánkovi, který si díky své imunitě vůči jakékoliv výchově vysloužil přezdívku Malinkatý kretén. Jeho reakce na různé rodinné a společenské události jsou tak svérázné, že se často poštěká nejen se svým bráchou Andrýskem, ale i s Elou. Nejpůsobivější nadsázka celého románu tkví v tom, že se Ela umí se svými psy sice dohovořit, to však neznamená, že se s nimi shodne. Rozmanité příhody této trojice i dalších postav spojuje typický vypravěčský humor Zdeny Frýbové, který si již tolikrát získal srdce čtenářů.

O autorce

Zdena Frýbová po maturitě pracovala v Mariánských Lázních v administrativě. Když se poté vrátila zpět do Prahy, usedla k novinařině a psaní z povolání. Její debut přišel v roce 1955 v deníku Práce, psala do slovenských a českých periodik. Používala pseudonym Zdena Redlová, pod kterým vydala první dvě knihy.  Ve většině svých prací byla středem dění pracovní problematika. Část svého dosahu rozšířila i spoluprací s Miloslavem Plzákem, s nímž společně dávala rady párům, milencům. Byla spisovatelka, novinářka, autorka humoristických a společenských románů, které se v době svého vzniku staly bestselery. Inspirovala se profesními romány. Její román Milostí prezidenta se umístil na druhém místě nejprodávanějších knih v roce 2007. Dále napsala například romány Noc jako stvořená pro nevěru či Den jako stvořený pro vážnou známost.

Zdroj: sulc-svarc.cz


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeAplikace lásky

Skilton, Tash

Cosmopolis, 2020

zobrazit info o knizeKdyž se introvertka vdá

Tung, Debbie

Portál

zobrazit info o knizeJak na to
Absurdní vědecké tipy k běžným každodenních problémů

Munroe, Randall

Práh, 2020

zobrazit info o knizeMalinkatý kretén

Frýbová, Zdena

Šulc-Švarc, 2020

Napsat komentář